ΗΛΕΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ -ΑΠΟΒΛΗΤΑ  — Νοσοκομειακά απόβλητα βρέθηκαν στην περιοχή όπου εναποθέτουν τα σκουπίδια στην θέση ¨Λίμνες”. Στο χώρο βρέθηκαν νέα νοσοκομειακά απόβλητα με πολλά ερωτηματικά για την προέλευσή τους. Σύμφωνα με το ionionfm.gr δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά καθώς το νοσοκομείο έχει συνάψει συμβάσεις για την απομάκρυνσή τους.

  — Υπεύθυνοι του ΥΠΕΚΑ έπειτα απο αυτοψία στο χώρο των “Λιμνών” με υπεύθυνο τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος κ. Π.Μέρκο, βρήκαν νοσοκομειακά απόβλημα και άμεσα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας.

—  Νεότερα:
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η τριμελής επιτροπή του ΥΠΕΚΑ που βρίσκεται ακόμα στο χώρο πρόκειται σε σύντομο χρονικό διάστημα να συντάξει το πόρισμα για τα ευρήματα στην περιοχή.

  — Νεότερα:
   — Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον εντοπισμό παραβάσεων του άρθρου 28 του Ν 1650/86 που αφορά σοβαρά αδικήματα σε βάρος του περιβάλλοντος, διέταξε χθες ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτης Μεϊδάνης με αφορμή το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 173871/45722/2013 πολυσέλιδο  Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη Πόρισμα  για τις πρωτοφανείς παρανομίες των τοπικών αιρετών αυτοδιοικητικών παραγόντων και τις ελλείψεις στη χωματερή των Λιμνών Αλφειού.
Έπειτα απο την εισαγγελική εντολή πραγματοποιήθηκε σήμερα η αυτοψία της τριμελούς επιτροπής όπου βρέθηκαν τα άνω στοιχεία.

  — Δήλωση Αυγερινοπούλου σχετικά με τα γεγονότα στις Λίμνες
Από τον περασμένο Αύγουστο η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου είχε κινητοποιηθεί, είχε επισκεφθεί την περιοχή Λίμνες Αλφειούσας με στόχο να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αποκατασταθεί ο Χ.Α.Δ.Α.

Εχουν ευθύνες όλοι όσοι άφησαν να διαιωνίζεται το πρόβλημα των απορριμμάτων στο Νομό Ηλείας, τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει καταντήσει η περιοχή μας «νεκροταφείο σκουπιδιών» και δικών μας δήμων, και ξένων. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώσει γιατί θέτει σε κίνδυνο τόσο το περιβάλλον, όσο και τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Ο μόνος τρόπος είναι να επιταχύνουν οι αρχές τη μόνιμη λύση.  Άλλες παρατάσεις δεν μπορούν να δοθούν.

Για την επίλυση του θέματος ενημέρωσε τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ι. Μανιάτη εδώ και ενάμιση μήνα και ζήτησε να γίνει αυτοψία τόσο από το Συνήγορο του Πολίτη και τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, οι οποίοι ανέλαβαν αμέσως δράση. Ήδη τα πρώτα πορίσματα έχουν ξεκινήσει. Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες μας αφού στα αστικά απορρίμματα βρέθηκαν πράγματι και νοσοκομειακά απόβλητα.

  — Ο Γενικός Διευθυντής Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κ. Π. Μέρκος ενημέρωσε την κα Αυγερινοπούλου ότι κατατέθηκε μήνυση από την Υπηρεσία και προχωρούν σε αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του Διοικητή του Νοσοκομείου, καθώς μετά από αυτοψία και στο χώρο του νοσοκομείου σε κάδους για αστικά απορρίμματα βρέθηκαν και νοσοκομειακά.

  — Με το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα και με πρώτο υπό εξέταση θέμα τις αμέσως επόμενες ημέρες, τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχίσει κατά τη νέα Κοινοβουλευτική περίοδο τις συνεδριάσεις της, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος.

Η ελλιπής διαχείριση, η απουσία μόνιμης βιώσιμης λύσης, η έλλειψη δομών ανακύκλωσης και η συνέχιση της λειτουργίας Χ.Α.Δ.Α. ακόμη και σε ευαίσθητα περιβαλλοντικά οικοσυστήματα (Νatura, RAMSAR) επιφέρουν την επιβολή δυσβάστακτων προστίμων στην Ελλάδα, αλλά και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και της δημόσιας υγείας.

Είναι αναγκαία η ταχεία σύμπραξη όλων των αρμόδιων φορέων, των Υπουργείων, της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση μόνιμων, περιβαλλοντικά ορθών λύσεων, που δεν θα διαιωνίζουν το πρόβλημα και θα αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις του.

Αναρτήθηκε από ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Εξ όσων γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, το θέμα είναι και ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΕΥΥΠ (Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας) και επίσης πολύ καλά γνωρίζω, ότι ο Γενικός Επιθεωρητής ΣΕΥΥΠ, ο Μιχάλης Σαμπατακάκης, είναι…. Περιβαλλοντολόγος. Δεν θα ξεχάσω σε, ότι όποτε γίνονταν σεμινάρια δήλωνε ομιλητής και είχε 2-3 σελίδες (πάντα τις ίδιες) δια των οποίων προσπαθούσε να κάνει σοφότερους τους επιθεωρητές ΣΕΥΥΠ κλπ νοσοκομειακά στελέχη, σε θέματα περιβαλλοντικά. Τα νοσοκομιακά απόβλητα (γύρω στις 8 αράδες) ήταν το αγαπημένο του!!!!
Αν ο Μέρκος των επιθεωρητών περιβάλλοντος δεν τον ενημέρωσε, πολύ φοβάμαι ότι τον εισπήδησε στις αρμοδιότητες τον Σαμπατακάκη και ίσως τον πόνεσε.

Απάντηση