ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ  — Τέλος τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο της Ξάνθης από τις 12 Οκτωβρίου, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Σε ανακοίνωση του τμήματος ζητείται από τις κλινικές του νοσοκομείου να μην προγραμματίζουν χειρουργεία από τις 12 Οκτωβρίου και μετά, αλλά και να φροντίσουν περιστατικά που πρέπει να χειρουργηθούν κάπως σύντομα, όπως καρκίνοι, να τα προωθούν εγκαίρως σε άλλα νοσοκομεία.

  — Σε αντίθετη περίπτωση, θα προκαλέσουν πρόβλημα στους ασθενείς τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  — Αιτία για τη διακοπή λειτουργίας του τμήματος είναι ότι από τις 12 Οκτωβρίου 2013 και μετά, με τη λήξη της θητείας της επικουρικού αναισθησιολόγου, μένει με μόνο τρεις αναισθησιολόγους (1 συντ. δ/ντή και 2 δ/ντές) και μόνο έναν ειδικευόμενο. «Επειδή δεν διαφαίνεται, στο άμεσο μέλλον, να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται με νέα πρόσληψη επικουρικού ή μονίμου ειδικού, αν και υπάρχουν θέσεις για προκήρυξη, σας γνωστοποιούμε ότι από 12-10-13 και μετά το τμήμα είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στον υπερβολικό όγκο δουλειάς, ο οποίος συνεχώς αυξάνεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  — Ογκος δουλειάς

Κι αυτό γιατί ο αναισθησιολόγος υποχρεώνεται να κάνει 10-11 εφημερίες το μήνα, αμειβόμενος μόνο για τις 4, οπότε με τα ρεπό που δικαιούται, συν τις υπολειπόμενες άδειες, καθημερινά θα υπάρχει, από 12-10-13 και μετά, μόνο ο εφημερεύων στα χειρουργεία. Κατά συνέπεια, το τμήμα θα εξυπηρετεί μόνο τα άκρως επείγοντα περιστατικά.
Ο φόρτος που αντιστοιχεί στον κάθε γιατρό του τμήματος είναι υπερβολικός για να διεκπεραιωθεί από μόνο 3 άτομα, τα 2 εκ των οποίων μάλιστα είναι άνω των 60 ετών. Για τη στοιχειώδη λειτουργία του τμήματος καθίσταται άκρως απαραίτητη η πλήρωση τουλάχιστον μιας θέσης ειδικού αναισθησιολόγου, το δυνατόν συντομότερο, για την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων, αναφέρεται στην ανακοίνωση των γιατρών του Αναισθησιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Ξάνθης.
Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV  —- Μέσω Χάρρυ Κλυνν

Απάντηση