Εκπρόσωπος (της “IDF” λέει σε διαδικτυακό πάνελ «ως στρατηγικό όπλο» ο στρατός θέλει «120» μαχητικούς νέους, για τα μέσα ενημέρωσης
Ο εκπρόσωπος της “IDF” Avi Benayahu, δήλωσε την Τρίτη, ότι ο στρατός βρίσκεται σήμερα στο στάδιο της στρατολόγηση “μαχητικών νέων για τα μέσα ενημέρωσης”.
Ο Benayahu είπε σε μια επιτροπή, για το θέμα του «ψηφιακού μέσου ως στρατηγικού όπλου», ότι ο στρατός αυτή τη περίοδο, ψάχνει για «νεαρούς χάκερς που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε απευθείας σύνδεση». (=ασχολούνται αποκλειστικά).
“Τους θέλουμε (συνέχεια) μπροστά στην οθόνη, (να ασχολούνται) με ιδιαίτερη φροντίδα και (εμείς) θα τους εκπαιδεύσουμε για να εξυπηρετήσουν την δύσκολη κατάσταση”, είπε ο εκπρόσωπος της ομάδας, η (ομιλία) του οποίου ήταν μέρος της  Διάσκεψης Herzliya.

Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δώσει τη προσωπική του υποστήριξη για την επιχείρηση και ότι είχε εγκρίνει προϋπολογισμό 6 εκατ. NIS (1.630.000 δολάρια), για τη προμήθεια (του εξοπλισμού) και για την κατάταξη και εκπαίδευση των 120 στρατιωτών (χάκερς).
Ο Benayahu είπε ότι το διαδίκτυο είχε σημαντικές επιπτώσεις για τις πρόσφατες εξεγέρσεις στις αραβικές χώρες, όπως στη Τυνησία και στην Αίγυπτο. «Δεν μπορούμε παρά να εντυπωσιαστούμε, με το πόσο εύκολα η δυτική τεχνολογία βλάπτει τα καθεστώτα (αυτά) στην άλλη άκρη του φάσματος, όπως το Ιράν ή το πώς μία κάμερα κινητού τηλεφώνου, μπορεί να βλάψει ένα καθεστώς περισσότερο από (τις στρατιωτικές επιχειρήσεις) και κάθε υπηρεσίας πληροφοριών του (στρατού)», είπε.
Η Αίγυπτος, ωστόσο, «ακόμα δεν καταλαβαίνει τη δύναμη που δίνει στο κοινό (η τεχνολογία), ενώ σιγά-σιγά (ο λαός) απομακρύνεται από τον ηγέτη της”.
Ο εκπρόσωπος είπε ότι σκοπεύει επίσης να δημιουργήσει blogs, για άλλες μορφές εκπροσώπησης και για τους διοικητές (μονάδων), σαν εργαλεία δημοσίων σχέσεων. «Βρισκόμαστε σε αυτό το μέτωπο και προχωράμε αργά», είπε και συνέστησε στην κυβέρνηση να διορίσει «έναν νέο υπουργό για τα μέσα ενημέρωσης (για το διαδίκτυο)”………
Η Aliza, μια μοναχική στρατιώτης από τις ΗΠΑ, εξήγησε για τη νέα μονάδα στο Γραφείο του Εκπροσώπου Τύπου του IDF. “Αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε με τα νέα μέσα, στην Επιχείρηση “Συμπαγές Μολύβι”. Οι Bloggers είναι πολύ σημαντικά πρόσωπα και ασκούν μεγάλη επιρροή”, είπε.
….Αυτό γίνεται για τον …..”εκδημοκρατισμό των πληροφοριών”, καθώς και για το γεγονός ότι δεν μπορούμε να αφήνουμε τις πληροφορίες να αποκεφαλίζουν τους ….ανθρώπους, αλλά μπορούμε να τις κάνουμε πιο εύγευστες”…!!!!
Η Aliza είπε ότι το κανάλι του YouTube, είναι σήμερα η πιο επιτυχημένη επιχείρηση. “Οι φωτογραφίες πιάνουν το μάτι και αποτελούν απόδειξη, ότι η οπτική (εικόνα) είναι καλύτερη από τις λέξεις”, είπε, προσθέτοντας ότι η “IDF” διαπίστωσε, ότι οι σκηνές από την επιδρομή στον στολίσκο (της ανθρωπιστικής βοήθειας) έγινε το πιο περιζήτητο θέμα και παρακολούθησαν τα βίντεο on-line, με αποτέλεσμα να μας πλήξουν οι “αναφορές των μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, καθώς και οι online συζητήσεις”.
Ωστόσο, η Aliza παραδέχθηκε, “είμαστε ακόμα στο στάδιο της μάθησης και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε”.
ΠΗΓΗ:  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4025751,00.html
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση