30 ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ — Καταδίκη των Τούρκων ληστών.

15 Νοεμβρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ 1  — ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

  — 30 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και ο Κυπριακός Ελληνισμός με εκδηλώσεις και πορείες καταδικάζει την αποσχιστική ενέργεια της Άγκυρας και των εγκάθετών της, στην προσπάθεια της να εδραιώσει τα τετελεσμένα της βάρβαρης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του βόρειου τμήματος της πατρίδας μας. Ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας με τη δημιουργία ξεχωριστού κρατικού μορφώματος, όπως τονίζεται είναι δυο ξεχωριστά κράτη, κάτι που επαναλαμβάνεται μέσα από τις θέσεις περί συνεταιρισμού δύο κρατικών οντοτήτων που επιμένει να καταθέτει στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ 2  — Κόμματα και οργανώσεις με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την αποσχιστική ενέργεια και τονίζουν ότι ουδέποτε θα αποδεχθούν τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής.

  — Καταγγέλλουν την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, η οποία τορπιλίζει τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Ταυτόχρονα καλούν την διεθνή κοινότητα να στραφεί προς την Άγκυρα και να ασκήσει πιέσεις, ώστε να υποχρεωθεί να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

  — Στις ανακοινώσεις τα κόμματα τονίζουν την ανάγκη συνέχισης του αγώνα για εξεύρεση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, που θα επανενώνει το νησί.
—————

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ 5  — “Διάγγελμα” του Έρογλου

«Oύτε ένας Τ/κ δεν θα μπορούσε να ζήσει κάτω από ε/κ διοίκηση»

Με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου να δηλώνει ότι ούτε ένας Τ/κ δεν θα μπορούσε να ζήσει κάτω από ε/κ διοίκηση, άρχισαν στα κατεχόμενα οι «επίσημοι» εορτασμοί για την 30η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι εορτασμοί ξεκίνησαν με ομιλία του Ντερβίς Έρολγου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τον παράνομο τηλεοπτικό σταθμό Μπαϊράκ.

O Έρογλου ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Τ/κ ο οποίος θα αποδεχόταν να ζήσει υπό ε/κ διοίκηση και πρόσθεσε ότι οι Τ/κ δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τις θέσεις για διζωνικότητα, πολιτική ισότητα και ντε φάκτο τουρκικές εγγυήσεις.

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ 4Ανέφερε ότι ο ίδιος κάνει το καθήκον του με την υποστήριξη του κόσμου και κάλεσε την ε/κ πλευρά να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι το ψευδοκράτος πέτυχε πολλά αυτά τα 30 χρόνια, δηλώνοντας ωστόσο πως υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Ανέφερε, τέλος, πως οι Τ/κ αναγνωρίζουν τη σημασία του ψευδοκράτους, το οποίο και χαρακτήρισε σημαντικό και στρατηγικό βήμα στην ιστορία των Τουρκοκυπρίων.

—————

Στα κατεχόμενα ο Αταλάι για τους εορτασμούς ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Με την ομιλία του Ντερβίς Έρογλου το μεσημέρι της Πέμπτης από τον παράνομο Μπαϊράκ άρχισαν στα κατεχόμενα οι εορτασμοί για την 30η επέτειο του ψευδοκράτους, ενώ το απόγευμα αναμένετο να φθάσει
ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, θα γίνουν τελετές στους τάφους των Φαζίλ Κιουτσιούκ και Ραούφ Ντενκτάς.

Στις εκδηλώσεις από την Τουρκία θα παρευρεθούν ο ΓΓ της Τουρκικής Προεδρίας, Μουσταφά Ισέν, ο Γενικός Διευθυντής του τουρκικού ΥΠΕΞ, Βακούρ Γκιοκντενίζ, ο βοηθός Υφυπουργού Οικονομικών, Οσμάν Γιαρασλί, εκπρόσωπος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί δεξίωση στο «προεδρικό» και στις 10 θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις επαρχίες των κατεχομένων, ενώ ειδική επίδειξη θα πραγματοποίηση η ομάδα Σόλο (Solo) της τουρκικής αεροπορικής δύναμης. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Αναρτήθηκε από Τα ΝΕΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Απάντηση