Η ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

9 Φεβρουαρίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
Χθες, Τρίτη 8 2.2011, εισέβαλαν στην πόλη της Κερατέας οι πάνοπλες δυνάμεις των ΜΑΤ, ρίχνοντας αμέτρητες ποσότητες ισχυρότατων χημικών ουσιών αδιακρίτως και με ευθείες βολές εναντίον του άμαχου πληθυσμού της πόλης.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε χωρίς πρόκληση περίπου στις 4:30  το απόγευμα, με κύριο άξονα κίνησης των δυνάμεων καταστολής την κεντρική Λεωφόρο Σουνίου που διασχίζει κατά μήκος το σύνολο της πόλης.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των ΜΑΤ, που διαρκούν και μέχρι την ώρα που γράφεται το άρθρο αυτό, δηλαδή 2:15 τα ξημερώματα με αμείωτη ένταση, έγινε από τις δυνάμεις εισβολής ευρύτατη χρήση άγνωστων μέχρι σήμερα χημικών ουσιών, καθώς και οβίδων κρότου-λάμψης, με σκοπό να αποτρέψουν την αντίσταση των πολιτών στους δρόμους της Κερατέας, αλλά και να επιβάλλουν στην ουσία Στρατιωτικό Νόμο, απαγορεύοντας την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών μέσα και γύρω από τον αστικό ιστό της πόλης. Προκάλεσαν μάλιστα μεγάλο αριθμό ζημιών σε ιδιωτικές περιουσίες αλλά και τραυματισμούς και δυσκολίες αναπνοής στον άμαχο πληθυσμό.
Οι “δημοκρατικές” δυνάμεις των ΜΑΤ του Υπουργού ΠροΠο δεν αρκέστηκαν όμως μόνο σε αυτό. Σε μία περιττή, χυδαία και προκλητική επίδειξη δύναμης και κατάχρησης της εξουσίας, τα εντεταλμένα όργανα του φερέφωνου υπουργού προχώρησαν παράλληλα και σε εκκαθαριστικές κινήσεις στο μπλόκο των κατοίκων της Κερατέας κοντά στην είσοδο του Οβριοκάστρου. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα τραγελαφικό και απόκρυφο σκηνικό όπου σκοτεινά – και προφανώς φοβισμένα – μέλη των δυνάμεων των ΜΑΤ έσπρωχναν στην κυριολεξία με τα χέρια τους τα λάστιχα και τα υπόλοιπα υλικά που είχαν συσσωρεύσει οι κάτοικοι διαμαρτυρόμενοι για την παράνομη χωροθέτηση και προσπάθεια δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή.

Το θέατρο του παραλόγου του κου Παπουτσή, των υπόλογων φερεφώνων του και των μεγαλοεργολάβων για άλλη μία φορά το μόνο που κατάφερε είναι να συσπειρώσει τους κατοίκους της περιοχής γύρω από το δίκαιο αίτημά τους για την ανάκληση της απόφασης δημιουργίας του παράνομου και απαρχαιομένου ΧΥΤΑ από την Κερατέα.

Οι κάτοικοι δεν λυγίζουν – Ο αγώνας συνεχίζεται με ίδια και πιο μεγάλη ένταση !!


λαυριωτική (αναγνώστης)

Αναρτήθηκε από τη Κερατέα

Απάντηση