ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - Υποδοχή Σχολικών Φυλάκων 1  — Με τραγούδια του Γιώργου Σαρρή και την συμμετοχή πλήθους κόσμου που εξέφρασε μαζικά την αλληλεγγύη του ολοκληρώθηκε η ιδιαίτερα ζεστή εκδήλωση υποδοχής στον Άγιο Στέφανο των σχολικών φυλάκων  που μετά από 23 ημέρες, έφτασαν σήμερα στην Αθήνα… 

  — Οι σχολικοί φύλακες ξεκίνησαν με τα πόδια από τη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ενώσουν τη φωνή των 2.234 σχολικών φυλάκων με τη φωνή όλων των ανέργων της χώρας μας, για να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και να απαιτήσουν να μη γίνει καμιά απόλυση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

  — Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και τα σωματεία ΣΔΚΥ Αττικής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Πετρούπολης, Ελληνικού, Περάματος, Κορυδαλλού, Ελευσίνας–Ασπροπύργου–Μάνδρας υποδέχτηκαν νωρίτερα το απόγευμα τους συναδέλφους τους στον Αγ. Στέφανο στο κτίριο πρώην ΤΥΠΕΤ, οδός λεωφόρου λίμνης Μαραθώνα.

   — Υποδεχόμενος τους σχολικούς φύλακες ο Βασίλης Πετρόπουλος, πρόεδρος του σωματείου δημοτικών και κοινοτικών  υπαλλήλων νομού Αττικής, αφού εξήρε την κίνηση τους, τόνισε ότι απαιτούνται μεγάλες θυσίες και αγώνες για να σταματήσουμε την αντιλαική πολιτική.

  — Από την πλευρά του ο Μανώλης Σταθόπουλος, εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων Θεσσαλονίκης, στάθηκε ιδιαίτερα στην συμπαράσταση του κόσμου που τους έδωσε δύναμη, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία τους. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά βρήκαμε την δύναμη να σηκωθούμε απο τον καναπέ κάτι που πρέπει να γενικευτεί.
ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - Υποδοχή Σχολικών Φυλάκων 2   — Η Ελένη Καμαρινοπούλου, εκ μέρους του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής υπογράμμισε ότι και ο συγκεκριμένος αγώνας αποδεικνύει την αντοχή και την επιμονή, την ανεξάντλητη δύναμη που κρύβει η εργατική τάξη όταν πιστέψει βαθιά στο δίκιο του ταξικού αγώνα της.
   — Η Ζωή Σώκου, απο την Λαική Συσπείρωση του δήμου Διονύσου, σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είναι μία σπίθα που μαζί με άλλες πολλές μπορούν να ανάψουν την φωτιά του ταξικού αγώνα.

Στο πλευρό των σχολικών φυλάκων βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ και Βουλευτή του Κόμματος, Χρήστο Κατσώτη. Στην ομιλία του ο Χρ. Κατσώτης κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν και να συζητήσουν πλατιά την πρόταση του ΚΚΕ, την οποία χαρακτήρισε ως την μόνη που μπορεί να λύσει οριστικά τα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού και αυτό θα γίνει όταν αποφασίσουν να ανατρέψουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Τα σωματεία καλούν όλους τους συναδέλφους των δήμων της Αττικής να απαιτήσουν: Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους.
Αύριο, Δευτέρα, οι σχολικοί φύλακες θα ξεκινήσουν την πορεία τους περίπου στις 7 το πρωί απο τον Μαραθώνα προς την ΕΡΤ.

902.GR
Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Απάντηση