Η Τίνα του όζοντος…. και του Τζορτζ…. και του Τζορτζ….

17 Σεπτεμβρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΤΙΝΑ - ΟΖΟΝ 1  — Κάποτε την είχα νάμπερ ουάν… Τόσο άχρηστη… Είχε γίνει υπουργός άνευ… ΑΣΕΠ..!!! Άσε που παίρνει μόρια λόγω εξώγαμου… Πολλά μόρια. Προεδρικά και τα σκυλιά δεμένα… Εκ του μηδενός υπουργός, εκ του μηδενός και ΟΟΣΑ, εκ του μηδενός και Μπαν Κι Μούν!!! Τις μαλακίες που έλεγε ο Παπανδρέου, αυτή τις έγραφε!!!! Και τι δεν πάθαμαν…. Μπορεί να την αργώ πλέον, αλλά δεν την ξεχνώ. Είναι επί της αναπτύξεως του γκαγκά, του ΟΟΣΑ και τώρα ΜπαΚιΜούν. Προχθεσινό, αλλά αν πρόκειται για κοπρίτισσα, πάντα φρέσκο!!! ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:

  — Η Τίνα Μπιρμπίλη στον ΟΗΕ ως… προστάτιδα της στιβάδας του όζοντος!

  — Κανείς δεν χάνεται… 
Σε νέο ρόλο η πάλαι ποτέ «κηπουρός» του Γιώργου Παπανδρέου – Επιστρέφει στα κοινά με μια επίζηλη θέση στα Ηνωμένα Έθνη

  — Κανείς τελικά δεν χάνεται. Και ειδικά οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι, την ώρα που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά από τα Μνημόνια και την ανεργία, «ζουν και βασιλεύουν».
   — Ο λόγος για τη στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία, έπειτα από τη θητεία της στο υπουργείο Περιβάλλοντος και τη θέση της Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), επιστρέφει δυναμικά στα παγκόσμια κοινά.
   — Επιστρέφει μάλιστα σε μια υψηλόβαθμη θέση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, που πολλοί θα ζήλευαν.

  — Όπως έγινε λοιπόν γνωστό από το γραφείο Τύπου του ΟΗΕ, η κυρία Μπιρμπίλη επελέγη από το γενικό γραμματέα, Μπαν Κι-Μουν, ως εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία της στιβάδας του όζοντος και του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος.

  — Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυρία Μπιρμπίλη επιλέχθηκε ύστερα από διεθνή διαδικασία επιλογής και θα βρίσκεται σε αυτή τη νευραλγική, αλλά ταυτόχρονα τιμητική για την Ελλάδα θέση, για πέντε έτη.

  — Η ανέλιξη της κυρίας Μπιρμπίλη πάντως τα τελευταία χρόνια κρίνεται ιδιαίτερα αξιόλογη. Ξεκίνησε από λογογράφος του Γιώργου Παπανδρέου και σύμβουλός του σε θέματα περιβάλλοντος, ενώ στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός της εμπιστεύτηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

  — Μετά και τη λήξη της θητείας της εκεί, η κυρία Μπιρμπίλη μετακόμισε στο Παρίσι, αναλαμβάνοντας τη θέση της μόνιμης αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ, με μισθό 7.500 ευρώ το μήνα, δωρεάν στέγαση και αυτοκίνητο με προσωπικό οδηγό.

  — Η τύχη ούτε και τότε σταμάτησε να χαμογελά στην κυρία Μπιρμπίλη. Μόλις αντικαταστάθηκε και επέστρεψε στην Αθήνα, φήμες την ήθελαν να βρίσκει στέγη στο υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα στο Τμήμα Εμπειρογνομώνων, όπου έχει διοριστεί έπειτα από διαγωνισμό, μόνιμη θέση την οποία διατηρεί, όσα χρόνια ασχολείται με την πολιτική.

Από το Πρώτο Θέμα
Αναρτήθηκε από ΤΟ ΓΡΕΚΙ

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: Μετά από διεθνή διαδικασία…. Το δούλεμα συνεχίζεται…. κάποτε θα τους πάρει όμως και θα τους σηκώσει….

Απάντηση