ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  — ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ του σιωνιστή Άδωνις Γεωργιάδη έχουν κοντά ποδάρια — Εισβολή της αστυνομίας στο νοσοκομείο Παναγία
   — Άνδρες της αστυνομίας μεταξύ των οποίων άνδρες των ειδικών δυνάμεων οπλισμένοι “σαν αστακοί” εισέβαλαν σήμερα το απόγευμα στο νοσοκομείο “Παναγία” λίγη ώρα αφότου οι εργαζόμενοι είχαν ολοκληρώσει την προγραμματισμένη τους συνέλευση. Να υπενθυμίσουμε ότι χθες 170 εργαζόμενοι του νοσοκομείου έλαβαν ηλεκτρονικά ειδοποίηση ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα και η συνέλευση γινόταν για να αποφασιστεί η στάση των εργαζομένων σχετικά με το ζήτημα αυτό.

  — Με την είσοδο των αστυνομικών στο νοσοκομείο επικράτησε ένταση καθώς οι γιατροί αιφνιδιασμένοι ρωτούσαν τον λόγο της επέμβασης αυτής, με την αστυνομία να απαντά με ποικίλους εκφοβισμούς. Να σημειωθεί ότι ενώ  η αστυνομία αρχικά ανέφερε ότι είχε δεχθεί τηλεφώνημα στο οποίο αναφερόταν ότι δήθεν μεταφερόταν εξοπλισμός από το νοσοκομείο, στη συνέχεια αποκάλυψε με έμμεσο τρόπο στους εργαζόμενους του νοσοκομείου ότι  δέχθηκε πιέσεις από τον κύκλο του διοικητή του Αγ. Παύλου (στο οποίο εντάσσεται διοικητικά το Παναγία μετά τη συγχώνευση) να προχωρήσει στην κίνηση αυτή. Αυτή τη στιγμή η αστυνομία έχει αποχωρήσει από το νοσοκομείο .

  — Στην συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να παραμείνουν στον τόπο εργασίας τους μετά και τις παρανομίες που διαπίστωσαν σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο βγήκαν σε διαθεσιμότητα . Συγκεκριμένα αποκλειστικά για το νοσοκομείο Παναγία δεν ακολουθήθηκε διαδικασία αξιολόγησης η οποία θα προέκρινε ποιοί εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλει ο νομικός σύμβουλος των εργαζομένων Χρ. Μπακέλας, ο διοικητής του Αγ. Παύλου να υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις βγάζοντας σε διαθεσιμότητα όποιους ήθελε. Ευθύνη για την παρανομία αυτή έχει και ο γεν. γραμματέας του Υπ. Υγείας καθώς απέστειλε έγγραφο με το οποίο ζητούσε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των διαθεσιμοτήτων για το Παναγία. Το ζήτημα αυτό έθεσαν  το πρωί εκπρόσωποι των εργαζομένων, ο νομικός σύμβουλος των εργαζομένων παρουσία της βουλευτίνας του ΚΚΕ Ελ. Γερασιμίδου και του συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Ν. Σαμανίδη στον ίδιο τον διοικητή του Αγ. Παύλου μετά από πορεία που πραγματοποίησαν μαζί με όλους τους εργαζόμενους ξεκινώντας από το νοσοκομείο Παναγία. Ο νομ. συμβούλος των εργαζομένων ανέφερε στο alterthess  ότι θα γίνει μήνυση στον διοικητή για παράβαση καθήκοντος . Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο Αγ. Παύλος στο οποίο θα γινόταν η παρέμβαση των εργαζομένων υπήρχε ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ τα οποία απέκλειαν για αρκετή ώρα την είσοδο στο κτίριο.

  — Τέλος να αναφέρουμε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου Παναγία παρά το γεγονός ότι έχουν βγει σε διαθεσιμότητα πραγματοποιούν όπως κάθε μέρα κανονικά τα εξ. ιατρεία ενώ σε λειτουργία βρίσκεται και το νεφρολογικό τμήμα. Την Πέμπτη η ΕΝΙΘ και το Σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Παναγία» διοργανώνουν συναυλία στις 20.30 στο Δημοτικό πάρκο, μπροστά από το νοσοκομείο

ΚΚΕ: Καταγγελία για την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο νοσοκομείο Παναγία

Την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων σήμερα, Τετάρτη 4/9, το απόγευμα στο νοσοκομείο Παναγία με πρόσχημα την δήθεν μεταφορά εξοπλισμού από το νοσοκομείο καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ .

“Η κυβέρνηση συνεχίζει τον αυταρχικό της κατήφορο, αξιοποιώντας όλα τα μέσα για να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της κατάργηση της δημόσιας δωρεάν υγείας και παιδείας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της αύξησης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Συνεχίζει την προσπάθεια καταστολής, τρομοκράτησης και κατασυκοφάντησης όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ορθώσουν το ανάστημα τους. Να καταδικάσουν την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού. Να παλέψουν για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που κριτήριο θα έχει την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών. Να βάλουν πλώρη για τη δική τους εξουσία. Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 7/9 στις 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους.” αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

ΠΑΜΕ Υγείας:Για την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο Νοσοκομείο Παναγία

“Την Τετάρτη 4/9/13 το απόγευμα δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στο νοσοκομείο Παναγία . Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης. Δεν θα περάσει. Η πάλη των εργαζόμενων και του λαού είναι ικανή να ανατρέψει την πολιτική που την γεννά. Αυτό απέδειξαν και στις σημερινές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι, οι Λαϊκές Επιτροπές και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας που διεκδίκησαν δυναμικά να μην προχωρήσουν οι διαθεσιμότητες, οι απολύσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην κλείσουν κλινικές και νοσοκομεία, υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλο το λαό με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.” τονίζει το ΠΑΜΕ Υγείας στην ανακοίνωσή του ενώ παράλληλα προσθέτει ότι “Εύλογα ερωτήματα δημιουργούνται για τη στιγμή που επιλέγονται τέτοιες ενέργειες, παραμονή μεγάλων κινητοποιήσεων. Για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν, από διάφορες πλευρές, στη προσπάθεια να συκοφαντηθεί και να χειραγωγηθεί ο αγώνας των εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες. ” Το ΠΑΜΕ Υγείας καλεί τους εργαζόμενους “να απαντήσουν μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ το Σάββατο 7/9 στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.”
Αναρτήθηκε από  alterthess.gr

Απάντηση