ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ  — Σε συνέχεια της ανάρτησης  Με ξένα κόλυβα (ασφάλιστρα κορόϊδων) οι ασφαλιστές κάνουν μνημόσυνο (13 και 14 μισθό) κατ΄ έτος!!!!  έγινε ένας ενδιαφέρον διάλογος, που κατά τη ταπεινή μου γνώμη, αξίζει να διαβάσετε και να πάρετε ακόμα μια εικόνα του πρόσφατου παρελθόντος, από αυτές που είναι κάθε μέρα επίκαιρες:

  — ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ:
ΚΑΛΗΜΈΡΑ,
ΟΎΤΕ ΈΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΈΧΕΙ ΑΝΕΒΆΣΕΙ -ΜΈΧΡΙ- ΣΤΙΓΜΉΣ.
ΚΆΤΙ ΔΕΝ ΠΉΓΕ ΚΑΛΆ -ΔΊΚΗ ΜΟΥ ΕΥΘΎΝΗ ΝΑ ΤΟ ΨΆΞΩ-  ή ΔΕΝ “ΞΥΠΝΆΜΕ” ΜΕ ΤΊΠΟΤΕ.  ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΏΝΕΤΑΙ!!!

  — ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ:
ΜΗ ΧΟΛΟΣΚΑΣ — ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΟΥΣΤΑ. ΚΙ΄ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΚΠΛΑΓΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΟΝΤΡ ΕΣΠΑΓΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΆΡΕΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

  — ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ:
ΟΧΙ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ, ΦΤΑΊΕΙ ΟΤΙ ….ΑΝΑΦΕΡΘΉΚΑΜΕ ΣΤΟΝ κ. ΓΙΩΡΓΟ  ΡΩΜΑΝΙΆ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ….ΤΟΝ κ. ΓΙΏΡΓΟ ΤΟΝ ΑΦΤΙΆ.
ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1[Αλήθεια γιατί κ. Γ. Ρωμανιά  ….που τα ξέρεις όλα ….και είσαι τώρα και πολιτικό πρόσωπο ….δεν μίλησες ποτέ ανοιχτά και ξεκάθαρα για τούτη την κοινωνική αδικία. Ξέρω-ξέρω ….δεν πρέπει να ….ακολουθήσουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό ….τα κουραφέξαλα δηλαδή  …του Αφτιά] ”
Μπαρμπανίκο μου, ο κ. Ρωμανιάς έχει -περισσότερο- σχέση με τις Ασφαλιστικές, δηλαδή την Ιδιωτική Ασφάλιση ….η όποια θέλει “ασυγκράτητα” να “καπελώσει” ….την Κοινωνική (κάτι που δεν καταλαβαίνουν ….ακριβολογώ -επικοινώνησα μαζί τους- οι του ΙΚΑ οι συνδικαλιστές ….όσο και να τους το λες ….ότι το “σύνθημα”  θα πρεπε να είναι, “να μας προσλάβει ο άλλος ….ο Πυλώνας -μετά την κινητικότητα- οι Ασφαλιστικές !…”)

Καλά κάνει ο άνθρωπος ….δικαίωμα του είναι οι επαγγελματικές του επιλογές ….και είναι απολύτως σεβαστές.

Στα αρχεία μου ….ο ηλεκτρονικός του υπο-φάκελλος, είναι καταχωρημένος εδώ και καιρό ….με άλλους  στον γενικότερο -ακριβολογώ- φάκελο, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ VS ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ – ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ”  ….της κοινωνικής ασφάλισης ….εννοείται.

  — Ο κ. Ρωμανιάς και όποια κόμματα τον έχουν επιλέξει για σύμβουλο -περί την Κοινωνικήν και ιδιωτικήν Ασφάλισην  ….του 1ου, 2ου και του 3ου του πυλώνα  [τρεις και όχι δυο οι “βάρκες” ….πυλώνες εννοώ ….ανάθεμα κι’ αν καταλαβαίνω ….άσε θα μου εξηγήσει η θειά μου η Μαργάρω  ….πολύ γνωστή και μη εξαιρετέα.] ….πρέπει να κρίνονται ….άλλωστε αν συνέβαινε το αντίθετο ….να είναι δηλαδή τα πολιτικά πρόσωπα στο απυρόβλητο της -καλοπροαίρετης- κριτικής ….θα μιλάγαμε για άλλο πολίτευμα και όχι αυτό που μας λένε ότι έχουμε.

Σου στέλνω μια εικόνα, με κωδικό τίτλο -όπως την έχω στο αρχείο μου-  “Στην ΕΑΑΕ φωνάξανε παπά να “θάψει” την Κοινωνική Ασφάλιση “.

[Αν υπήρχαν δέκα ΜπαρμπαΝίκοι -δεν υπερβάλω- ….οι νεοφιλελεύθεροι συντρόφοι ….θα παίρναν τον πυλώνα τον κοντύτερο….και όχι της της ιδιωτικής την νίκη]

 Για “για τις δικές σας ενέργειες” όπως λένε στο δημόσιο ….μάλλον θα χρειασθεί να κάνεις δυο αναρτήσεις.  

[ Υ.Γ. Από το πρωί  ….”έβγαλε το σκασμό”  ο Γιώργος ο Αφτιάς  ….στα 500(;) ευρώ οι αναπηρικές ! ]

ΔΕΣ ΠΑΡΑΚΆΤΩ:

http://newpost.gr/post/201206/nea-mera-gia-ton-giorgo-romania/

«Νέα ΜΕΡΑ» για τον Γιώργο Ρωμανιά
22 Μαρτίου 2013, 17:48

Ένα από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του νέου κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» είναι ο Γιώργος Ρωμανιάς.
Ο κ. Ρωμανιάς λέγεται ότι θα αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό του νεοσύστατου κόμματος στα εργασιακά θέματα καθώς ήταν επί πολλά χρόνια επιστημονικός σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Στην παρουσίαση του νέου κόμματος παρευρέθηκε και ο πρώην εισαγγελέας κ. Ιωάννης Σακκάς ο οποίος στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος Βουλευτής στην Α΄Αθήνας με τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας.

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=60281&category_id=88

Στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Γιώργος Ρωμανιάς
30/05/2013 – 17:03
Γνωστός στο ευρύ κοινό λόγω της ιδιότητάς του ως συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ…

ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 2Μια προσχώρηση έκπληξη στους Ανεξάρτητους    Έλληνες, ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος.

Όπως ανέφερε, από σήμερα μέλος των ΑΝ.ΕΛ. είναι ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Γιώργος Ρωμανιάς.

Ο κ. Ρωμανιάς ο οποίος είναι γνωστός στο ευρύ κοινό λόγω της ιδιότητάς του ως συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της παρουσίας του στην τηλεόραση, καθώς τον καλούν συχνά στα πάνελ των ενημερωτικών εκπομπών για να εκφράσει τις απόψεις του για τα εργασιακά, είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στο εργατικό δίκαιο.

http://62.1.2.132/news.asp?id=315889
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2007 – 16:37

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ασπίς Πρόνοια: Ημερίδα για την ιδιωτική ασφάλιση
Το συμπληρωματικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στο θεσμό της κοινωνικής ανάπτυξης παρουσίασε χθες, σε ειδική ημερίδα του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, που διοργανώθηκε στην Αθήνα, ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, ο κ. Ρωμανιάς επεσήμανε το γεγονός ότι το σύστημα των ασφαλιστικών ταμείων της Ελλάδας στερείται της αναγκαίας περιουσιακής δυναμικής, με συνέπεια να λειτουργεί χωρίς μέλλον το σύνολο της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα.

Πρόσθεσε δε, ότι ουσιαστικά δεν υφίσταται σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα αλλά ένα μωσαϊκό σχετικών διατάξεων με μεγάλες διαφορές, ανάλογα με την κοινωνική ομάδα που καλύπτουν κατά περίπτωση. Σημείωσε ακόμη, ότι σήμερα λειτουργούν 175 ασφαλιστικά ταμεία που χορηγούν συντάξεις κυμαινόμενες κατά ανώτατο όριο από 804 έως 5.000 ευρώ το μήνα.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανέδειξε τις δυνατότητες του συμπληρωματικού ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης ως προς την κοινωνική, καταγράφοντας τη διεθνή πρακτική και τη σύνθεση του εισοδήματος των συνταξιούχων των χωρών της Ε.Ε.

Ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, στις λοιπές ευρωπαικές χώρες μεγάλα τμήματα του συνολικού αριθμού των συνταξιούχων καλύπτονται ταυτοχρόνως, παραλλήλως και σωρευτικώς με δημόσιες συντάξεις αλλά και με συντάξεις προερχόμενες και από τους λοιπούς δυο πυλώνες, με αποτέλεσμα το εισόδημα από συντάξεις του 2ου και του 3ου πυλώνα να προσεγγίζει, ως τάση, το αντίστοιχο εισόδημα που προέρχεται από τις δημόσιες συντάξεις. Αντίθετα στην Ελλάδα (βλ. διάγραμμα) το εισόδημα από συντάξεις των Ελλήνων συνταξιούχων προέρχεται κατά 98,5% από τις δημόσιες συντάξεις, ενώ από συντάξεις του 2ου και 3ου πυλώνα προέρχεται μόλις το 1,5% του αντίστοιχου συνολικού εισοδήματος.

Τέλος, αναλύθηκε η Έκθεση Beveridge και η διεθνής σύμβαση εργασίας 102 που αποτελούν τον κορμό της κοινωνικής ασφάλισης σε όλο τον κόσμο.

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ:
ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΩ ΑΥΡΙΟ????

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ:
ΝΑΙ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ ….ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΆΩ -ΠΟΛΙΤΙΚΆ- ΣΕ ΚΑΝΈΝΑΝ
ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΎΜΑΙ ΓΙΑ ΠΛΆΚΑ ….ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΘΈΛΩ ….ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ Η ΥΓΙΉΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ….ΚΑΙ ΜΌΝΟΝ ΑΥΤΉ….ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΙ’ ΕΓΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΙΘΑΡΆΚΙ ΣΤΟ ΤΕΊΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΧΑΊΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉΣ ….ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ….ΣΕ ΌΤΙ ΑΠΈΜΕΙΝΕ.
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΌΝΙΑ ΜΑΣ !

Η EIKONA -ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΆ- ME TΟΥΣ κ.κ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ, ΠΑΓΚΑΛΟ, ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΡΩΜΑΝΙΑ, ΚΑΜΙΝΗ, ΚΛΠ ….ΕΛΠΊΖΩ ΝΑ ΤΗΝ ΈΧΕΙΣ ΛΆΒΕΙ- ΤΗΝ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΩ-   ….ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΕΙ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΉΣ ΑΝΆΡΤΗΣΗΣ.  ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΊΛΩ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΆ ΚΕΙΜΕΝΑ.

Απάντηση