ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -ΑΣΤΕΡΑΣ -ΠΟΚΕΡ  — Πανηγύρια έχουν στήσει οι Τούρκοι που αγόρασαν τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

  — Πανηγυρίζουν  οι τουρκικές εφημερίδες για την  αγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του ΑΣΤΕΡΑΣ στη Βουλιαγμένη από  κονσόρτσιουμ στο οποίο συμμετέχουν η εταιρία Ντογούς του Τούρκου επιχειρηματία Σαχένκ μαζί με Άραβες εταίρους.

  — Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι χρησιμοποιούν και την λέξη »απόβαση».

   — Οι εφημερίδες αναφέρουν μεταξύ άλλων στο τίμημα των 400 εκ ευρώ και το σχέδιο του  κονσόρτσιουμ να μετατρέψει τα ξενοδοχεία της χερσονήσου στην Βουλιαγμένη σε έξι  αστέρων και να μεγαλώσει τη μαρίνα. Αναφέρουν ακόμα ότι ο τουρκικός όμιλος παλαιότερα είχε αγοράσει 4 μαρίνες στην Ελλάδα.
   — Πριν καταγράψουμε ορισμένες από τις αναλυτικές δημοσιεύσεις αναφέρουμε τους τίτλους με τους οποίους προβάλλεται το θέμα στο σημερινό τουρκικό τύπο:
Η Vatan,έχει  τίτλο «Δεύτερη απόβαση του Σαχένκ στην Ελλάδα»
Η Turkiye έχει  τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς αγόρασε χερσόνησο στην Αθήνα».
Η Takvim γράφει ότι «Ο Σαχένκ αγάπησε πολύ τη γείτονα».
Η Star έχει  τίτλο«Ο όμιλος Ντογούς προσδοκά να αγοράσει μαζί με τους Άραβες το κόσμημα της Αθήνας».
Η Sozcu  έχει  τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς εταίρος μιας πολύ σημαντικής περιοχής της Ελλάδας».
Η Sabah έχει  τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς εταίρος στον Αστέρα».
Η Milliyet έχει  τίτλο «Ο Σαχένκ βρήκε τον παράδεισο στη γείτονα».
Η Haberturk έχει  τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς εταίρος στη χερσόνησο της γείτονας».
Η Aksam έχει  τίτλο «Την κόρη οφθαλμού του Γιώργου αγοράζει ο Σαχένκ».

   — Ας δούμε και μερικές χαρακτηριστικές αναφορές: 

   — Η Turkiye γράφει  ότι ο όμιλος Ντογούς, γίνεται ιδιοκτήτης ενός μέρους της χερσονήσου, που θεωρείται το πιο «μεγαλειώδες» κομμάτι στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, στην Αθήνα. Ο όμιλος Ντογούς του Φερίτ Σαχένκ έλαβε μέρος μαζί με Άραβες επενδυτές στο διαγωνισμό για τη χερσόνησο η οποία θεωρείται το πιο αξιόλογο κομμάτι της χώρας και είναι 300 στρέμματα. Μεταξύ των ιδιοκτητών της έκτασης των 300 στρεμμάτων μερίδιο 85% έχει και η Εθνική Τράπεζα (ΝΒG) που είναι ιδιοκτήτης και της Finance Bank στην Τουρκία.
   — Ο όμιλος Ντογούς παλαιότερα είχε αγοράσει 4 μαρίνες στην Ελλάδα και τελευταία είχε συνεταιριστεί με Έλληνα επενδυτή στη Μαρίνα του  Φλοίσβου στην Αθήνα.
Η μεταβίβαση του 90% των μεριδίων της χερσονήσου που αγοράστηκε έναντι 400 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί κατά τους πρώτους μήνες του 2014.  Για το 10% που απομένει  θα δοθούν άλλα 40 εκατ. ευρώ.
   — Εάν προστεθεί το χρέος των 53 εκατ. ευρώ, τότε ο ΑΣΤΕΡΑΣ θα στοιχίσει στην ομάδα Αράβων επενδυτών και στον όμιλο Ντογούς 493 εκατ. ευρώ. Στην έκταση υπάρχουν ένα ξενοδοχείο spa 123 κλινών, 58 bungalows, ένα ξενοδοχείο 160 κλινών, το ξενοδοχείο ΑΦΡΟΔΙΤΗ, που είναι εκτός λειτουργίας, πολυτελή εστιατόρια, αίθουσες εκδηλώσεων και εκτάσεις αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως τένις, γκολφ και βόλεϊ.
Τώρα αναμένεται ο νέος επενδυτής να κατασκευάσει περίπου 15-20 πολυτελής μονοκατοικίες, να μετατρέψει το ξενοδοχείο σε 6 αστέρων και να αναβαθμίσει την Μαρίνα της Βουλιαγμένης για να είναι κατάλληλη για μεγαλύτερες θαλαμηγούς.
Η Milliyet γράφει  ότι ο όμιλος Ντογούς, στο πλαίσιο των επενδύσεών του στον τουρισμό, έβαλε υποψηφιότητα για μία πολύ σημαντική εγκατάσταση διακοπών. Ο όμιλος Ντογούς παλαιότερα είχε γίνει εταίρος με Έλληνα επενδυτή στη γνωστή μαρίνα του Φλοίσβου στην Αθήνα. Το ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΣ στον κατάλογο πώλησης της Εθνικής Τράπεζας, για τη χώρα που επηρεάστηκε αρνητικά από την κρίση,  την πιο υψηλή πρόταση έκανε το ΑGC αραβικών επενδύσεων, με 400 εκατ. ευρώ. Ο εταίρος στο 15% της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο όμιλος Ντογούς.  Ενώ η Ελλάδα κρίνει την τιμή αυτή ως ένα καλό επίπεδο, ορισμένες ομάδες στη χώρα αντιδρούν στο να γίνει η πώληση σε έναν όμιλο εταιρικής σχέσης Τούρκων-Αράβων. Πριν από την πώληση έδιναν τιμή 350 εκατ. ευρώ.
Η Vatan,  αναφέρει ότι ο όμιλος Ντογούς μαζί με τους Άραβες εταίρους του  θα μετατρέψει τα ξενοδοχεία της χερσονήσου σε έξι αστέρων και θα μεγαλώσει τη μαρίνα.
   — Στο δημοσίευμα γράφει ότι ο όμιλος Ντογούς αγόρασε την πιο σημαντική τουριστική εγκατάσταση της Ελλάδας, που βρίσκεται στην Αθήνα. Ο όμιλος Ντογούς, στο διαγωνισμό που έλαβε μέρος με τους εταίρους του με αραβικό κεφάλαιο, έδωσε το ποσό των 400 εκατ. ευρώ για το ξενοδοχείο του ΑΣΤΕΡΑ στη Βουλιαγμένη. Ο όμιλος Ντογούς του Φερίτ Σαχένκ πέρυσι είχε αγοράσει με Έλληνα επενδυτή τη γνωστή μαρίνα του Φλοίσβου και είχε συζητηθεί για την αγορά αυτή επί μακρόν. Τώρα ανοίχτηκαν οι προσφορές για το διαγωνισμό στον οποίο έλαβαν μέρος τέσσερις εταιρείες, όσον αφορά στην πώληση της χερσονήσου. Τη μεγαλύτερη προσφορά έκανε η AGC Jermyn Street Real Estate Fund IV LP και ο όμιλος Ντογούς έλαβε μέρος στο κονσόρτσιουμ με μερίδιο 15%.
   — Η Sozcu γράφει ότι το υψηλότερο ποσό στο διαγωνισμό για την τουριστική εγκατάσταση του ΑΣΤΕΡΑ, που είναι η κόρη οφθαλμού του ελληνικού τουρισμού, έδωσε με 400 εκατ. ο όμιλος AGC. Στον εν λόγω όμιλο, παράλληλα με τον όμιλο Ντογούς του Σαχένκ, λαμβάνουν μέρος εταιρείες από το Αμπού Ντάμπι, το Κουβέιτ και το Κατάρ. Στη χερσόνησο, που είναι 305.000 τετραγωνικά, υπάρχουν 3 ξενοδοχεία, εκ των οποίων το ένα υπό κατασκευή. Το κονσόρτσιουμ, που κέρδισε στο διαγωνισμό, σχεδιάζει να κατασκευάσει νέες μονοκατοικίες στη χερσόνησο.
Η Haberturk αναφέρει ότι ανοίχτηκαν οι επιστολές των προσφορών για το διαγωνισμό σχετικά με την πώληση του ΑΣΤΕΡΑ της Βουλιαγμένης. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος τέσσερις εταιρείες. Το μεγαλύτερο ποσό των 400 εκατ. ευρώ έδωσε η AGC, αραβικού κεφαλαίου. Στο κονσόρτσιουμ λαμβάνει μέρος και ο όμιλος Ντογούς από την Τουρκία. Η εταιρεία AGC θα μετατρέψει τα ξενοδοχεία που υπάρχουν στη χερσόνησο σε ξενοδοχεία 6 αστέρων.
Η Sabah γράφει  ότι τη χερσόνησο, μέσα στην οποία λαμβάνουν μέρος και οι εγκαταστάσεις του ΑΣΤΕΡΑ μαζί με τους κόλπους και τη μαρίνα, αγόρασε κονσόρτσιουμ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο όμιλος Ντογούς.
Γράφει ακόμα ότι τα ελληνικά ΜΜΕ μεταδίδοντας την είδηση ανέφεραν ότι ο «ΑΣΤΕΡΑΣ πουλήθηκε σε Άραβες και Τούρκους». Οι ελληνικές εφημερίδες ανέφεραν πως ο ΑΣΤΕΡΑΣ πουλήθηκε έναντι 400 εκατ. Ευρώ και η μεταβίβαση ενδέχεται να γίνει τον Ιούλιο του 2014. οι εφημερίδες έγραψαν πως το ξενοδοχείο ΑΦΡΟΔΙΤΗ, που είναι ένα από τα τρία ξενοδοχεία, θα κατεδαφιστεί και στη θέση του θα κατασκευαστούν 15-20 μονοκατοικίες.
onalert.gr

Αναρτήθηκε από ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

Απάντηση