Τρόϊκα -Ρομπάϊ -Αναστασιάδης-Λαγκάρντ-Ντράγκι   — Η Κύπρος περνά πολύ δύσκολη περίοδο και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να βρεθούν διαρκείς λύσεις στα οικονομικά προβλήματα και να εφαρμοστούν μέτρα με άμεση επίδραση, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπέι.

  — Μιλώντας στο πλαίσιο επίσκεψης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο κ. βαν Ρομπέι ανέφερε ότι η κυπριακή Κυβέρνηση πήρε τις αναπόφευκτες και σωστές αποφάσεις, και εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει η ανάπτυξη και να αυξηθεί η απασχόληση από το 2015.

  — “Το κύριο ζήτημα είναι ότι ήρθα εδώ για να ακούσω, να ακούσω τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες των νέων, των καθηγητών, του Πανεπιστημίου, να αποκτήσω καλύτερη γνώση του τί συμβαίνει εδώ στην Κύπρο, και ήρθα όχι για να δώσω διάλεξη, όχι για να διδάξω. Ο πρωταρχικός μου στόχος είναι να ακούσω”, είπε.

  — Κληθείς να σχολιάσει τα ψηλά ποσοστά ανεργίας ανάμεσα στους νέους, ο κ. βαν Ρομπέι επεσήμανε ότι “αναζητούμε διαρκείς λύσεις μαζί με τις κυπριακές αρχές”.

  — “Γνωρίζουμε ότι διανύουμε μιαν πολύ δύσκολη περίοδο, αλλά πρέπει να διορθώσουμε κάποια λάθη του παρελθόντος. Όμως, στο μεσοδιάστημα η ΕΕ κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει και τους νέους. Αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσαμε ένα νέο προϋπολογισμό €200 εκατομμυρίων για το 2014 και το 2015, και πέραν αυτού ελπίζω ότι η Κύπρος μπορεί να επωφεληθεί από την πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων που εγκαινιάσαμε με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και παρέχουμε €8 δισεκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη για προγράμματα για να βοηθηθούν οι νέοι να ξαναρχίσουν δουλειά το συντομότερο δυνατό”, είπε ο κ. βαν Ρομπέι.

  — Πρόσθεσε ότι “δουλεύουμε πάνω σε διαρκείς λύσεις ώστε η οικονομία να είναι πάνω σε πιο στέρεες βάσεις για το μέλλον και στο μεταξύ δουλεύουμε πάνω σε μέτρα με άμεση επίδραση”.

  — Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. βαν Ρόμπει είπε ότι “η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά πιστεύω ότι η κυπριακή Κυβέρνηση πήρε τις αναπόφευκτες και τις σωστές αποφάσεις”.

  — “Ελπίζουμε ότι η ανάπτυξη θα επιστρέψει το 2015 και η απασχόληση θα αυξηθεί επίσης από το 2015, και γνωρίζουμε καλά τη δραματική κατάσταση της χώρας τώρα, αλλά για να υπάρξει μια διαρκής λύση και μια αειφόρος οικονομία και υγιή δημόσια οικονομικά, πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες τώρα, ώστε να πετύχουμε καλύτερο μέλλον για τη νεότερη γενιά”, σημείωσε.

Αναρτήθηκε από onlycy.com

Απάντηση