ΦΤΗΝΟΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ

5 Νοεμβρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ -ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ  — Εδώ οι Χριστοφοράκοι διαφεύγουν στο εξωτερικό και βγαζουν ειρωνικά τη γλώσσα στην κοινωνία – Εδώ οι μπίζνεσμεν αδελφόθεοι και οι συμμορίτες του Καστελόριζου, βρίσκονται σε μόνιμο ταξίδι αναψυχής και πίνουν στην υγεία των κορόιδων…

γράφει ο REPORTO

  — ΙΣΠΑΝΙΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ – ΕΝΩ ΕΔΩ ΚΥΡΙΕ???
— Εδώ κύριε, οι Τσοχατζόπουλοι φυλακίζονται αλλά οι Σημίτηδες δεν καλούνται ούτε ως μάρτυρες στα δικαστήρια των συνενόχων, διότι πάσει θυσία ο θεσμός του πρώην πρέπει να διαφυλαχτεί…

  — Εδώ κύριε, κυριαρχεί το αξίωμα της ντροπής. το “ο γέγονε… γέγονε”. Και για την κατάντια του τόπου μας, προσωπική ευθύνη δεν έχει κανείς. Έφαγαν… Κατασπατάλησαν… Και φροντίζουν να στέλνουν το λογαριασμό στο διαχρονικό μαλάκα. Το λαό δηλαδή που τους ανέχεται. Και ο νομικός μας πολιτισμός??? Χα χα χα χα… Αυτό και αν είναι το μεγάλο ανέκδοτο… Το μεγαλό καρκίνωμα… Το απίστευτο αίσχος.

  — Φτιάχνεις έναν νόμο περί (απαλλαγής) από την ευθύνη των υπουργών…
Μοιράζεις και μερικές πενταροδεκάρες στους φτηνομπακάληδες των αναδρομικών…
Και έτοιμη η αθλιότητα…

  — Για όλα τα υπόλοιπα, πάντα υπάρχουν πρόθυμοι Σα(χλα)μαράδες που τη μια στιγμή επικαλούνται το λόγο της τιμής τους (άκου θράσος)… Και την επόμενη στιγμή… η τιμή, τιμή δεν έχει.

Όσο για τα ρέστα… Υπάρχουν και οι Πρετεντερμπεντέρηδες. Πάμε λοιπόν…

=== Διαβάζουμε στα “ΕΠΙΚΑΙΡΑ” ότι…
Η ισπανική δικαιοσύνη κατέσχεσε περιουσιακά στοιχεία του γαμπρού του βασιλιά Χουάν Κάρλος μέχρι το ποσό των 6,1 εκ. ευρώ. Η ισπανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία του Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, γαμπρού του βασιλιά Χουάν Κάρλος, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά, μέχρι του ποσού των 6,1 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να καλυφθεί η χρηματική εγγύηση που του έχει επιβληθεί.Η δικαιοσύνη επέβαλε στις 30 Ιανουαρίου εγγύηση 8,189 εκ. ευρώ, που τελικά ορίστηκε στα 6,1 εκ. ευρώ βάσει της απόφασης του δικαστή που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στον δούκα της Πάλμα, σύζυγο της Χριστίνας, της δευτερότοκης κόρης του Χουάν Κάρλος, και στον Ντιέγο Τόρες, πρώην συνεργάτη του.Μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν σήμερα περιλαμβάνεται το ήμισυ της βίλας της Χριστίνας και του Ινιάκι στην πολυτελή συνοικία Πεντράλμπες της Βαρκελόνης και το ήμισυ άλλων περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στην εταιρεία Aizoon, που ανήκει εξ ημισείας στο ζευγάρι.

Στην απόφασή του το δικαστήριο εξήγησε ότι η εγγύηση αυτή αντιστοιχεί στο ποσό που φέρεται να διασπάθισε ο Ουρνταγκαρίν και ο συνέταιρός του κυρίως μέσω του ινστιτούτου Noos, στο οποίο προέδρευε ο πρώτος από το 2004 ως το 2006.

Ο Ουρνταγκαρίν κατηγορείται ότι με τον Τόρες είχε διασπαθίσει έξι εκ. ευρώ από κρατικές επιχορηγήσεις μέσω του Ινστιτούτου Νόος, μία εταιρεία παροχής υψηλών υπηρεσιών. Στις 3 Απριλίου είχε διαταχθεί έρευνα επίσης και σε βάρος της Χριστίνας, που θεωρείται ύποπτη για «συνεργασία» με τον σύζυγό της.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, στο τέλος του 2011, ο Ουρνταγκαρίν έπαψε να εμφανίζεται δημοσίως με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας. Ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος και η Χριστίνα ελέγχονται επίσης και για φορολογική απάτη.

Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Απάντηση