ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΑΓΡΑΦΩΝ -ΟΠΑΠ  — Το ασθενοφόρο ανήκει στα Άγραφα.

  — Ανάστατοι και εξαγριωμένοι κάτοικοι και φορείς των Αγράφων για την παραμονή του ασθενοφόρου στο Καρπενήσι!!!

  — Παραδόθηκε τελικά την Δευτέρα που μας πέρασε το υπερσύγχρονο ασθενοφόρο 4χ4, χορηγία του ΟΠΑΠ μετά απο τις ενέργειες του πρώην Βουλευτή Ευρυτανία Ηλία Καρανίκα.

  — Παρόλο που τόσο η ΟΠΑΠ ΑΕ στα έγγραφα της μετά την έγκριση της χορηγίας, όσο και οι φορείς του τόπου μιλούσαν τότε για ασφενοφόρο που θα εδρεύει και θα κινείται στα χωριά των Αγράφων εν τούτοις για άλλη μια φορά ζήσαμε το παράλογο με το γνωστό “λόμπι” του Καρπενησίου που όχι μόνο δεν  θέλουν καμιά ανάπτυξη στα πολύπαθα  Άγραφα αλλά με τις παράνομες και εγωιστικές πρακτικές τους ματώνουν τα χέρια τους με αίμα αθώων ανθρώπων που πεθαίνουν περιμένοντας δύο και τρεις ώρες ώστε να έρθει ασθενοφόρο απο την Ευρυτανική πρωτεύουσα.

  — Οι προβλεπόμενες κινήσεις που έπρεπε να γίνουν απο την διοίκηση του Νοσοκομείου Καρπενησίου ήταν να παραλάβει κανονικά το ασθενοφόρο και άμεσα να προωθηθεί είτε στο ΚΥ Γρανίτσας  είτε σε κ’άποιο Αγροτικό Ιατρείο, φυσικά με την μετακίνηση και του ανάλογου  προσωπικού.
   — Αντ αυτού, άκουσον-άκουσον το ασθενοφόρο θα παραμείνει αυθαίρετα στο Καρπενήσι για “λόγους ασφαλείας” όπως τονίζεται και ο τρόπος χρήσης και κίνησης αυτού, θα είναι εναρμονισμένος με τους κανόνες λειτουργίας του ΕΚΑΒ.
   — Για άλλη μια φορά βλέπουμε να γνωστά συμφέροντα που λυμαίνουν την Ευρυτανία τα τελευταία 20 χρόνια και την κρατούν στάσιμη να έχουν βάλει το χεράκι τους και να προσπαθούν με αυθαίρετους τρόπους  να υποβαθμίσουν και άλλο τα χωριά των Αγράφων.
   — Αυτή την φορά δεν θα τους γίνει το χατίρι και δεν θα τους περάσει.
   — Ήδη απο ότι μαθαίνουμε απο συλλόγους και φορείς των Αγράφων έχουν γίνει διαμαρτυρίες και προς τον ΟΠΑΠ, προς το Υπουργείο  αλλά και προς την διοικηση του Νοσοκομείου Καρπενησίου.
Περισσότερα για τον εμπνευστή της παράλογης και αυθαίρετης  αυτής κίνησης αλλά και για έγγραφα που το αποδεικνύουν σύντομα….
Πηγή: prassia-eyrytanias

  — Μιχόπουλος: To ασθενοφόρο ανήκει στα Άγραφα — Να παραδωθεί άμεσα το ασθενοφόρο στους Αγραφιώτες που τους ανήκει”..

Επιστολή Θύμιου Μιχόπουλου για το ασθενοφόρο των Αγράφων
“Αγαπητοί συνδημότες πρώτα – πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρώην βουλευτή του Νομού μας κ. Ηλία  Καρανίκα για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο των Αγραφιωτών.
Ευχαριστώ επίσης θερμά τον ΟΠΑΠ  για το μεγάλο αυτό δώρο που αφορά άμεσα την υγεία των κατοίκων  στα απομακρυσμένα χωριά  των Αγράφων. Ένα δώρο που σώζει ζωές. Ένα ασθενοφόρο 4Χ4 πλήρως εξοπλισμένο.
Με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Καρπενησίου θεωρώ χρέος μου απέναντι στου Αγραφιώτες να δηλώσω τα εξής:
Ο κ. Καρανίκας είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την απόκτηση ενός ασθενοφόρου στην περιοχή των Αγράφων. Ο κ. Ξαρχάς πρώην διοικητής του νοσοκομείου σε έγγραφό του αναφέρει ότι το ασθενοφόρο είναι για τα Άγραφα. Ο ΟΠΑΠ δώρισε το ασθενοφόρο για το σκοπό τον οποίο του ζητήθηκε. Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κ. Καρατσίκης και γιατί θέλει να παραμείνει το ασθενοφόρο στο Καρπενήσι; Γιατί αναφέρετε στη  μη επάνδρωση του;  Και γιατροί υπάρχουν και νοσοκόμοι και οδηγοί. Τι θέλει να πει όταν λέει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  πρέπει να το οδηγεί επαγγελματίας οδηγός;  Το ασθενοφόρο της Γρανίτσας δεν ανήκει στο ΕΚΑΒ;  Δεν το οδηγεί επαγγελματίας εθελοντής οδηγός;  Δεν έχει κάνει διακομιδές  σώζοντας ζωές;  Δεν μπορεί κάποιος επαγγελματίας οδηγός του Δήμου να εκπαιδευτεί ώστε να οδηγεί το ασθενοφόρο;  Θεωρεί ποιο εύκολο να πάει ασθενοφόρο από το Καρπενήσι σε περιστατικό που χρειάζεται 3 ώρες να πάει και 3 να επιστρέψει;  Τι εννοεί όταν λέει ότι όντως χρειάζεται ένα ασθενοφόρο ακόμη το Κέντρο Υγείας Φραγγίστας;  Μήπως εννοεί ένα παλιό και όχι καινούριο;
Κυρία διοικήτρια του νοσοκομείου Καρπενησίου  κ.κ. υπεύθυνοι:
Παρακαλούμε εντός των ημερών να παραδώσετε το ασθενοφόρο στους Αγραφιώτες.  ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ !!!
Μην τους αγνοείτε και κυριότερα μην τους θεωρείτε παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Αυτοί είναι που δίνουν τη  δική τους μάχη με όποιο κόστος ακόμη και με την ίδια τη ζωή τους πολλές φόρες για να κρατούν τα χωριά μας ζωντανά.
Αν σας  « γυάλισε»  το καινούριο ασθενοφόρο δεν έχετε παρά να κάνετε τις δικές σας ενέργειες- προσπάθειες ώστε να αποκτήσετε παρόμοιο. Κάτω τα χέρια από αυτό.
Σε κάθε άλλη περίπτωση καλώ όλους τους φορείς του Δήμου Αγράφων  (Δημοτικό Συμβούλιο, Τοπικά Συμβούλια, Πρόεδρους Συλλόγων) και τους δημότες  σε λαϊκή συνέλευση στην έδρα του Δήμου  να πάρουμε αποφάσεις για τον τρόπο  διεκδίκησης του ασθενοφόρου ακόμη και με ένδικα μέσα  διότι μας  έφεραν στο σημείο να ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!!!  

Πηγή: prassia-eyrytanias

Απάντηση