ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ 1  — Στις 26-2-2010, οι Εδόσεις Λιβάνη (του γνωστού Λιβάνη) με 55% (ή 33.000 €) παντρεύονται με τις Εκδόσεις Π. Κυριακίδη (του γνωστού δραπέτη στο εξωτερικό, συνέταιρου του Λαυρεντιάδη, Π. Κυριακίδη — αν κάνω λάθος διορθώστε με), που έβαλε το 45% (ή 27.000 €) και δημιούργησαν τις εκδόσεις ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΕ, αν και δημοσιοποίησαν ότι αναλαμβάνουν από 50% έκαστος.

  — Ψάχνοντας, διαπιστώνω ότι κάτοχος του 45% του Π. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, εμφανίζεται αργότερα η εκδοτική ΣΑΡΠΡΑΖ ΑΕ και δεν μπορώ να ξέρω αν πρόκειται για μια τεχνητή μεταμόρφωση του Π. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, ώστε να μη νιώθει …επιχειρηματικές ντροπές η “οικογένεια Λιβάνη.” Να πρόκειται για νέο φιλόδοξο επενδυτή η ΣΑΡΠΡΑΖ ΑΕ, κομματάκι δύσκολο, διότι εντός ολίγου τη κοπανάει, σαν μεταχειρισμένο σάρωθρον, όπως και ο Κυριακίδης.

  — Εν κινήσει, σε οικονομική κατάσταση της μαμάς ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ – ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΒΕ, εμφανίζει τη συμμετοχή της στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΕ, στο ποσό των 460.900 €. Τις εταιρικές ανακοινώσεις δεν τις μπορώ, λόγω της εκτεταμένης φλυαρίας και της μεταξύ αυτών ασχετικότητας. Με κουράζουν και με εκτροχιάζουν από την ουσία.

  — Στις 26-10-2011, η κατέχουσα το 55% της ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΕ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΒΕ, εξαγόρασαν το υπόλοιπο 45% που κατείχε η ΣΑΡΠΡΑΖ ΑΕ (πρώην Π. Κυριακίδης), έναντι του ευτελούς ποσού, των 37.710 €!!!! μιας εταιρείας (ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΕ) η οποία μυστηριωδώς, την ίδια χρονιά, αυξάνει το μετοχικό της κεφάλαιο, στο ποσό των 1.148.000 €!!!!! Το μυστηριωδώς ελπίζω να σας το διδάξω παρακάτω…

  — Το 2011, είναι επίσης μια χρονιά, κατά την οποία η οικογένεια Λιβάνη, επιδίδεται στο προσφιλές σπορ, της αγοράς μετοχών της ΛΙΒΑΝΗ ΑΕ σε τιμές πραγματικής ευκαιρίας, σαν να φοβούνται μη τους κλέψουν τον θυσαυρό των…. ζημιογόνων εκδοτικών επιχειρήσεών τους μέσα από τα χέρια!!!!

  — Με τέτοιον πρόλογο συμμετοχών και με εντυπωσιακές “αναβαθμίσεις” μετοχικού κεφαλαίου, από τις 60.000€, στα 1.138.000€, σε έναν χρόνο και εντός της πρώτης εταιρικής χρήσης, της ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΕ, το να μου πέσει στα χέρια, ο ισολογισμός της 31-12-2012 και να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω τίποτα, θα καταγραφόμουν στους ανεκπαίδευτους.

1.– Με εντυπωσίασε η αναφορά στη σημείωση του ορκωτού λογιστή “Με Έμφαση” επί του ισολογισμού, με την οποία η εταιρεία πάει να τη κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, σαν να πρόκειται για ένα τίποτα, ενώ είναι τα πάντα, για την ανάγκη ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ του ΣΔΟΕ και του Υπουργείου Ανάπτυξης. Κακά τα ψέματα, σύμφωνα με τους δύο συνεχόμενους ισολογισμούς, η ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΕ ουσιαστικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, και απλά, το υπουργείο ανάπτυξης και το ΣΔΟΕ, θα έπρεπε να πιστοποιήσουν και τυπικά τον θάνατό της. Έναν οικονομικό θάνατο, τον οποίο η οικογένεια Λιβάνη τον ξέρει από μέσα κι΄ από έξω κι΄ ανακατωτά, αλλά επιμένει να επιδεικνύει οικονομική νεκροφιλία, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ. Απόσβεση κερδών του μέλλοντος??? Αυτοί ξέρουν.

2.– Εντύπωση προχειρότητας δείχνει, η υπ΄ αριθ. 6 παρατήρηση του ισολογισμού, όπου, ενώ τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΕ έχουν τεράστια ζημία από 31-12-2011, μας ενημερώνουν ότι, τα κέρδη ανά μετοχή υπολογίσθηκαν με βάση το μέσο σταθμισμένο αριθμό επί του συνόλου των μετοχών!!! Ποια κέρδη??? Αλλά άξιο περιέργειας είναι, ότι η εταιρεία (σύμφωνα με τη Νο 2 παρατήρηση του Ισολογισμού), ελέγχθηκε φορολογικά, για την πρώτη και ιδιαιτέρως ύποπτη υπερδωδεκάμηνη οικονομική χρήση 1-3-2010 έως 31-12-2011 (ενώ χιλιάδες επιχειρήσεις μένουν ανεξέλεγκτες για 10-15 ή και περισσότερα χρόνια). Μια χρονιά με ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΗΜΙΑ. ΜΙΑ ΖΗΜΙΑ -ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΤΗΣ- ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ!!!!

3.– Στις παρατηρήσεις (αριστερό σκέλος – ΠΙΝΑΚΑΣ 1) μας πληροφορούν, ότι το “ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ” στην έκθεση του ορκωτού ελεγκτή λογιστή, αφορά το γεγονός, ότι το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων της εταιρείας, έχει καταστεί αρνητικό!!! Σε απλά Ελληνικά, αυτό σημαίνει, ότι ΟΧΙ μόνο τυπικά και ουσιαστικά, η ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΕ, δεν έχει ούτε σέντσι μετοχικό κεφάλαιο, αλλά βρίσκεται στο… μυστηριώδες σημείο, μετά από 3 χρόνια λειτουργίας, να…. χρωστά μετοχικό κεφάλαιο…. ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ…. ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΙΒΑΝΗ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΝΗΤΟΥΣ.
*** Αγόρασε ακίνητα και το άνοιγμα μεγάλο???? ΟΧΙ και τα λοιπά πάγια ασήμαντα σε σύγκριση με το χρήμα που κυκλοφόρησε!!!! Μόνο η πινακίδα “ΕΠΙΚΑΙΡΑ” αποτιμήθηκε ως άϋλο στοιχείο και η μισή αποσβεσμένη. Όμως, η ανυπαρξία παγίων είναι πρόβλημα. Σε περίπτωση που προκύψουν κέρδη, από που θα αποσβεσθούν???
*** Έπεσε θύμα φυσικής καταστροφής ή και τρομοκρατικής επίθεσης, με αποτέλεσμα να προκύψουν έκτακτες ζημίες???? ΟΧΙ, και να συνέβαιναν, μόνο το χαρτί της τουαλέτας του προέδρου ΔΣ θα καταστρεφόταν!!!….
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ 2*** Απασχολούσε υπεράριθμο προσωπικό και πήγε το χρήμα το πολύ, σε χέρια χαραμοφάηδων??? ΟΥΤΕ. Στη μια χρήση είχε μόνο 9 υπαλλήλους και αποκόμισε τεράστια ζημιά, την δε επόμενη 16 υπαλλήλους άνευ ζημίας!!!  Τότενεςςςςς???…. Τότενες να πάμε δίπλα, στη δεξιά στήλη, να διαβάσουμε τον ΠΙΝΑΚΑ 2….

4.— Από την αρχή του ΠΙΝΑΚΑ 2 (δεξιά στήλη) διαπιστώνουμε, ότι στη πρώτη και υπερδωδεκάμενη οικονομική της χρήση, η ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΕ, ενώ έχει τζίρο (πωλήσεις) 3.752.164€, αυτά που πούλησε της είχαν κοστίσει, 4.104.976€, χωρίς να συνυπολογίσουμε τα σημαντικότατα έξοδα διοικήσεως και διαθέσεως!!! ΤΕΛΙΚΟ αποτέλεσμα??? 1.630.944€ ζημιά, πραγματική οικονομική καταστροφή, η οποία με τίποτα δεν δικαιολογεί τη συνέχιση ύπαρξης της εταιρείας. Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ μικρού τελικού κέρδους, και ακραίο περιορισμό του κόστους πωλήσεων την επόμενη χρήση 1/1 – 31/12/2012, δείχνουν ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη για εξονυχιστικό έλεγχο από το ΣΔΟΕ και το υπουργείο ανάπτυξης. ΟΧΙ απλά θα έπρεπε να γίνουν φύλλο και φτερό τα λογιστικά βιβλία της εταιρείας, αλλά και όλες οι χρηματικές συναλλαγές μετόχων της μητρικής ΛΙΒΑΝΗ ΑΕ και της θυγατρικής ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΕ, με τις επιχειρήσεις του Π.Κυριακίδη και την ΣΑΡΠΡΑΣ ΑΕ.

5.– Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη ΑΒΕ, είναι εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο Αθηνών, από το 2001, και οφείλει να εκδίδει έγκαιρα, σαφέστατες ανακοινώσεις, κατανοητές στο επενδυτικό κοινό που δεν έχει λογιστικές και τεχνοοικονομικές γνώσεις. Η ανυπαρξία πληροφοριακού υλικού, στην ιστοσελίδα θυγατρικής εταιρείας, της οποίας κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου, και προς την οποία διοχέτευσε μέσα σε έναν χρόνο, 1.138.000€ της εισηγμένης, σε μια εταιρεία με ζημιά που εξανέμισε το διοχετευθέν μετοχικό κεφάλαιο και που εξακολουθεί να εμφανίζει αρνητισμό στα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, και η καθολική συμπερίληψη, των οικονομικών στοιχείων της θυγατρικής, στη μητρική εταιρεία, δεν είναι το ότι καλύτερο για τους επενδυτές και η συγκέντρωση της πλειοψηφίας των μετοχών στην οικογένεια Λιβάνη, δεν αποτελεί άλοθι. ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ, τα οικονομικά γεγονότα των εταιρειών, τα έτη 2010 και 2011 είναι τέτοια, που βεβαίως εξανάγκασαν πολλούς μικροεπενδυτές να ξεφορτωθούν τις μετοχές της εταιρείας, πουλώντας όσο-όσο. Που κατέληξε το ρευστό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου???

  — ΡΑΒΑΣΑΚΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΣΧΕΤΟ ή ΒΛΑΚΑ ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ
ΤΕΛΟΣ, αν και μπορούμε να πλατιάσουμε με τον συγκεκριμένο ισολογισμό της ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΕ, αξίζει να σημειωθεί, ότι η καταχωρημένη ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζημία, την οποία η εταιρεία και η αρμόδια ΔΟΥ ΦΑΕ, βιάστηκαν να ελεγχθεί, εξασφαλίσει πολλές, μα πάρα πολλές ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ στην εταιρεία ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΕ, τα επόμενα χρόνια, λόγω αποσβέσεως στη ζημιά, των τυχόν προσεχών κερδών της. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ????? ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, ΟΤΙ ΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΩΝ. Μήπως είναι καιρός Χάρη, να μας κάνει τη χάρη και να φωνάξεις τους υπεύθυνους της εταιρείας (και πολλών άλλων εταιρειών – εισηγμένων και μη) και να τους κοιτάξεις στα μάτια, μπας και καταλάβεις τι θέλει να μας πει ένας αξιοπερίεργος ισολογισμός??? Αν το κάνεις εγκυκλίως μόνο στους συνταξιούχους, στο τέλος όλοι θα σε φωνάζουν μακάκα…..

Απάντηση