Το ύπουλο σχέδιο του Σαλί Μπερίσα

26 Αυγούστου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΣΑΛΙ ΜΠΕΡΙΣΑ   — Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: «Μας αρπάζουν τις περιουσίες»
   — Τα συμφέροντα.
   — Ο Μπερίσια έχει λόγους για να κάνει, ότι κάνει ….
   — Οταν οι αστυνομικές αρχές εισέβαλαν στην περιοχή της Κακομέας ξυλοκοπώντας τους πολίτες ήθελαν να ανοίξουν δρόμο στους …νέους ιδιοκτήτες περιουσιών που δημεύτηκαν και ενοικιάστηκαν με την προοπτική χρήσης για έναν «μόνο» …αιώνα.
   — Ο πραγματικός σκοπός ήταν να περάσουν τα μηχανήματα της εταιρείας Riviera, η οποία θα άρχιζε εργασίες κατασκευής ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων στα εν λόγω κτήματα.
   — Προσέξτε τώρα: Η Riviera ανήκει στην δικηγόρο Argita Maltezi. Η κ. Maltezi είναι σύζυγος του Αλβανού μεγαλοεπενδυτή Jamarber Maltezi, είναι κόρη όμως του Μπερίσια!!! Η κ. Maltezi, όπως καταγγέλθηκε στην Αλβανική βουλή όπου επικρατεί ένταση εν μέσω καταγγελιών της Αντιπολίτευσης για διαπλοκή του Μπερίσια, της κόρης του και του γαμπρού του στην αρπαγή της γης, διαπλέκεται με τις εταιρίες Club Med και Best Property Albania. Και αυτή είναι που πιέζει για την Αναγκαστική απαλλοτρίωση όλων των περιοχών «φιλέτων» στα παράλια της Β. Ηπείρου (Ν. Αλβανίας). Και έτσι, αρχίζει να ξεδιπλώνεται το κουβάρι της διαπλοκής.
Argita Malltezi κόρη του ΣΑΛΙ ΜΠΕΡΙΣΑ   — Ο γαμπρός του Μπερίσια, είναι ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στη «Ν. Αλβανία».  Η τράπεζα ασχολείται κυρίως με επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και είναι αυτή που ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο αυστριακής εταιρείας για την κατασκευή ξενοδοχείου και τουριστικού χωριού ύψους 2,5 εκ. € σε περιοχή της Χειμάρρας.
   — Η παραπάνω περιοχή, έκτασης 8.500 στρεμμάτων ανήκει σε 150 Ελληνικές οικογένειες. Δημεύτηκε αυθαίρετα και καταχρηστικά, αποδόθηκε στο Αλβανικό δημόσιο και, στην συνέχεια επινοικιάστηκε στις εταιρείες της Argita Maltezi.
   — Οι οικογένειες προσέφυγαν στο Ανώττατο Δικαστήριο της Αλβανίας, (σιγά μη βρούνε δίκιο) αλλά η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα. Έτσι αυθαίρετα, μπροστά στην «ανάγκη ανάπτυξης» δίνει το «ΟΚ» για το διωγμό των κατοίκων και την έναρξη των έργων από την εταιρεία της ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΙΣΙΑ, η οποία χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων από την World Bank Project for Ionian Coast, πρόεδρος της οποίας είναι ο σύζυγός της.
Διαβάσαμε από: “Press Time”
Αναρτήθη  ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ – ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ-ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΕΛΛΗΝΑΣ

Απάντηση