Ποινή 10 χρόνων σε γιατρό για το θάνατο ασθενούς.

12 Νοεμβρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΚΕΛΙ ΦΥΛΑΚΗΣ  — Ποινή κάθειρξης 10 χρόνων για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών στον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, κατά πλειοψηφία, για τον θάνατο ασθενούς το 2002.

  — Ο γιατρός θα οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς η δίκη γινόταν σε δεύτερο βαθμό. Πρωτόδικα, ο γιατρός είχε αθωωθεί, αλλά ο εισαγγελέας Εφετών Πάτρας είχε ασκήσει έφεση επί της απόφασης. Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου και την επιβολή ποινής κάθειρξης 20 ετών.

  — Από την πλευρά του, ο γιατρός ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της απολογίας του πως δεν ευθύνεται ο ίδιος για τον θάνατο του ασθενούς, ούτε επέδειξε ιατρική αμέλεια, καθώς όπως ανέφερε ο ασθενής αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας.

  — Σημειώνεται ότι το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο γιατρό δύο ελαφρυντικά, αυτό του προτέρου εντίμου βίου και της καλής ζωής που επέδειξε από το 2002 μέχρι και την ημέρα της δίκης.

  — Πηγή: ΑΠΕ

  — Και συμπληρωματικά……από http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/231247

Σε δέκα χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Διευθυντής της ΜΕΘ Νοσοκομείου Ρίου Κρίτων Φίλος ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τον θάνατο ασθενούς το 2002. Κατηγορήθηκε πως προκάλεσε θάνατο ασθενούς στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρίου το 2002.

Ο Κρίτων Φίλος οδηγήθηκε στις φυλακές αφού η ποινή του ήταν από Εφεση που είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας Γιώργος Μποροδήμος. Σημειώνεται οτι η έφεση ασκήθηκε όταν  οι συγγενείς του ασθενούς προσκόμισαν περιεχόμενο συνομιλίας που είχε ηχογραφηθεί εντός της ΜΕΘ από κασετόφωνο που είχαν τοποθετήσει στο κρεβάτι του ασθενούς.

Από την πλευρά του ο ιατρός υποστήριξε πως δεν ευθύνεται ο ίδιος για τον θάνατο του ασθενούς, ούτε επέδειξε ιατρική αμέλεια.

Ο ασθενής Βασίλης Κλωνής είχε αποβιώσει το 2002. Σε πρώτο βαθμό ο γιατρός είχε αθωωθεί με ψήφους 6-1. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γιατρός έδωσε εντολή σε νοσηλευτή να μειώσει την παροχή οξυγόνου από 8 λίτρα σε 3 λίτρα το λεπτό. Επίσης χορήγησε φάρμακο πενταθόλη με αποτέλεσμα να αδρανοποιηθούν οι πνεύμονες του ασθενούς.  Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Κρίτων Φίλος τα τελευταία χρόνια είχε σώσει δεκάδες ζωές, ενώ είχε καταβάλλει τα μέγιστα και για την διάσωση της μικρής Βενετίας, ενός κοριτσιού που πρόσφατα είχε τραυματιστεί και σώθηκε χάρη στη ΜΕΘ. Ωστόσο εκκρεμούσε σε βάρος του η συγκεκριμένη υπόθεση.

Αναρτήθηκε από ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ Τ.Ν.: Αυτος καταδικαστηκε…. Ο προεδρος της ιατρικης σχολης επισης 20 χρονια φυλακη για απατες με φαρμακα…. ΑΛΛΑ καποιος ΠΡΥΤΑΝΗΣ με τριαντα τοσα εκατομμυρια καταθεσεις στην τσεπη ΑΔΗΛΩΤΑ, στο ΙΔΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ μεχρι τωρα ειναι ΑΠ ΕΞΩ…..

1 Comment

  • Ο/Η Π.M λέει:

    H μικρή Βενετία σώθηκε από τον νευροχειρουργό κ. Τζωρτζίδη και τοον Κ.Ηλιάδη διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων.Καμμία σχέση με την ΜΕΘ ενηλίκων που είναι διευθυντής ο κ. Φίλος.

Απάντηση