ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ KAVALA OIL  — Σιγά Μπαρμπα-Νίκο γιατί πολύ μακριά την πήγες τη βαλίτσα.
   — Το kavalaoil.blogspot.gr δημιουργήθηκε από εργαζόμενους στα πετρέλαια της Καβάλας, οι οποίοι προσπαθούμε να κρατάμε αυτό το ιστολόγιο όρθιο, σαν όπλο απέναντι στην παραπληροφόρηση και την επίθεση που δεχόμαστε κατά καιρούς από τα τοπικά και τα Αθηναϊκά ΜΜΕ. Πρόσφατο παράδειγμα, η τροποποιητική άδεια εκμετάλλευσης των πετρελαίων του Πρίνου που κυρώθηκαν με κατάπτυστο τρόπο στη Βουλή την περασμένη Άνοιξη.

  — Όσοι ασχολούμαστε με αυτό εδώ το Blog, το κάνουμε αφιλοκερδώς, στον ελεύθερό μας χρόνο και όπως θα έχετε διαπιστώσει ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ. Κι αυτό είναι κάτι που πολλοί δεν μπορούν να χωνέψουν, ότι δηλαδή μπορεί εργαζόμενοι να ασχολούνται στον ελεύθερό τους χρόνο και πάλι με τη δουλειά τους, για το καλό της  δουλειάς τους!

  — Όπως θα διαπιστώσετε αν περιηγηθείτε στις σελίδες του Blog μας, ουδέποτε έχει φιλοξενηθεί προπαγανδιστικό περιεχόμενο με σκοπό το κέρδος έμμεσο ή άμεσο. Βασικός σκοπός μας είναι η κατακεραύνωση οποιουδήποτε στέκεται εμπόδιο στην δουλειά μας, στα ιδανικά μας, στην εργασιακή ασφάλειά μας και στην ιστορία του Σωματείου Εργαζομένων, το οποίο έχει γράψει τη δική του ιστορία στην τοπική κοινωνία.

  — Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενοι στην ανάρτησή σας, μείναμε έκπληκτοι από τη διάσταση που δώσατε στο θέμα. Εννοείται ότι σκοπός μας δεν ήταν σε καμία περίπτωση η υπόθαλψη προπαγαδιστικών μηνυμάτων της Greenpeace και καμίας Greenpeace! Έγινε προσπάθεια μιας όσο το δυνατόν πληρέστερης παρουσίασης ενός θέματος σχετικό με την παραγωγή πετρελαίου, όπως αυτό παρουσιάζεται σε αναρίθμητες ξένες ιστοσελίδες. Τα video που περιέχονται δεν αποτελούν δική μας παραγωγή, υπάρχουν σε πάρα πολλά site σαν ντοκουμέντο της Greenpeace.

  — Σχετικά με τις πλατφόρμες πετρελαίου του Πρίνου, εδώ και 35 χρόνια συνεχούς παραγωγής, δεν έχει δοθεί ποτέ δικαίωμα αμφισβήτησης του άριστου περιβαλλοντικού αποτυπώματος, σε μια άκρως τουριστική περιοχή όπως  είναι η Καβάλα και η Θάσος.

  — Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε για την απόσυρση των προσβλητικών -για εμάς- σχολίων σας. Τα σχετικά video θα αποσυρθούν από την ανάρτησή μας, για την αποφυγή οποιασδήποτε μελλοντικής προσπάθειας σπίλωσης της αμιγώς αφιλοκερδούς προσπάθειας των εργαζομένων.

  — Ευχαριστούμε για την απάντηση και τη νέα διάσταση που δώσατε.

Φιλικά,
KAVALA OIL S.A. workers

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
http://kavalaoil.blogspot.gr/2013/11/prirazlomnaya-videos.html
http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/41961

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Ευχαριστώ τους εργαζόμενους της KAVALA OIL S.A. για την απάντηση. Δεν έχω καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τους αγώνες τους και τις καλές τους προθέσεις. Την ανάρτηση στηλίτευσα, ως προπαγανδιστικό υλικό της Greenpeace, η οποία ανάρτηση, φαίνεται καθαρά ότι είναι αντιγραφή από κάπου. Τα σχόλια δεν απευθύνονται στους εργαζόμενους, προς τους οποίους απλά έδειξα με τον τρόπο μου, το πόσο εύκολα μπορούν να τη πατήσουν και να θεωρηθούν υπόλογοι ενεργειών που δεν θα έχουν κάνει.  Όμως θέλω να σημειώσω προς τους φίλους εργαζόμενους της KAVALA OIL S.A., ότι εργάζονται σε έναν ευαίσθητο χώρο, τον οποίο πολλοί εκμεταλλεύονται σε παγκόσμια κλίμακα με ύποπτα μέσα και με μονομέρεια περίεργη. Όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ για περιβαλλοντικά θέματα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και κυρίως, καλύτερα ενημερωμένοι. Ας μη μιλάμε για χιλιάδες ιστοσελίδες…. Ο μύθος της Greenpeace έχει γκρεμιστεί οριστικά από μέσα της και δεν υπάρχει περίπτωση να επανακτήσει κύρος. Είναι ο πλέον αμφιλεγόμενος παγκόσμιος οργανισμός, με εχθρούς, κυρίως, τους μισούς από τα ιδρυτικά της μέλη, οι οποίοι έχουν εκτοξεύσει κατά της οργάνωσης αυτής, φοβερές καταγγελίες. Αυτά πρέπει να τα ζυγιάζουμε, όταν έρχεται στα χέρια μας υλικό, το οποίο εκπορεύεται σαφώς από το τμήμα προπαγάνδας της οργάνωσης. ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ, ΟΤΙ Η GREENPEACE, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΕΝΩ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!

Απάντηση