ΙΣΑΑΚ ΝΕΥΤΩΝ -ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ  — Με τη βοήθεια του Τ.Κ., μόλις έλαβα το σπουδαίο μήνυμα του διάσημου Ισαάκ Νεύτωνα, μμε το οποίο αποκαθιστά στη τάξη, την αναρχομούρλα Ρεπούση. Της λέει ξερά “μάθε μουρλέγκω γράμματα και της επισυνάπτει αντίγραφο ενός δικού του χειρόγραφου, σε άπταιστα Αρχαία Ελληνικά!!!!

  — Ο Σερ Ισαάκ Νεύτων (Sir Isaac Newton, 4 Ιανουαρίου 1643 – 31 Μαρτίου 1727) ήταν Άγγλος φυσικός, μαθηματικός, αστρονόμος, φιλόσοφος, αλχημιστής και θεολόγος.

  — Θεωρείται πατέρας της Κλασικής Φυσικής, καθώς ξεκινώντας από τις παρατηρήσεις του Γαλιλαίου αλλά και τους νόμους του Κέπλερ για την κίνηση των πλανητών διατύπωσε τους τρεις μνημειώδεις νόμους της κίνησης και τον περισπούδαστο «νόμο της βαρύτητας» (που ο θρύλος αναφέρει πως αναζήτησε μετά από πτώση μήλου από μια μηλιά).

  — Μεγάλης ιστορικής σημασίας υπήρξαν ακόμη οι μελέτες του σχετικά με τη φύση του φωτός καθώς επίσης και η καθοριστική συμβολή του στη θεμελίωση των σύγχρονων μαθηματικών και συγκεκριμένα του διαφορικού και ολοκληρωτικού λογισμού.

  — Και άλλα πολλά…..

  — Αγαπητέ Τ.Κ., τι σε κάνει να πιστεύεις, ότι μια πολυαποδεδειγμένη μουρλέγκω, θα καταλάβει τι σημαίνει για τη βλακεία της το ιστορικό χειρόγραφο του Νεύτωνα????

Απάντηση