ΤΑΪΛΑΝΔΗ 2013 -1  — ….Αλλά η Ταϊλάνδη είναι που φλέγεται ξανά, από αγωνιστική, λαϊκή ανατρεπτικότητα — Φυγάδεψαν την πρωθυπουργό

  — 2 ΝΕΚΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

  — Κλιμακώνονται οι ταραχές στην Ταϊλάνδη, όπου χθες, κατά την διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, δυο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Σήμερα εκατοντάδες αντικυβερνητικοί εισέβαλαν σε ένα αθλητικό κέντρο της αστυνομίας στη Μπανγκόκ όπου βρισκόταν η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα, όμως εκείνη κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο και μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία, όπως ανακοίνωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

  — Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να εισβάλουν στο αρχηγείο της εθνικής αστυνομίας στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, αλλά και για να τους εμποδίσει να κάνουν πορεία προς την έδρα της κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Blue Sky TV.

  — Οι επικεφαλής των αντικυβερνητικών διαδηλωτών έχουν καλέσει τους οπαδούς τους να καταλάβουν 10 υπουργεία, έξι τηλεοπτικούς σταθμούς, το αρχηγείο της αστυνομίας και την έδρα της κυβέρνησης, όπου βρίσκεται και το γραφείο της πρωθυπουργού Γινγκλάκ.

  — Τα γραφεία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης Thai PBS καταλήφθηκαν από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με ανακοίνωση του PBS και της αστυνομίας, ενώ τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι έξω από το αρχηγείο της εθνικής αστυνομίας, σύμφωνα με ανταποκριτή του Ρόιτερς.

ΤΑΪΛΑΝΔΗ 2013 -2  — Επίσης πέντε εμπορικά κέντρα έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους. Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί γύρω από 10 κυβερνητικά κτίρια στην Μπανγκόκ προκειμένου να εμποδίσουν την κατάληψή τους από διαδηλωτές, μετά την κλιμάκωση των βίαιων διαμαρτυριών που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 2 ανθρώπους.

  — Σήμερα θα είναι μια αποφασιστική ημέρα, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, η οποία είναι βέβαιη ότι θα καταφέρει να ανατρέψει την κυβέρνηση της Γινγκλάκ η οποία είναι «μαριονέτα» όπως καταγγέλλουν, του εξόριστου πρώην ηγέτη και αδερφού της Γινγκλάκ, Τακσίν Σιναουάτρα.

  — Το βράδυ του Σαββάτου ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και υποστηρικτών της κυβέρνησης , κοντά σε ένα γήπεδο στην ανατολική Μπανγκόκ, όπου περίπου 60.000 διαδηλωτές των «κόκκινων πουκαμίσων» είχαν συγκεντρωθεί.

ΤΑΪΛΑΝΔΗ 2013 -3  — Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 45 τραυματίστηκαν, αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων.

  — Οι διαδηλωτές είχαν σκοπό να συγκεντρωθούν γύρω από 10 κυβερνητικά κτίρια το πρωί, σε μια προσπάθεια να παραλύσουν την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

ΤΑΪΛΑΝΔΗ 2013 -4  — Οι «στόχοι» των διαδηλωτών περιελάμβαναν την έδρα της κυβέρνησης, καθώς και τα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών Υποθέσεων, Εμπορίου, Εκπαίδευσης, Οικονομικών και Εργασίας. Επιδίωξαν επίσης να καταλάβουν την κυβερνητική υπηρεσία δημόσιων σχέσεων, την έδρα της Εθνικής Αστυνομίας και τον ζωολογικό κήπο Ντούζιτ που βρίσκεται κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου.

  — Η πρωθυπουργός της χώρας υποσχέθηκε να μην κάνει οποιαδήποτε χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών.

  — «Επιλέγουμε να καταδικαστούμε ως μια αδύναμη κυβέρνηση παρά να κάνουμε χρήση βίας», δήλωσε το Σάββατο η Γινγκλάκ. «Είναι καλύτερα από το να θέσουμε μια προθεσμία ώστε να ανακτήσουμε το έδαφος και να οδηγήσουμε τους ανθρώπους στη δυστυχία», είπε.
Η Γινγκλάκ έχει ζητήσει να διεξαχθούν συνομιλίες με τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, κύριος ηγέτης των οποίων είναι ο Σουτέπ Ταγκσουμπάν, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο οποίος ωστόσο απέρριψε τις προτάσεις για διάλογο.

Από το ΕΘΝΟΣ
Αναρτήθηκε από ΤΟ ΓΡΕΚΙ

Απάντηση