ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ  — Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης 
   — Η επανεμφάνιση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο των ακροδεξιών φασιστικών κομμάτων πρέπει να αντιμετωπιστεί δραστικά όσο είναι καιρός – αν υπάρχει ακόμη καιρός… –, πριν η γηραιά Ευρώπη βρεθεί αντιμέτωπη με τον πιο φρικτό εφιάλτη της. Στο ερώτημα για το κατά πόσο η Ιστορία διδάσκει, η απάντηση είναι μάλλον μελαγχολική, για μην πούμε απογοητευτική, αν λογαριάσει κανείς ότι μόλις δύο δεκαετίες από τα ερείπια και την ερήμωση που άφησε πίσω του ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, η Ευρώπη δεν κατάφερε να αποσοβήσει έναν δεύτερο και καταστροφικότερο πόλεμο!

  — Έχοντας πληρώσει τον βαρύτερο φόρο αίματος στην Ιστορία της ανθρωπότητας, η Ευρώπη φαίνεται να ξανακυλά προς τον φασισμό – μια ιδεολογία έκπτωσης που υποδηλώνει βαθιά παρακμή, αυτήν που περνά σήμερα η Ήπειρός μας εξ αιτίας των εσφαλμένων νεοφιλελεύθερων πολιτικών επιλογών της, αυτών της ακραίας λιτότητας και όλων των θλιβερών και συνάμα επικίνδυνων συνεπακόλουθων της βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.

  — Η αλόγιστη και κυρίως η ανιστόρητη προσήλωση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πολιτικές που βασίζονται στην ανθρώπινη δυστυχία και εξαθλίωση, και κυρίως η ανεξέλεγκτη ηγεμονία της Γερμανίας, ανοίγουν διάπλατα τις πύλες της κολάσεως, ευνοώντας (για μια ακόμη φορά με ευθύνη της Γερμανίας) την ορατή και ανεμπόδιστη επανεμφάνιση – επέλαση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο του φασισμού!

  — Δεν πρόκειται για ένα επικαιρικό σύμπτωμα, αλλά για μια γενικευμένη επιδημία επαναφοράς του φασισμού στο προσκήνιο της ευρωπαϊκής πολιτικής. Όλα τα στοιχεία είναι ανησυχητικά, σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση των «Financial Times», που ανεβάζει το ποσοστό των ευρωσκεπτικιστών στο 43% έναντι 40% των ευρωπαϊστών και 17% των αναποφάσιστων. Αιχμή του δόρατος, το «Εθνικό Μέτωπο», του οποίου ηγείται η Μαρίν Λεπέν και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις αναμένεται στις ευρωεκλογές να τερματίσει πρώτο κόμμα στη Γαλλία με ποσοστό 24%!

  — Η αύξηση των ποσοστών, σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοκοπικά ευρήματα, της Χρυσής Αυγής στα καθ’ ημάς αποτελεί επίσης μια ένδειξη που εντάσσεται ανησυχητικά στα τεκταινόμενα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το Βερολίνο (με την ανοχή των Βρυξελλών) βρίσκεται για τρίτη φορά μέσα στη διάρκεια ενός αιώνα αντιμέτωπο με τεράστιες ιστορικές ευθύνες…

Αναρτήθηκε από το KAPISTRI

=== ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Καλή, χρήσιμη και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ η διαπίστωση, περί των κακών ερμανών που μόνο φασισμό και ναζισμό ξέρουν να ξερνούν… Έχουν ευθύνες δεν λέω…. Αλλά γιατί τόση μούγκα επί της ουσίας, της κατεστημένης εξουσίας στη Γερμανία και σε όλη την Ευρώπη. Γιατί αυτή η περίεργη ΑΤΟΛΜΙΑ, να ΜΗ κατονομάζεται η ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ των ηγεσιών ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ???? Είναι τυχαίο και κυρίως είναι αδιάφορο, ότι όλοι τους είναι σιωνιστές??? Και όχι μόνο στην Γερμανία…. Και στη Γαλλία (μέχρι την άκρα-φασιστική… δεξιά), και στην Ελλάδα, και στην Αγγλία….
Κι΄ όποιος δεν είναι απ΄ ευθείας, γίνεται με ευχαρίστηση εβραιογιουσουφάκι…. Τόσο κόμπλεξ???? ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΕΤΑ ΠΑΡΡΗΣΙΑΣ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ.

Απάντηση