ViewtyΜε περιμένετε να γυρίζω 11.30΄ το βράδυ από το γήπεδο και να κάθομαι να γράφω.

Καλημέρα λοιπόν και έχουμε και λέμε.

Από πολύ νωρίς, ο κόσμος του ΠΑΟΚ είχε γεμίσει το γήπεδο της Τούμπας και με πρωταγωνιστές τους φιλάθλους της μαγικής “ΘΥΡΑΣ 4” έδιναν βροντερό παρών και σφραγίδα νίκης.

ViewtyΠαρά τη σιγουριά του κόσμου, οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν μουδιασμένοι στο γήπεδο και άφηναν τους Παναθηναϊκούς να φτιάχνουν παιχνίδι. Για ακόμα μια φορά φάνηκαν στο γήπεδο, οι αδυναμίες φλυαρίας και έλλειψης συνοχής. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ σίγουρα δεν είναι προπονητής, αλλά και ο προπονητής να καταλάβει ότι ο κόσμος δεν είναι βλάκας. Στοιχειωδώς το κριτήριο της αντίληψης, για το αν κάποιοι παίκτες αξίζουν να είναι στην ενδεκάδα, το έχει και αν αυτό το κριτήριο συμπίπτει σε όλους τους φιλάθλους, τότε κάποιοι θα πρέπει να ψαχτούν και να μην επιμένουν σε επιλογές που κόβουν την ομάδα στα τρία.

ViewtyΔεν έχω προσωπικά με τον Τζιώλη, αλλά και δεν με συγκινεί ο άχρηστος όγκος του. Είναι περιπατητικός θεατής, ξεφορτώνεται άσκοπα την ευθύνη διαχείρισης της μπάλας και έχει το φρικτό για παίκτη του κέντρου ελλάττωμα, να δίνει 9 στις 10 μπαλιές σε… αντίπαλο. Δεν φτιάχνει παιχνίδι, με αποτέλεσμα η ανευθυνότητα να εγκλωβίζει τον ΠΑΟΚ συχνά στο κέντρο σε στενούς χώρους, όπου γίνονται υπερβολικά πολλές κοντινές πάσες φλυαρίας και αποφυγής ευθύνης ανάπτυξης παιχνιδιού. Αυτή η τακτική-πρακτική, διευκόλυνε τους Παναθηναϊκούς, να μαρκάρουν εύκολα και να κλέβουν τη μπάλα!!! Στον αμυντικό τομέα, για άλλη μια φορά με αργές – νοχελικές επιστροφές, απλά παρακολουθεί τους αντιπάλους εξ αποστάσεως. Ελάχιστες οι μονομαχίες και οι διεκδικήσεις του από αντίπαλο.

ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 2-1  ΤΟ 0-1 ΣΤΟ 21Όταν αμυντικοί ή επιθετικοί παίκτες του δικέφαλου, αναλάμβαναν πρωτοβουλίες κέντρου, το παιχνίδι του ΠΑΟΚ γινόταν ουσιαστικό και η ομάδα έβλεπε το αντίπαλο τέρμα. Αυτό όμως εκ φύσεως δεν μπορεί να έχει διάρκεια, γιατί η υπερδραστηριότητα όσων έχουν φιλότιμο κουράζει, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να εμφανίζει κοιλιά στο παιχνίδι της η ομάδα. Επίσης η κούραση των παικτών που μοχθούσαν, έχει σαν επακόλουθο να χάνονται πολλές ευκαιρίες στη τελική εκτέλεση.

ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 2-1  ΤΟ 1-1 ΣΤΟ 27 με πέναλτι ΒΥπάρχουν διακριθέντες, αλλά ο καλύτερος παίκτης του δικέφαλου ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ. Η φοβερή “ΘΥΡΑ 4” ξέρει να δίνει φανταστικό παλμό στην εξέδρα, αλλά πρέπει και να μάθει να αποφεύγει κοτσάνες, που στο παρελθόν έχουν κοστίσει ακριβά στην ομάδα. Ο διαιτητής ΝΑΙ ήταν μέτριος, ο επόπτης (μπροστά στην εξέδρα της “θύρας 5”  ΝΑΙ 3 φορές δεν είδε τη μπάλα να βγαίνει πλάγιο άουτ ενώ ήταν δίπλα, υπήρξαν και 3-4 ανάποδα σφαλτσοσφυρίγματα σε βάρος του ΠΑΟΚ, αλλά όλα αυτά δεν επηρέασαν ουσιαστικά την εξέλιξη του παιχνιδιού. Ειδικότερα αναφέρομαι σε ένα τζαρτζάρισμα και και σε ένα ακούσιο χέρι, τα οποία κανένας δεν μπορεί να δώσει πέναλτι και κακώς λαμβάνονται αφορμή για να λέγονται βλακείες μέσα στο γήπεδο. Τέτοιες αντιδράσει, κατά κανόνα οδηγούν σε αρνητικά αποτελέσματα. Ο κόσμος ακολουθεί τον παλμό των τραγουδιών και όχι τους παραλογισμούς. Για να μη παρεξηγηθώ που λέω πολλά για τα αρνητικά, το λέω γιατί φοβάμαι για το τι παθαίνουμε, όταν δεν μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος. Η εξέδρα της Τούμπας, με πρωταγωνίστρια τη “ΘΥΡΑ 4” είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΑΙΡΝΕΙ, φτάνει να γίνεται και εκεί σωστή διαχείριση του παλμού και της διάρκειάς του, ακόμα και όταν δεν τραβάει η ομάδα. ΓΙΑΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ — ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΔΡΑ και ΔΕΝ χρειάζεται να αυτοπαγιδευόμαστε σε ανοησίες. Δεν χρειάζονται οι δύο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ με τα λέϊζερ να ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΟΚ. Δεν έχει ανάγκη η οικογένεια του ένδοξου ΠΑΟΚ αυτούς τους ηλίθιους κοπρίτες. Οι κριτικές μετά το παιχνίδι και έξω από το γήπεδο. Στο γήπεδο απλά να φωνάζουμε και να τραγουδάμε για να βοηθάμε την ομάδα να τρέχει και να ιδρώνει την ασπρόμαυρη φανέλλα.

ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 2-1  ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ 2-1 ΣΤΟ 47Περιγραφή αναλυτική σε στυλ αναμετάδοσης δεν κάνω, Τα είδαμε στο γήπεδο, πήραμε συμπλήρωμα στη τιβί, και οι αχόρταγοι, διαβάσατε και εφημερίδες. Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς ανώτερος από τον Παναθηναϊκό και κέρδισε δίκαια, αλλά με αδικαιολόγητο άγχος χάθηκαν για άλλη μια φορά πολλές ευκαιρίες, ενώ το γκολ που φάγαμε, μια κλασική πλάγια σέντρα δείχνει τα κενά και τα λάθη αμυντικής τακτικής.

Απάντηση