Τέμενος Al Aqsa στην Ιερουσαλήμ  — Μια έκθεση, που διέρρευσε από το Al Aqsa Foundation, αποκάλυψε ότι οι ισραηλινές αρχές έχουν πράγματι ένα σχέδιο, για να διαιρέσουν τις ενιαίες εγκαταστάσεις του τζαμιού Al Aqsa, στην al Quds, τον Αραβικό τομέα της Ιερουσαλήμ.

  — Η έκθεση έδειξε, ότι ο Ισραηλινός Αναπληρωτής Υπουργός Θρησκευμάτων, σχεδιάζει να κατασκευάσει μια νέα Συναγωγή στην ανατολική πτέρυγα των ενιαίων εγκαταστάσεων του Al Aqsa Mosque (του απώτερου τζαμιού).
   — Σύμφωνα με το σχέδιο των Εβραίων, οι ενιαίες εγκαταστάσεις του Τζαμιού θα διαιρεθούν, για να λάβουν το ένα πέμπτο οι Εβραίοι, για να μπορούν να εκτελούν τις θρησκευτικές τελετές τους και εκεί.
— Ανώτατοι αξιωματούχοι της Χαμάς έχουν μιλήσει εναντίον αυτής της κίνησης και έχουν απευθύνει έκκληση στο εξωτερικό, για να γίνει μια συντονισμένη, μεγάλης κλίμακας παρέμβαση από τα Αραβικά κράτη. Ο επικεφαλής της Χαμάς Khaled Mashaal είπε, ότι η παλιά πόλη είναι μέρος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και παραμένει υπό την παράνομη κατοχή του Ισραήλ και ότι οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν την αναταραχή στον αραβικό κόσμο για να προωθήσουν τα σχέδιά τους, προς διάσπαση των ενιαίων εγκαταστάσεων του Τζαμιού Al Aqsa.
— Παλαιστίνιοι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του Khaled Mashaal της Χαμάς, έχουν καταγγείλει τα νέα σχέδια, δηλώνοντας ότι αυτό είναι μέρος των επιθετικών κινήσεων του Τελ Αβίβ, που επιβεβαιώνουν τα σχέδιά τους, σχετικά με το ισλαμικό ιερό, και κάνουν τα πρώτα τους βήματα,για την κατεδάφιση του τζαμιού al Aqsa και για την διαγραφή της Μουσουλμανικής ιστορίας στην περιοχή.
— Ο ισραηλινός Τύπος ανταποκρίθηκε στην έκθεση, και με δημοσιεύσεις αναδεικνύουν τα νέα σχέδια του Τελ Αβίβ για τη συναγωγή στη θέση του Al Aqsa και σημειώνουν, ότι για τον σκοπό αυτόν, πρέπει να κλειθεί να πάρει ουσιαστικά θέση, το…. Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ.
ΠΗΓΗ: http://www.presstv.ir/detail/2013/10/20/330392/israel-to-build-synagogue-in-alaqsa/

=== ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ:
— Εδώ αξίζει να σημειώσω, ότι στο παρελθόν Εβραίοι ΝΕΟΝΑΖΙ, έχουν αποπειραθεί να κάψουν (1969) και να  ανατινάξουν (1980) ολόκληρο το συγκρότημα του Τζαμιού
Al Aqsa, με τον άθλιο ισχυρισμό, ότι εκεί πρέπει να ανεγερθεί, ο τρίτος ναός (του Σολομώντος!!!!!!). Η ιστορική αλήθεια είναι, ότι το 1099 οι Ναΐτες ιππότες, ονόμασαν ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ για πρώτη φορά τον χώρο ως ναό του Σολομώντα, για να δικαιολογήσουν την εκδίωξη των Αράβων. Επίσης το 1988, κατά τη διάρκεια της πρώτης Ιντιφάντα (εξέγερσης των Παλλαιστινίων) ο νεοναζιστικός Ισραηλινός στρατός, έβαλε με βαρέα πυροβόλα όπλα εναντίον του τζαμιού Al Aqsa, ισχυριζόμενος ΨΕΥΔΩΣ ότι εκεί κρύβονταν…. τρομοκράτες!!!!
Το τέμενος Al Aqsa, είναι ο τρίτος ιεραρχικά ιερός τόπος των Μουσουλμάνων.

1 Comment

 • Ο/Η stavretta λέει:

  Τέμενος

  Το Τέμενος, <τέμνω,τέμενος είναι οριοθετημένος (τεχνητά ή όχι) χώρος μέσα στο οποίο λατρευόταν μια θεότητα ή συνηθέστερα ένας ήρωας στην αρχαία Ελλάδα.
  Ήταν συνήθως αλσύλλια που περιέκλειαν βωμούς ή και άλλες πρόχειρες, τυχαία τοποθετημένες κατασκευές για την τέλεση ιεροπραξιών.
  Αποτελούν ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της αρχαίας θρησκείας, ιδίως στις απαρχές της, καθώς και μέσα από την οριοθέτηση και καθιέρωση του χώρου προήλθαν τα ιερά.
  *Ο όρος δεν έχει αντίστοιχό του στις λατινογενείς γλώσσες, γεγονός που καταδεικνύει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της έννοιας.
  Δυο από τα πιο γνωστά τεμένη ήταν αυτά του Πέλοπα στην Ολυμπία (Πελόπιον) και του Οφέλτη στη Νεμέα.
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%AD%CE%BC%CE%B5%
  CE%BD%CE%BF%CF%82

  *Ο όρος δεν έχει αντίστοιχό του στις λατινογενείς γλώσσες,…
  άρα είναι αδόκιμος όρος αυτός πού χρησιμοποιείτε.
  ΕΠΟΜΈΝΩΣ δέν λέγεται ΤΕΜΕΝΟΣ.
  Άς τό πούν τζαμί, ΝΑΟ η οτιδήποτε άλλο.
  Διότι είναι ΤΖΑΜΙ.
  κτήριο όπου συναθροίζονται οι πιστοί του Ισλάμ για να προσευχηθούν

  π.χ.
  Ένα τζαμί ( / m ɒ s k / ? Αραβικά : مسجد masjid , πληθυντικός مساجد Masajid ), capi
  μερικές φορές γράφονται Mosk , είναι ένας τόπος λατρείας για τους οπαδούς του Ισλάμ .
  http://en.wikipedia.org/wiki/Mosque

  Mas-, məsjid
  Masjid
  Όρισμοί masjid
  ουσιαστικό
  Αραβική λέξη για ένα τζαμί.
  «Η λέξη στα αραβικά είναι masjid, ξέρετε, που σημαίνει
  τόπος προσκυνήματος, στην πραγματικότητα."

  Al-Masjid Al Haram- ( αραβικά : المسجد الحرام , το ιερό τέμενος ή The Grand Mosque )
  το ιερό τέμενος πού λένε αυτοί δέν είναι ΤΕΜΕΝΟΣ είναι τhe Grand Mosque = τό μεγλαλο τζαμί.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Masjid_al-Haram

  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

  stavretta

Απάντηση