Κατ’ αρχήν, είναι χρήσιμο να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:
1.— Επί Μουμπάρακ η Αίγυπτος είχε για πολλά χρόνια αναμφίβολα ένα διεφθαρμένο φασιστικό καθεστώς, το οποίο είχε διαδεχθεί τα πανομοιότυπά του, με τους δικτάτορες Σαντάντ και Νάσερ. Πριν από αυτό το αληταριό της ίδιας συμμορίας, υπήρχε το επίσης διεφθαρμένο καθεστώς της μοναρχίας. Επομένως, από ανακηρύξεως της “Αιγυπτιακής Ανεξαρτησίας” έως και σήμερα, η Αίγυπτος είναι στο έλεος γκανγκστερικών συμμοριών, που αρχικά ελέγχονταν από τους Εγγλέζους και στη συνέχεια από τους διάδοχους των Εγγλέζων Αμερικάνους.
2.— Η συσσωρευμένη αγανάκτηση ενός υπόδουλου σε ξένα συμφέροντα λαού, αποτέλεσμα άγριας οικονομικής εκμετάλλευσης, έφερε το ξέσπασμα των εξελίξεων των τελευταίων 30 περίπου ημερών. Το ξέσπασμα ήταν αυθόρμητο, με όλα τα ελαττώματα της ανοργανωσιάς. Πρώτα εκδηλώθηκε η εξέγερση και μετά προσπαθούσαν οι εξεγερμένοι να οργανωθούν με επιτροπές. Αυτή η κατάσταση έδινε πλεονέκτημα στο Ισραήλ, της ΗΠΑ και δευτερευόντως στην Ευρώπη, να κάνουν ότι ήθελαν για να κοιμίσουν τους εξεγερμένους Αιγύπτιους, ώστε να διατηρήσουν το διεφθαρμένο καθεστώς με άλλα πρόσωπα στη θέση του Μουμπάρακ.
3.— Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι με το ξέσπασμα της εξέγερσης του Αιγυπτιακού λαού κατά του φασιστικού καθεστώτος Μουμπάρακ:
***3.α*** ο αρχηγός των Αιγυπτιακών Ένοπλων Δυνάμεων βρέθηκε στις ΗΠΑ, με αποκλειστικό αντικείμενο ενασχόλησης, τις μυστικές συνομιλίες με Αμερικάνους ανώτατους παράγοντες των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, για τον τρόπο αντιμετώπισης της Αιγυπτιακής κρίσης.
***3.β*** ξαφνικά, ο αμερικανοθρεμένος Ελ Μπαραντέϊ, εμφανίζεται να θυμάται την Αίγυπτο και δηλώνει έτοιμος να ….διαδεχθεί τον Μουμπάρακ και έτσι η Αιγυπτιακή πολιτική σκηνή, αποκτά ….εισαγόμενη αντιπολίτευση.
***3.γ*** στα μέσα της κρίσης, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου και άνθρωπος των Εβραίων, σαν κορυφαία δρομολόγηση …”αλλαγής” από τον ξενόδουλο Μουμπάρακ, διορίζεται ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ του Μουμπάρακ!!!!!
***3.δ*** Ήδη στη χώρα των Φαραώ, η κατευθυνόμενη από τους Αμερικάνους και τους Εβραίους ηγεσία του Αιγυπτιακού στρατού, κήρυξε στρατιωτικό νόμο -που σημαίνει απροκάλυπτη στρατιωτική δικτατορία- η οποία δικτατορία απαιτεί από τους εξεγερμένους Αιγύπτιους να αδειάσουν τη κεντρική πλατεία του Καΐρου, γιατί …ανησυχούν οι αγορές κι’ αν ανησυχούν οι αγορές, η δικτατορία δεν μπορεί να …επιβάλει τη δημοκρατία που εγκρίθηκε στην Ουάσιγκτον και στο Τελ-Αβίβ!!!!!

Εν τω μεταξύ, τα διεθνή ΜΜΕ παίζουν όλα ενορχηστρωμένα και εκτεταμένα, ότι αφού έφυγε από την εξουσία ο Μουμπάρακ, η Αιγυπτιακή επανάσταση πέτυχε κι’ ο λαός πρέπει να πάει ευτυχισμένος σπίτι του, ώστε από τον καναπέ, να απολαύσει τη “νέα” στρατιωτική χούντα, που θα ….του επιβάλει τη δημοκρατία-φάντασμα.
Η συμπεριφορά των Αμερικανοεβραίων ήταν δεδομένη και δεν μας εκπλήσσει.
Αυτό που ίσως για τους πολλούς ήταν εκτός προγράμματος, είναι η συμπεριφορά, του θεωρητικά αντιπάλου των Εβραίων ηγετών, Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.
Σε λιγότερο από 24 ώρες, ο Ερντογάν δέχθηκε τηλεφώνημα του Ομπάμα και αμέσως ο Τούρκος βγήκε έτοιμος και έκανε δηλώσεις, με απροκάλυπτη επέμβαση στα εσωτερικά της Αιγύπτου (αλλά με την έγκριση του Ομπάμα), για να πει ότι στην Αίγυπτο το νταβαντούρι έληξε και ότι, “νικητής -εκεί- είναι η αλλαγή, η δημοκρατία και το θάρρος”, ενώ ο αληταράς ξέρει πολύ καλά, ότι στην Αίγυπτο πλέον κυβερνά ο στρατιωτικός νόμος.
Σήμερα λοιπόν, που ακόμα και το μαϊμού-κοινοβούλιο διαλύθηκε και καταργήθηκε το σύνταγμα από τον Αιγυπτιακό στρατό με τις ευλογίες των Εβραίων και των Αμερικάνων, ο Ερντογάν επιλέχθηκε και έλαβε την εντολή, να  βγει και να κηρύξει τη λήξη μιας λαϊκής εξέγερσης, κοιμίζοντας τους εξεγερμένους με μπουρδολογήματα περί νίκης της ελπίδας και με ευχολόγια, “…..για πέρασμα από μια μεταβατική διαδικασία, ώστε να φτάσει κάποια μέρα ο Αιγυπτιακός λαός, μετά από …..μελέτη (!!!!!), σε πλουραλιστική συνταγματική δημοκρατία το ….συντομότερο δυνατόν!!!!!!!”.
Και πρόσθεσε ο ψευδοαντιεβραίος Ερντογάν:
«Έχω εκφράσει τα ειλικρινή αισθήματα μου, αυτά που ειλικρινά εκφράζουν τις πραγματικές μου σκέψεις, σε αντίθεση με εκείνους που θεωρούν τη δημοκρατία αποκλειστικό δικαίωμα για τον εαυτό τους, αλλά μια πολυτέλεια για τους άλλους. Σήμερα, μοιραζόμαστε τη χαρά των Αιγύπτιων αδελφών μας, και κατανοούμε και μοιραζόμαστε τις ανησυχίες τους, τη θλίψη τους και τον πόνο, για την αιματοχυσία στην Αίγυπτο, που είναι πλέον παρελθόν».

Χρειάζεται πολύ οργάνωση μια ανατροπή……

Απάντηση