ΤΕΝΑΓΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ 2 ΑΓΩΓΟΣ  — ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΑΠ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

  — Στο video ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καβάλας κος Θέμης Καλπακίδης, κατακεραυνώνει τους ιθύνοντες της εταιρίας, παραθέτει επιχειρήματα και στοιχεία, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι ο αγωγός ΔΕΝ θα περάσει από τα Τενάγη. To video δεν έχει προβληθεί στα ΜΜΕ για ευνόητους λόγους!   
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΤΑΡ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΝΑΓΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗ ΓΗ

  — Και αυτό γιατί :
1.– Περιορίζεται (μειώνεται) ακόμα πιο πολύ η καλλιεργήσιμη γη με αποτέλεσμα τον παραπέρα αφανισμό της γεωργίας μας (80% όδευση του αγωγού σε καλλιεργήσιμη γη).
2.– Θα δημιουργηθεί σοβαρό οικονομικό πρόβλημα ακόμα και αφανισμού των αγροτών που κατέχουν καλλιεργήσιμη γη στα τενάγη και όχι μόνο, διότι τα ψίχουλα της απαλλοτρίωσης που σκοπεύει να δώσει η εταιρεία, δεν αποκαθιστούν τη ζημία που θα προκληθεί.
3.– Μια τέτοια περιοχή μοναδική στην Ευρώπη για την υψηλή παραγωγικότητα εξ αιτίας της τύρφης, θα καταστραφεί ολοσχερώς αφού 4 και 4 μέτρα εκατέρωθεν ίσως περιφραχτεί για την συντήρηση και επίβλεψη του αγωγού. Μ αυτόν τον τρόπο θα τεμαχιστούν παραπέρα τα αγροτεμάχια και η πρόσβαση από το ένα στο άλλο θα είναι αδύνατη.
4.– Ο κίνδυνος μια πυρκαγιάς λόγω της τύρφης μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα που δεν θέλουμε να τα σκεφτούμε, κυρίως την εποχή της συγκομιδής, και βέβαια σε πολλά σημεία περνάει κοντά από οικισμούς. Τι θα γίνει σε κάποιο ατύχημα; Όταν ο αγωγός έχει 95 ατμόσφαιρες πίεση.
5.– Κάθε χρόνο λόγω των καιρικών συνθηκών έχουμε καθίζηση του εδάφους πράγμα που σημαίνει ότι ο αγωγός αργά η γρήγορα θα «αναδυθεί» στην επιφάνεια πράγμα που θα δυσκολέψει την διέλευση από το ένα αγροτεμάχιο στο άλλο.
6.– Δεν θα υπάρξει κανένα οικονομικό όφελος για τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής.
7.– H περιοχή μας είναι προικισμένη όχι μόνο με φυσική ομορφιά αλλά και με επιτεύγματα-αξιοθέατα πολιτισμού, τόσο της ανθρώπινης δημιουργίας (αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων, βαπτιστήριο Αγίας Λυδίας, βραχογραφίες, κάμπος τεναγών κλπ.) όσο και της ίδιας της φύσης (πλούσια δάση, ιαματική πηγή λασπόλουτρων, σύσταση του εδάφους των τεναγών κλπ). 
Να μην αφήσουμε να καταστρέψουν ό,τι η φύση τόσο απλόχερα μας χάρισε. 
8.– Τα τενάγη Φιλίππων είναι ένα φυσικό μνημείο και θα μπορούσε να μπει στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO αφού υπάρχουν και φυσικά μνημεία που προστατεύονται από αυτήν.

ΤΕΝΑΓΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ 1 ΑΓΩΓΟΣ  — ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΓΗ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

  — Ας βρει η κατασκευάστρια εταιρεία άλλο δρόμο όδευσης του αγωγού που σύμφωνα με τα παραπάνω τίποτα δεν έχει να δώσει στην περιοχή μας, παρά μια οικολογική καταστροφή και μηδενικά αντισταθμιστικά οφέλη.
Δείτε το video και στη συνέχεια διαβάστε την επιστολή φορέων της περιοχής…

ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΡΟΦΗ
 ΟΧΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΑΓΩΓΟΥΣ

  — Το κείμενο υπογράφουν:
ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΥΓΟΥ
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΥΓΟΥ «ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΖΥΓΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΥΔΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΣΤΥΛΟΥ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΣΤΥΛΟΥ 1Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΡΗΝΙΔΩΝ ΚΡΗΝΙΔΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Αναρτήθηκε από  kavala oil

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ: Ίσως κάνω λάθος, αλλά το κείμενο διαμαρτυρίας και την ομιλία στο βίντεο, τα βρήκα φρικτά και μου έδωσαν την αίσθηση, ότι το “καλλιεργήσιμη γή” το χρησιμοποιούν κάποιοι σαν διαπραγματευτικό όπλο, για να πετύχουν δύο ψίχουλα αντί για ένα…..

1 Comment

  • Ο/Η PETROS λέει:

    ΜπαρμπαΝίκο εδώ πάνω οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να μην περάσει ο αγωγός μέσα από τα Τενάγη. Αν επρόκειτο για εκβιασμό μερικών γαιοκτημόνων με σκοπό να πετύχουν καλύτερες αποζημιώσεις, θα τους είχαν βουλώσει τα στόματα από καιρό. Εδώ μιλάμε για μαζικό ξεσηκωμό.

Απάντηση