Ο ΜΠΑΦΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΦΟΣ

5 Οκτωβρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΜΠΑΦΟΣ  — Οι αριστεροί γενικώς, έχουν σε μερικά ζητήματα μεσάνυχτα από άποψη τακτικής και επικοινωνίας. Να, για παράδειγμα, τα έχουν βάλει τον τελευταίο καιρό με τον φίλο και σύμβουλο του Σαμαρά, Φαήλο Κρανιδιώτη… 

  — του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

  — Χωρίς να σκεφτούν ότι ο Φαήλος δεν είναι, κατά την αυτοπροσωπογραφία του, “κάνα αγοράκι της κολονακιώτικης ελαφροδεξιάς”, αλλά ένας γνήσιος πατριώτης και Εθνικιστής -με έψιλον κεφαλαίο παρακαλώ, όπως το γράφει ο ίδιος. Από τον οποίο μαθαίνεις μερικές αλήθειες που δεν θα μάθεις ποτέ από τους ελαφροδεξιούς είτε του Κολωνακίου, είτε της Γαργαρέττας.

  — Από την άποψη αυτή ο Φαήλος μπορεί να συγκριθεί με κείνον τον ηγέτη των ταγμάτων ασφαλείας, που αποτόλμησε τη φράση “εκ των ημετέρων εις Γερμανός νεκρός”. Μπορεί να τον κρίνει σήμερα ο καθένας όπως θέλει, να τον θεωρεί ο Μιχαλολιάκος ήρωα και ο Γλέζος προδότη, αλλά κανείς δεν μπορεί να του φάει το δίκιο: Η φράση του θα επιζήσει εις τους αιώνας. Γιατί; Μα γιατί ο εθνικιστής εκείνος -με έψιλον μικρό, μην τα κάνουμε όλα αλιάδα- είπε κι έγραψε μια αλήθεια που δεν τόλμησαν να πουν και να γράψουν άλλοι τόσο καθαρά. Και ποιους ξεβρακώνει αυτή η αλήθεια το ξέρουμε.

  — Ε, κι ο Φαήλος έγραψε για “σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ, των αντιεξουσιαστών και τ’ αρχίδια μου τα δυο”. Έγραψε επίσης ότι φυλάει τις “σφαίρες” του για τον πραγματικό αντίπαλο -για το εν λόγω σκυλολόι προφανώς με εξαίρεση φανταζόμαστε τα… δυο. Και ξεσηκώθηκε σάλος για τα λόγια του, αντί να τα χαράξουν σε μαρμάρινες πλάκες όπως ο Μωυσής τις δέκα εντολές. Γιατί ο Φαήλος είναι φίλος, σύμβουλος, προφήτης ούτως ειπείν του Σαμαρά. Στο ίδιο κείμενο μας ενημερώνει ότι έτσι ακριβώς μιλάει και με τον Αρχηγό. Άρα μαθαίνουμε πώς σκέφτεται για το “σκυλολόι” και τα λοιπά ο Σαμαράς. Ασήμαντο είναι αυτό;

  — Μην πετροβολάς λοιπόν αγαπητέ τον Φαήλο -είναι βλακεία να θέλεις να σπάσεις τον καθρέφτη που δείχνει τις κρυφές πλευρές του Σαμαρά. Πρέπει να τον θωπεύεις -λέγε Φαήλο, λέγε. Να τον ακούς: Πήγαινε να καπνίσεις κάνα μπάφο με τους συντρόφους σου, μέχρι να ‘ρθουν και τα δικά σας “βραχιόλια”. Αυτά σου ετοιμάζει ο Σαμαράς και τα αναγγέλλει ο Φαήλος. Ασχολήσου λοιπόν με το μπάφο, κι άσε το μπούφο να φλυαρεί….
Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Απάντηση