18 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ, από το Χαμόγελο του Παιδιού!!!!!

10 Νοεμβρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 18 ΧΡΟΝΙΑ  — 9 Νοεμβρίου 2013:
18 Χρόνια δράσης για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
18 χρόνια από την ημέρα που ο Ανδρέας έγραψε το ημερολόγιό του

  — Περισσότερες από 2.300.000 κλήσεις έχει διαχειριστεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αυτά τα 18 χρόνια

  — «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε από ένα δεκάχρονο αγόρι, τον Ανδρέα Γιαννόπουλο. Ο Ανδρέας υπήρξε ένα παιδί ευτυχισμένο, ένα παιδί χαμογελαστό. Με λόγια ώριμα  και ουσιαστικά στις 9 Νοεμβρίου 1995 έγραψε το ημερολόγιο του, λίγες ημέρες πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, ξαφνιάζοντας και ταρακουνώντας την ελληνική κοινωνία, ζητώντας την ίδρυση ενός Συλλόγου για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και φύλου. Και αυτή την επιθυμία, στα δέκα του χρόνια, τη μοιράστηκε με όλους εμάς και έγινε σκοπός και πράξη για πάρα πολλούς  συνανθρώπους μας.

  — 18 χρόνια μετά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει το έργο του έχοντας στηρίξει εκατομμύρια παιδιά και τις οικογένειες τους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πάντα με συνέπεια στην επιθυμία και το όραμα του Ανδρέα.

  — Δείτε στα παρακάτω links 2 video για τον μικρό μας ιδρυτή Ανδρέα Γιαννόπουλο και τη δημιουργία του Οργανισμού μας:

  — Ανδρέας Γιαννόπουλος (δείτε εδώ)

  — Νοέμβριος 1995 — Η δημιουργία του Χαμόγελου (δείτε εδώ)

  — Σημαντικά στοιχεία:
● Η Εθνική Γραμμή για Παιδιά SOS 1056 δέχτηκε 2.330.724 κλήσεις εκ των οποίων χιλιάδες αφορούσαν σε σοβαρές καταγγελίες για κακοποίηση, παραμέληση παιδιών, επιτόπιες παρεμβάσεις, στήριξη παιδιών που επαιτούν, παράνομη διακίνηση παιδιών.
● Οι άνθρωποι του οργανισμού χειρίστηκαν 743 περιστατικά εξαφανίσεων παιδιών ενεργοποιώντας σε κάποιες περιπτώσεις το Amber Alert Hellas.
● 8.322 διακομιδές παιδιών με τις κινητές ιατρικές μονάδες του οργανισμού πανελλαδικά
● Πραγματοποιήθηκαν 31.047  προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά με τις 3 κινητές μονάδες του οργανισμού
● Στα 13 σπίτια μας σήμερα μεγαλώνουν 309 παιδιά διαφόρων ηλικιών, ενώ συνολικά αυτά τα 18 χρόνια έχουν βρει μία ζεστή αγκαλιά 627 παιδιά.

  — Αξίζει να σημειωθεί, πως τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την πολύτιμη συμμετοχή των 6.500 εθελοντών καθώς και τη συγκλονιστική στήριξη του κόσμου που εμπιστεύεται τον Οργανισμό και τον κατατάσσει για 8 συναπτά έτη πρώτο σε αξιοπιστία, δημοτικότητα και κοινωνική επιρροή (ASBI 2013).

  — Παράλληλα, στο πλαίσιο του  31ου Κλασικού Μαραθωνίου, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, 130 παιδιά, που αποτελούν την ομάδα του Χαμόγελου, θα τρέξουν στον παιδικό Μαραθώνιο για τα 18 χρόνια του Οργανισμού, μεταφέροντας το μήνυμα του Ανδρέα, «…αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε». Ο αγώνας θα διεξαχθεί μπροστά από το Καλλιμάρμαρο στάδιο με τη συμμετοχή συνολικά περισσότερων των 800 παιδιών, εμπνέοντας τα αθλητικά ιδεώδη σε χιλιάδες παιδιά και οικογένειες.

Επιπλέον, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16, Αθήνα) οι γνωστοί SUONO Brass Quintet διοργανώνουν μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Οργανισμό και στον εορτασμό των 18 χρόνων από την ίδρυση του. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η στήριξη του έργου του Οργανισμού που απλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα.
ΠΗΓΗ: ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

1 Comment

 • Ο/Η Χρήστος Μπουσιούτας λέει:

  Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

  Για μένα το Χαμόγελο Του Παιδιού δεν είναι μόνο το έργο του, αλλά η ομάδα, ο θίασος.

  Είναι η θαρραλέα ιδέα της δημιουργίας του, μέσα από την μεγάλη απώλεια του Ανδρέα.

  Είναι το υγιές και ελπιδοφόρο άκουσμα του.

  Είναι η γέννηση ενός οργανωμένου συλλόγου και το καλό συναπάντημα ανθρώπων, με διάθεση για προσφορά, όχι από ελεημοσύνη, οίκτο η φιλανθρωπία, αλλά από την δική τους εσωτερική ανάγκη, να κάνουν χαρούμενα τα πρόσωπα των παιδιών, και από…..
  συνενοχή, ίσως, για την παιδική δυστυχία που βλέπουν γύρω τους.

  Είναι όλοι εκείνοι που έρχονται αντιμέτωποι με τους φόβους και τις ευαισθησίες τους και κάνουν την υπέρβαση τους από το εγώ στο εμείς.

  Είναι οι ζεστές αγκαλιές των ανθρώπων του Χαμόγελου Του Παιδιού που αντικατέστησαν τις στέρφες των γονιών τους

  Είναι όλοι εκείνοι που δεν αντέχουν να βλέπουν μικρά παιδιά να σηκώνουν στους αδύναμους ώμους τους, φορτίο που δεν μπορούν να αντέξουν

  Είναι τα σπίτια και οι εργαζόμενοί του, που δίνουν στα παιδιά πέρα από το προφανές, στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, εκπαίδευση, φροντίδα και αγάπη, την δυνατότητα να ονειρεύονται, να έχουν στόχους και προοπτική

  Είναι όλοι εκείνοι εργαζόμενοι και εθελοντές, που κατάφεραν να διώξουν τον φόβο από την ψυχή τους και την θλίψη από τα μάτια τους

  Είναι η ομπρέλα για όλα εκείνα τα παιδιά που ζούσαν καθημερινά την αδιαφορία, την εγκατάλειψη, την βία και την κακοποίηση.

  Είναι τα ίδια τα παιδιά που μέσα στο Χαμόγελο Του Παιδιού βρήκαν την αγάπη, την καλοσύνη, την κατανόηση και την χαρά.

  Το Χαμόγελο Του Παιδιού είναι εκείνο που αναλαμβάνει το ρόλο της μητέρας για όλες εκείνες τις γυναίκες που τους φωνάζει
  μάνα το παιδί και αυτές δεν απαντούν

  Το Χαμόγελο Του Παιδιού είναι εκείνο που καλείται να παίξει τον ρόλο του πατέρα, για όλους εκείνους τους άνδρες, που από την συναισθηματική τους φτώχια, έγιναν ακατάλληλοι γονείς

  Σε μια κοινωνία δυστυχίας, μιζέριας, εξαθλίωσης και σαχλών ανθρώπων, το Χαμόγελο Του Παιδιού είναι εδώ, παρόν, προστάτης, όχι μόνο αυτών των παιδιών που γνώρισαν την σκοτεινή πλευρά της ζωής, αλλά και στήριγμα για χιλιάδες οικογένειες, που βιώνουν καθημερινά την πείνα και έχουν εγκαταλειφτεί χωρίς καμία πρόνοια στην μοίρα τους

  Ευχαριστώ το χαμόγελο του παιδιού, που μου έκανε την τιμή να με δεχτεί στην παρέα του.

  Ευχαριστώ τους εργαζόμενούς του, που με τίμησαν με την αγάπη τους και την φιλία τους.

  Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στον εθελοντισμό, που με έκαναν να νοιώθω δικός τους άνθρωπος και μοιράστηκαν μαζί μου, τις ανησυχίες και τις ευαισθησίες τους.

  http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5251.html

Απάντηση