Jörg Asmussen - Jens Weidmann  — ΜΠΟΡΕΙ Ο JOERG ASMUSSEN ΜΟΥΓΚΟΣ ΝΑ ΗΛΘΕ ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΟΣ ΝΑ ΕΦΥΓΕ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟΥ JENS WEIDMANN ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ “THE TELEGRAPH” ΜΑΘΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!!

  — By Denise Roland
  — Ο Jens Weidmann επικρίνει ως «απερίσκεπτους» όσους μιλούν για διάλυση της ευρωζώνης και ενώ η συζήτηση για “ασφαλή” έξοδο της Ελλάδας (από την ευρωζώνη) εντείνεται!!!
Η διάλυση της Ευρωζώνης θα είχε “σοβαρές συνέπειες” προειδοποίησε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, ενώ η συζήτηση της τρίτης κατά σειρά συζήτησης για “ασφαλή έξοδο” της Ελλάδα έχει ενταθεί!!!
— Ο
επικεφαλής της Bundesbank Jens Weidmann, απέδωσε στην “ασυδοσία” κάποιων ατόμων, τις επικλήσεις για διάλυση ευρωζώνης, με σχόλιά του σε ένα γερμανικό επιχειρηματικό περιοδικό.
“Τι άλλο να πω…. Είναι το πόσο απερίσκεπτα αυτοί οι άνθρωποι επικαλούνται ένα τέτοιο σενάριο” δήλωσε στο περιοδικό σε μια συνέντευξη που θα δημοσιευθεί την Πέμπτη (χθες).
“Μια έξοδος από το ευρώ θα έχει σοβαρές συνέπειες για τις πληγείσες χώρες, καθώς και για όλους τους άλλους,”  προειδοποίησε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Γερμανίας.
Είπε ότι ήταν λάθος να σκεφτούμε το ενιαίο νόμισμα ως «ένα είδος λέσχης, από το οποίο μπορεί εύκολα να σταματήσει να συμμετέχει κάποιος και στη συνέχεια γρήγορα (εύκολα) να εγγραφείτε ξανά.
“Όποιος δείχνει ότι υποτιμά τη διασύνδεση των διαφόρων οικονομιών της ευρωζώνης, δεν ξέρει τι του γίνεται. Μία έξοδος θα έχει επίσης εκτεταμένες συνέπειες για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις μας” πρόσθεσε.
Τα σχόλιά του ήρθαν ως συζήτηση που αναθερμαίνει την προοπτική μιας τρίτης συζήτησης για “ασφαλή έξοδο”  της Ελλάδας, μετά από μια εισήγηση έκπληξη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, ότι η υπερχρεωμένη χώρα (ΕΛΛΑΔΑ) θα χρειαστεί μια άλλη (ΝΕΑ) συμφωνία βοήθειας (=ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ).
Και ο Olli Rehn, ο κορυφαίος αξιωματούχος (Επίτροπος) της ΕΕ για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, “παρασύρθηκε” από μια συζήτηση την Τετάρτη, όταν αναφέρθηκε σε φινλανδική εφημερίδα λέγοντας ότι, ενώ η Ελλάδα είχε άλλες επιλογές για τη διατήρηση του τρέχοντος προγράμματος ενίσχυσης της, αλλά όπως πάνε τα πράγματα,, δεν απέκλεισε τη προοπτική μιας τρίτης συμφωνίας βοήθειας (=ΜΝΗΜΟΝΙΟ).
Η Ελλάδα, η οποία έχει ήδη λάβει περίπου 240δισεκατομμύρια € (204 δις £) σε δάνεια διάσωσης από το 2010, αγωνίζεται για τον έλεγχο και τη διαχείριση του χρέους της, καθώς οι εξελίξεις για αντιστροφή της οικονομίας της, συσχεραίνονται από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας.
Ωστόσο, το ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Joerg Asmussen, ο οποίος συναντήθηκε με Έλληνες ηγέτες την Τετάρτη για να συζητήσει την πρόοδο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που επέβαλε η τρόικα, επέμεινε ότι η προοπτική μιας νέας συζήτησης για “ασφαλή έξοδο” της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δεν έχει τεθεί ακόμη στο τραπέζι!!!!!!
Ο ίδιος ο Joerg Asmussen δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες θα εξετάσουν μόνο θέμα πρόσθετης βοήθειας (δάνεια) προς την Ελλάδα, εάν η Αθήνα κάνει πρόοδο στη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού της και πληροί όλους τους όρους του μνημονίου.
Ενώ μιλάμε για ένα τρίτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, και οι συζητήσεις για “ασφαλή έξοδο” (της Ελλάδας) έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επέμεινε ότι καμία επίσημη συζήτηση δεν είχε αρχίσει, και ότι δεν θα αρχίσει μέχρι τα μέσα του 2014.
“Δεν υπάρχουν συζητήσεις σε οποιοδήποτε σημείο, σύμφωνα με όσα γνωρίζω, για το πώς ένα τρίτο πακέτο διάσωσης (ΜΝΗΜΟΝΙΟ) θα μπορούσε να δομηθεί” δήλωσε εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στους δημοσιογράφους.
“Έχουμε φτάσει στη μέση του τρέχοντος προγράμματος. Είναι Αυγούστος 2013, θα πρέπει σίγουρα να δούμε στα μέσα του 2014 πού βρισκόμαστε, ποιες είναι οι προϋποθέσεις και αν το πρόγραμμα έχει εκπληρωθεί” πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ, ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που διαπραγματεύτηκε ςτις συνομιλίες για το πρώτο μνημόνιο τςν Ελλάδας το 2010, μίλησε για τον αγώνα της Ελλάδας, για να πάρει ένα (νέο???) πακέτο διάσωσης, σε συνέντευξή του στο Hardtalk του BBC.
— “Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να πείσει την Angela Merkel ότι δεν υπήρχε διέξοδος χωρίς εγγύηση από μια σειρά από χώρες – όπως η Γερμανία ως επί το πλείστον – με το σκεπτικό, ότι αφού η Ελλάδα πήρε όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας, δεν θα υπήρχε ανάγκη για νέο μνημόνιο ή για έξοδο, διότι οι αγορές θα πρέπει να πειστούν, ότι πρέπει να συνεχίσουν να δανείζουν.
— “Γνωρίζαμε από την αρχή, ότι αυτό ήταν φαντασίωση, και ότι οι αγορές έψαχναν για μια διακοπή του χάσματος.”
— Ο  Papaconstantiou πιστώνεται με την έκταση του δημοσιονομικού ελλείμματος στην Ελλάδα και τη διαπραγμάτευση του πρώτου μνημονίου, αλλά από τότε έχει έρθει σε χειρότερη θέση, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, για παραποίηση του καταλόγου των 2.000 πιθανών φοροφυγάδων, από τον οποίο αφαίρεσε τα ονόματα των τριών συγγενών του.

ΠΗΓΗ: The Telegraph

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ: Επομένως “Καζάκηδες” και συνασπιστήριοι, ο Μπαρμπανίκος ότι λέει και επιμένει, δικαιώνεται για άλλη μια φορά, για όσα σας έσερνε για την κατευθυνόμενη δραχμολαγνεία σας. Η επαναφορά εσωτερικού δραχμομπουρμπούτσαλου, είναι της αρμοδιότητας Joerg Asmussen, ως εναλλακτική λύση αν σταματήσουμε να υπογράφουμε μνημόνια και ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΕΒΡΑΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ. Εκτός αν θέλετε, μπορείτε να βγείτε προς τα έξω και να παραδεχθείτε, ότι δεν είστε πρακτόρια, αλλά οικονομολογικά και πολιτικά τούβλα.
Μόνο μια λύση υπάρχει: ΕΞΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ — ΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΟΤΣΙΑ.

Απάντηση