ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ  — Πολυμελής σπείρα έψαχνε να βρει θησαυρό. Έδεσαν τους μοναχούς, για να κάνουν τη δουλειά τους.

  — Πολυμελής σπείρα στην οποία συμμετείχε 37χρονος Χαλκιδέος εισέβαλε το απόγευμα της Κυριακής 25 Αυγούστου στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, στο Μαυρομάτι Βοιωτίας, με σκοπό την διενέργεια εκσκαφής για την ανεύρεση «θησαυρού».

  — Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν σε περιοχές της Βοιωτίας και Χαλκίδας αντίστοιχα, τρία άτομα, ηλικίας 52, 28 και 37 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη 48χρονος Έλληνας (αρχηγικό μέλος) και αναζητούνται τρεις τουλάχιστον συνεργοί τους.

  — Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της  παράνομης βίας και παρακράτησης, της παράβασης της Νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

  — Πέντε από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισέβαλαν στο εσωτερικό της Ιερής Μονής το απόγευμα της Κυριακής και με την απειλή όπλων (πιστόλια και κυνηγετικά όπλα), ακινητοποίησαν τέσσερις μοναχούς και την μητέρα ενός από αυτών, που φιλοξενούνταν στο Μοναστήρι.

  — Στην συνέχεια τους έδεσαν με πλαστικούς σφικτήρες (tare – up) και τους έκλεισαν σε ένα κελί του Μοναστηριού, λέγοντας τους ότι σκοπός τους δεν ήταν η αφαίρεση εικόνων – τιμαλφών ή άλλων αντικειμένων, αλλά η διενέργεια εκσκαφής στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής για την ανεύρεση «θησαυρού».

  — Μάλιστα, για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν μεταφέρει στο Μοναστήρι την μπουλντόζα της φωτογραφίας κάτω, η οποία ανήκει στον 37χρονο Χαλκιδέο), ο οποίος είναι ιδιοκτήτης χωματουργικής επιχείρησης, με έδρα την Βοιωτία.

  — Οι Αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν από άλλο μοναχό, που δεν είχε γίνει αντιληπτός από τους δράστες, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας.

BMW  — Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων, αποχώρησαν από το Μοναστήρι και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν μέσα ΙΧ αυτοκίνητο ( φωτό κάτω) ο 52χρονος και ο 28χρονος.

  — Ο 37χρονος Χαλκιδέος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας 26 Αυγούστου στο σπίτι του στην Χαλκίδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο 48χρονος που ταυτοποιήθηκε φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.

  — Από τις αστυνομικές έρευνες, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε η μπουλντόζα στην περιοχή Ύπατο Βοιωτίας, όπου το εγκατέλειψε ο χειριστής του μετά από την προσέγγιση των αστυνομικών δυνάμεων στην Ιερά Μονή.

  — Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Αναρτήθηκε από ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ

Απάντηση