ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΣΩΠΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ  — Σύμφωνα με  μετρήσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

  — Συνταρακτικά προκαταρκτικά  ευρήματα έχει η σε εξέλιξη μελέτη, που έχει αναλάβει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στα πλαίσια του προγράμματος «LIFE-CHARM:  Chromiumin Asopos ground water system: Remediation technologies and Measures» σύμφωνα με δημοσιεύματα.

  — Συγκεκριμένα  σε δειγματοληψίες νερού από διάφορα σημεία της λεκάνης απορροής του Ασωπού τον Απρίλιο του 2013, μετρήθηκαν τιμές χρωμίου, με μέγιστο τα 7.270mg/λίτρο, ενδιάμεσες τιμές μεταξύ 3.130mg και 1150mg και ελάχιστο τα 350 mg /λίτρο, όταν το όριο είναι τα 50mg/λίτρο.

  — Ο περιφερειακός σύμβουλος Σεραφείμ Καρακικές θίγει το θέμα με επιστολή του στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανέστη Πίσχινα, στον οποίο τονίζει: «Αν  τα παραπάνω στοιχεία  είναι ακριβή, εγείρεται  μείζον θέμα Δημόσιας Υγείας,  με τεράστιες ευθύνες, που πρέπει να εξεταστεί πάραυτα.»

  — Ο κ. Καρακικές ζητάει την σύγκληση Ειδικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου  προκειμένου να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση από τους ειδικούς και  άμεσα εμπλεκόμενους, για να ληφθούν αποφάσεις και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αναρτήθηκε από ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Ασωπός “ποταμός” διασχίζει τα όρια των νομών Βοιωτίας και Αττικής.

Απάντηση