ΔΑΜΑΣΚΟΣ -ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΤΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ  — Παγκόσμια εξαίρεση ο Βαρθολομαίος της Κωνσταντινούπολης κι ο Ιερώνυμος των Αθηνών… αυτοί συντάσσονται με τη σιωπή τους υπέρ του Ομπάμα!

  — Και στην Συρία συμμετείχαν στην παγκόσμια ημέρα νηστείας και προσευχής εναντίον της επίθεσης από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

  — Ο μεγάλος Μουφτής της Συρίας Ahmad Badreddin, μαζί θρησκευτικούς ηγέτες μουσουλμάνους σουνίτες, σιίτες, αλουίτες, ισμαηλίτες, δρούζους, αλλά και Χριστιανούς κ εβραίους, πραγματοποίησαν παράκληση στο μεγάλο τζαμί Omayyadi της Δαμασκού.
Ο Μουφτής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Η Συρία είναι βάση του χριστιανισμού… Εμείς οι Μουσουλμάνοι είμαστε περήφανοι όχι μόνον για την προστασία των Χριστιανών, αλλά και για τη διάδοση του χριστιανισμού… Δεν θέλουμε πόλεμο».
Λόγια σοφά από τον ηγέτη των μουσουλμάνων της Συρίας, που έχασε το γιο του (τον δολοφόνησαν οι «επαναστάτες» της Αλ Κάιντα, που θέλουν να βοηθήσουν με πολεμική επίθεση οι «πολιτισμένοι» της δύσης) και συγχώρεσε τους δολοφόνους, όπως επιτάσσει το Κοράνι κι όχι όπως το ερμηνεύουν ορισμένοι για να εξάψουν την ισλαμοφοβία.
Παρόμοιες παρακλήσεις εναντίον του πολέμου έγιναν σε όλες τις χριστιανικές εκκλησίες της Συρίας…
Παρακλήσεις έγιναν σ’ όλο τον πλανήτη με εξαίρεση την Ελλάδα… παρότι η πλειοψηφία των Χριστιανών της Συρίας είναι Ελληνορθόδοξοι.
Από αυτό το προσκλητήριο ειρήνης απουσίασαν το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης κι η Εκκλησία της Ελλάδας με τον Ιερώνυμο.
Νομίζουν πως τιμωρούν του Ορθοδόξους της Συρίας γιατί δεν στράφηκαν εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της πατρίδας τους!
Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος κατατάσσονται σ’ εκείνους τους ρασοφόρους που διαχρονικά πούλησαν το λαό και συντάχθηκαν με τους κατακτητές. Τους ρασοφόρους που υπηρέτησαν τους Οθωμανούς κατακτητές, τους ρασοφόρους συνεργάτες των ναζί κατακτητών, τους ρασοφόρους της επτάχρονης δικτατορίας που υπηρέτησαν πιστά το χουντικό καθεστώς.
Βέβαια, σήμερα στα κυριακάτικα κηρύγματά τους, αντί να μιλήσουν εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρίας, εναντίον του ξεπουλήματος της πατρίδας μας από την κυβέρνηση των Μερκελιστών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για ξεσηκωμό κι αντίσταση, θα προτιμήσουν να μιλήσουν για την υπομονή που πρέπει να δείξει ο λαός, για φιλανθρωπίες απέναντι στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας…
Εμείς θα τους θυμίσουμε τα λόγια της Μελίνας Μερκούρη για την φιλανθρωπία: «Απεχθάνομαι τη φιλανθρωπία, γιατί είναι προσβλητική! Εκείνος που οφείλει να επουλώνει τις πληγές του λαού είναι το Κράτος και όχι εγώ!».

Αναρτήθηκε από  sibilla

Απάντηση