ΠΑΟΚ – Απόλλων Αθηνών, σημειώσατε: ΜΗΔΕΝ

8 Δεκεμβρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΠΑΟΚ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ  — Το έχω γράψει σχεδόν σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστιο πρόβλημα στη μασαία γραμμή. Δεν υπάρχουν οι δύο τουλάχιστον ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ μπαλαδόροι, αυτοί που θα μπορούν να βλέπουν όλο το γήπεδο με τη μπάλα στα πόδια και θα αναγκάζουν τους υπόλοιπους παίκτες να τρέχουν, να ξεμαρκάρονται, να αναλλάσσονται διαρκώς στις θέσεις της επιθετικής γραμμής. Αυτόν τον ρόλο, τον έχουν φορτωθεί, οι δύο ακραίοι αμυντικοί, οι οποίοι όμως γρήγορα αυτοπεριορίζονται λόγω κούρασης.

  — Αναγκαστικά, η μπάλα καταλήγει στους “υπάρχοντες” παίκτες της μεσαίας γραμμής, οι οποίοι επιδίδονται σε έναν “ανταγωνισμό” φλυαρίας και ανευθυνότητας. Μια ανούσια κατοχή της μπάλας, χωρίς να παίζεται ποδόσφαιρο!!!! Όποιος αντίπαλος και αν έρθει στη Τούμπα, έρχεται για να κόψει βαθμούς και έρχεται διαβασμένος, στο στάνταρ μοτίβο που επιδίδονται εγκλωβισμένοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Έτσι και περιοριστούν ή και κουραστούν οι ακραίοι αμυντικοί Λίνο και Κίτσιου, ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΥΣΙΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ 99% ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ.

  — Το ποδόσφαιρο χρειάζεται γρήγορη κίνηση, αλληλοκάλυψη, έμπνευση και φαντασία. Πάνω απ΄ όλα χρειάζεται πνευμόνια και καλούς χειριστές της μπάλας στη μεσαία γραμμή. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει αλληλοκάλυψη στον αμυντικό τομέα, σε ικανοποιητικό βαθμό. Όμως πάσχει σε ταχύτητα, σε έμπνευση και σε δημιουργική φαντασία. Πάσχει από μπαλαδόρους – τροφοδότες στη μεσαία γραμμή. Μπορεί να είναι στη δεύτερη θέσει, αλλά οι νίκες έρχονται δύσκολα και οι αμέσως μετά από αυτόν στη βαθμολογία, απλά είναι χειρότεροί του.

  — Σήμερα με τον Απόλλωνα Αθηνών, φάνηκαν σε μεγάλο βαθμό οι αδυναμίες του ΠΑΟΚ. Είμαστε μια ομάδα κομμένη στα δύο και αυτό το ξέρουν οι αντίπαλοί του. Ο Απόλλων δεν ήλθε για να κερδίσει. Αυτοπεριορίστηκε στο μισό γήπεδο, έδειξε κκαι αυτός διαβασμένος με τις στάνταρ κινήσεις των παικτών του ΠΑΟΚ και το πάλεψε. Έμεινε με 10 παίκτες στο Β΄ ημίχρονο και κατάφερε να πάρει άσφαιρη ισοπαλία. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. Η αμυντική του γραμμή, με κορυφαίο τον τερματοφύλακα Αλέξανδρο Τζόρβα. Το ότι ο ΠΑΟΚ είχε μερικές κλασικές ευκαιρίες, δεν σημαίνει ότι έπαιξε μπάλα. Ήσαν ευκαιρίες αναμπουμπούλας, επειδή το παιχνίδι παιζόταν ΑΝΟΥΣΙΑ στο μισό γήπεδο.

  — Μερικοί φίλαθλοι άρχισαν να βρίζουν άλλοτε τον διαιτητή και άλλοτε τον ΥΠΕΡΟΧΟ τερματοφύλακα του Απόλλωνα. Αν ο διαιτητής μας αδικούσε, σπάνια θα πλησιάζαμε την αντίπαλη περιοχή. Εκεί δεν κλωτσούσε ο διαιτητής, ούτε τροφοδοτούσε αυτός τους λίγους επιθετικούς μας. Στις καθυστερήσεις ΣΩΣΤΑ δεν μέτρησε ένα γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ, διότι προηγήθηκε φάουλ σε βάρος αμυντικού του Απόλλωνα.

Το να καθίσω να αππαριθμήσω ή να περιγράψω, 7 ή 8 ή 9 ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, το βρίσκω γελοίο. Και ο ΠΑΟΚ έπαιξε κακό ποδόσφαιρο σήμερα.

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ. ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝΕ.

Ο Απόλλων μπορεί να κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά πέραν αυτού ΜΗΔΕΝ, με εξαίρεση τον τερματοφύλακα Τζόρβα. Ήταν η χειρότερη ομάδα που πέρασε από τη Τούμπα και αν αυτή είναι η πραγματική δυναμικότητά της, ΔΙΚΑΙΩΣ βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Απάντηση