Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ… Ο ΜΑΚΑΚΑΣ… ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ…

1 Δεκεμβρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

SALLAS 05  — Πριν δούμε λοιπόν ένα παράδειγμα ενδεικτικό που να δικαιολογεί τον τίτλο αυτής της ανάρτησης, ας θυμηθούμε μερικές βασικές έννοιες που εισήγαγαν στη ζωή μας  τα ανδρείκελα της κατοχικής δικοίκησης…

  — PSI: Δικαιούχος: Ο δόλιος τραπεζίτης στη χώρα του μαζί τα φάγαμε… Υπόχρεος: Ο μαλάκας λαός που ανέχεται τα γερμανοτσουτσέκλια στην πολιτική εξουσία…

  — Τράπεζες: Ευαγή ιδρύματα. επιδίδονται με πάθος στον εκβιασμό των πολιτών. Έχουν προσφέρει και αφειδώς δάνεια σ αυτή την σπάταλη κοινωνία. Τελευταίο τους πάθος το πλιάτσικο στο οποίο επιδίδονται μετά μανίας ελέω των “σωτήρων” του τόπου μας φυσικά.

  — Οικονομικός απολογισμός: Μια διαδικασία μάλλον απλή. Κατά την ολοκλήρωσή της, το μπατηράκι – εσύ ο μαλάκας δηλαδή – καταγράφεις απλώς τη μιζέρια σου. Σώζεις ωστόσο την πολύπαθη πατρίδα. Από την άλλη μεριά ο… δόλιος τραπεζίτης επιφορτίζεται με το πρόσθετο καθήκον να αναζητήσει τρόπους φύλαξης του πρόσθετου “κοινωνικού μερίσματος” που του επεφύλαξαν οι πολιτικές των “εθνοσωτήρων” του τόπου.

  — Κοινωνικό μέρισμα: Για σένα – εσένα το μαλάκα εννοώ – σημαίνει πως είσαι απαλλαγμένος από το άγχος αυτής της αναζήτησης, αφού το μοναδικό μέρισμα το οποίο καρπώνεσαι, είναι η μιζέρια, η δυστυχία και η καθολική ανέχεια. Πάμε λοιπόν να δούμε και τα δεδομένα με τρόπο ενδεικτικό…

  — Σε 3,2 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς…

  — Σε αυτά περιλαμβάνεται μη επαναλαμβανόμενο έσοδο από αρνητική υπεραξία των εγχώριων δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών, της ATEbank και της Millennium Bank Ελλάδας ύψους 3.810 εκατ, καθώς και αναβαλλόμενος φόρος 621 εκατ. ευρώ κυρίως από την αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 20% στο 26% από την 01.01.13.

  — Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση και η προοπτική εξόδου από την ύφεση ενισχύεται. Επιπρόσθετα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις επενδυτικού ενδιαφέροντος για συγκεκριμένες δραστηριότητες, από κεφάλαια κυρίως του εξωτερικού.

  — Οι ελληνικές τράπεζες, μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης και ανακεφαλαιοποίησης του κλάδου, είναι στο επίκεντρο αυτού του επενδυτικού ενδιαφέροντος, γεγονός που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ώστε να επιταχυνθούν οι διεργασίες ιδιωτικοποίησής τους, προσελκύοντας έτσι νέα κεφάλαια στη χώρα και στηρίζοντας αποτελεσματικά την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας. Προϋπόθεση συνέχισης αυτής της θετικής πορείας είναι η διατήρηση του κλίματος οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας, αναφέρει ο κ. Σάλλας.

Reporto

Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Απάντηση