Η ώρα για το νέο 1-1-4 έφτασε — Ας ξαναβγούμε όλοι στους δρόμους.

11 Οκτωβρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΙΟΥΛΙΑΝΑ 1965 ΕΝΑ-ΕΝΑ-ΤΕΣΣΕΡΑ 2  — Η πρώτη μεταπολιτευτική κυβέρνηση το 1975 διαμόρφωσε με τέτοιο τρόπο τα άρθρα του Συντάγματος, ώστε το νέο Σύνταγμα της χώρας να έχει 120 άρθρα (το σύνταγμα πριν την δικτατορία είχε 114 άρθρα)…

  — γράφει ο υποναύαρχος ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ

  — Αυτό το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος του ’52, έγινε σύνθημα στα χείλη μιας ολόκληρης γενιάς που φώναζε 1-1-4 στους δρόμους, ζητώντας την εφαρμογή του Συντάγματος.
Η λογική της αύξησης των άρθρων σε 120 και η αλλαγή της αρίθμησης έγινε τεχνηέντως, γιατί σύμφωνα με την κοντόφθαλμη αντίληψη της τότε μεταπολιτευτικής κυβέρνησης, το νέο Σύνταγμα θα έπρεπε… Να έχει ως ακροτελεύτιο άρθρο άλλο αριθμό και όχι το ‘’114’’, για να μην ξαναγίνει σύνθημα στο στόμα του λαού το ‘’ένα-ένα-τέσσερα’’.

  — Η πράξη αυτή βασίσθηκε σε στρεβλές αντιλήψεις για την Δημοκρατία και την δημοκρατική παράδοση αυτού του τόπου, απ’ όπου κι αν εξετάσει το θέμα κάποιος.

—Πρώτο, γιατί η απαίτηση ενός λαού για την εφαρμογή του Συντάγματος είναι άκρως δημοκρατική.
-Δεύτερο, γιατί η Δημοκρατική παράδοση είναι φάρος φωτεινός στην ιστορία και τις παραδόσεις αυτού του τόπου και οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τους εννοιολογικούς συμβολισμούς της. (Φανταστείτε την επίδραση που θα υπήρχε στην δημοκρατική παράδοση των λαών εάν αφαιρούσαμε τα δημοκρατικά μας σύμβολα πχ. την Πνύκα από την Ελλάδα, ή τη Μασσαλιώτιδα από τη Γαλλία κλπ).

  — Το σύνταγμα καταστρατηγείται πλέον καθημερινά και αξιοποιείται χρησιμοθηρικά κατά περίπτωση από την Κυβέρνηση, χωρίς να υπάρχει σοβαρή κοινοβουλευτική αντίδραση.
— Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας δε, που έχει ορκισθεί ενώπιον της Βουλής: “… να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού”,
ΙΟΥΛΙΑΝΑ 1965 ΕΝΑ-ΕΝΑ-ΤΕΣΣΕΡΑ 3θα πρέπει επειγόντως να ξαναδεί τι ορκίστηκε για να φρεσκάρει την αδύναμη μνήμη του.

Αγαπητοί φίλοι

Είτε ‘’ένα-ένα-τέσσερα’’, είτε ‘’εκατό και είκοσι’’ η απαίτηση είναι ή ίδια, μία και μοναδική:
Εφαρμογή του Συντάγματος!!!

ΙΟΥΛΙΑΝΑ 1965 ΕΝΑ-ΕΝΑ-ΤΕΣΣΕΡΑ 4Ας βροντοφωνάξουμε ξανά ‘’ΕΝΑ-ΕΝΑ-ΤΕΣΣΕΡΑ’’,  έστω και αν δεν έχει τον ίδιο αριθμό το άρθρο του σημερινού Συντάγματος.

ΙΟΥΛΙΑΝΑ 1965 ΕΝΑ-ΕΝΑ-ΤΕΣΣΕΡΑ 1Η φωνή μας έχει το ίδιο αγνό δημοκρατικό πνεύμα, τον ίδιο ευγενή σκοπό, την ίδια δημοκρατική παράδοση, την ίδια ελπίδα!!! Ας του δώσουμε και την ίδια δύναμη, την ίδια ορμή.

ON ALERT
Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Απάντηση