Είναι έτσι???? >>>> Εντολή Γιουνκέρ προς την Αθήνα μετά το Eurogroup:

15 Φεβρουαρίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

«Πουλήστε περιουσία 50 δισ. για να μειώσετε το χρέος»

Την προτροπή προς την Αθήνα να προβεί σε ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να μειώσει το δημόσιο χρέος της, διατύπωσε μετά τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γουνκέρ. «Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισ. ευρώ, προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος της», είπε ο κ. Γιουνκέρ στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Επίτροπη, Όλι Ρεν.
Είχε προηγηθεί, εντός της συνεδρίασης, η αναφορά του κ. Ρεν στην αναταραχή που προκάλεσαν στην Αθήνα οι δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας, λέγοντας ότι «συνέβη ένα ατύχημα». Απαντώντας, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, είπε ότι επρόκειτο όχι για ατύχημα, αλλά για κακή συγκυρία και αναφορές που δεν έπρεπε να γίνουν. Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι αν δεν αλλάξουν οι όροι του δανείου που δόθηκε από την τρόικα -ως προς το χρόνο αποπληρωμής και το επιτόκιο- οι προσπάθειες της Ελλάδας για δημοσιονομική εξυγίανση και εξασφάλιση εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις θα είναι πολύ πιο δυσχερείς.
Ο κ. Γιουνκέρ ανακοίνωσε επίσης ότι έχει συμφωνηθεί μεταξύ των εταίρων η ενίσχυση του Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με 500 δισ. ευρώ. «Εχουμε ήδη συμφωνήσει ως προς τη δανειακή ικανότητα του ευρωπαϊκού μηχανισμού για την σταθερότητα. Συμφωνήσαμε για ένα ποσό που θα αφορά τη δανειακή ικανότητα των 500 δις ευρώ το οποίο θα αναθεωρείται τουλάχιστον ανά διετία», είπε ο κ. Γιουνκέρ.
Από ΤΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε από KAPISTRI

Απάντηση