ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΛΙΒΑΝΟΥ -ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ  — Μέλη της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Αντιοχείας, του κόμματος Levant του Λιβάνου, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία της Τουρκίας στο Λίβανο σήμερα (χθες 15-12-2013) για να απαιτήσουν την απελευθέρωση των 12 απαχθέντων Ελληνικορθόδοξων Μοναχών από τη Μααλούλα, καθώς εξακολουθούν να αγνοούνται καθώς και για τους Έλληνα και Σύριο Αρχιεπισκόπους, Paul Yazigi και Yohanna Ibrahim, του Χαλεπίου.
Οι διαδηλωτές ενώθηκαν με τους συγγενείς των Μοναχών, καθώς και του Sheikh Αμπάς Zugheib και μια μικρή αντιπροσωπεία των μελών της οικογένειας των ομήρων Aazaz. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την κατάσταση ομηρίας Aazaz, τον Μάιο του 2012, 11 Λιβανέζοι πολίτες απήχθησαν κοντά στο Χαλέπι στο σπίτι τους, μετά από ένα προσκύνημα στο Ιράν. Οι συγγενείς τους έχουν κατηγορήσει την Τουρκία για την απαγωγή τους.
Ο επικεφαλής του κόμματος Levant, Rodrigue “Dimitri” Khoury, που απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους διαδηλωτές, δήλωσε ότι το πρώτο βήμα έχει γίνει, στα πλαίσια μιας εκστρατείας πίεσης, για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης, για να αναγκαστούν οι απαγωγείς, να αποφυλακίσουν όσους κρατούνται παρά τη θέλησή τους. Το κόμμα Levant πιστεύει ότι η Τουρκία ασκεί τεράστια επιρροή πάνω στις δυνάμεις των ισλαμιστών στη Συρία, ειδικά στους υπεύθυνους για τις απαγωγές των Αρχιεπισκόπων και των Μοναχών της Μααλούλα. Υπάλληλοι εμπλεκόμενων κρατών, δεν δείχνουν ότι η Τουρκία είναι η μόνη χορηγός της τρομοκρατίας στη σύγκρουση, και δείχνουν τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, ως εμπλεκόμενες χώρες, αλλά οι ίδιοι κύκλοι ισχυρίζονται, ότι η Τουρκία ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή και χορηγεί τη μεγαλύτερη βοήθεια στους αντάρτες.
   — ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ έκθεση, καθώς και αραβική γλώσσα ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΛΥΨΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
http://operationantioch.blogspot.com/2013/12/levant-party-converges-on-turkish.html

Απάντηση