ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  — Επίσης είναι αξιοσημείωτο, ότι το χοντρό εισόδημά του των 102.670€ του 2010, εκτοξεύεται στα 529.538€ το 2011 και ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΥΡΑΥΛΟΣ  840.831,07€ το 2012!!! …. ΜΗΠΩΣ  έχουμε εργατοπατερική φοροαποφυγή????

  — Πλουσιότερος κατά ένα εκατομμύριο ευρώ έγινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς την περίοδο 2010-2011 αφού όπως φαίνεται από το πόθεν έσχες που κατέθεσε ο ίδιος στη Βουλή έλαβε αυτά τα χρήματα ως αποζημίωση συνταξιοδότησης (εφάπαξ)…

  — Στο πόθεν έσχες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται στις σελίδες 10 -11 πως ο κ.Τσουκαλάς έλαβε 350.000 ευρώ και 650.000 ευρώ αντίστοιχα ως εφάπαξ από την εποχή που ήταν συνδικαλιστής και πρόεδρος της ΟΤΟΕ.

  — Τι απαντά ο βουλευτής

  — «Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εφάπαξ», αλλά «αποζημίωση από ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα» που παρείχε η εταιρεία GENERALLI σε εργαζόμενους της τράπεζας ABN-AMRO, όπου εργαζόταν επί «35 συνεχή έτη» απαντά ο κ. Τσουκαλάς μέσω ανακοίνωσής του μετά το σάλο που προκλήθηκε.

  — Ολόκληρη η ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Μετά από 35 συνεχή έτη εργασίας στην ολλανδική τράπεζα «ABN-AMRO» αποχώρησα το Δεκέμβριο του 2010 (πολύ πριν εκλεγώ βουλευτής), έχοντας θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Η συγκεκριμένη τράπεζα είχε ασφαλίσει όλο της το προσωπικό με τους ίδιους όρους στην ασφαλιστική εταιρεία «GENERALLI» σε ειδικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, από όπου παρέλαβα την επιταγή της αποζημίωσής μου, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εφάπαξ, αλλά αποζημίωση από ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα.
Η αποζημίωση αυτή προκύπτει από ένα συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που λαμβάνει υπόψη τα χρόνια υπηρεσίας, το μισθό, το συντελεστή γήρατος, καθώς και δύο ακόμη ασφαλιστικούς συντελεστές, που διαμορφώνουν το τελικό ποσό.
Το υπόλοιπο δε μέρος του ποσού αυτού αντιστοιχεί στην προβλεπόμενη από πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αποζημίωση της τράπεζας, πρόγραμμα που και αυτό λειτουργούσε το ίδιο για όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα με συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο.
Επειδή σε ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι πήρα την αποζημίωση της «GENERALLI» όταν ήμουν πρόεδρος στην ΟΤΟΕ σας πληροφορώ ότι πρόεδρος ήμουν μέχρι τα τέλη του 2006, ενώ από την τράπεζα αποχώρησα και έλαβα την αποζημίωση τον Δεκέμβριο του 2010.
Αν κάποιοι επιθυμούν να συσχετίσουν τον μύθο περί κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών με την περίπτωση μου, βρήκαν λάθος παράδειγμα. Δεν είχα πότε στη ζωή μου εργοδότη το Δημόσιο.
Δεν έχω ποτέ στη ζωή μου μισθοδοτηθεί από το Δημόσιο και είμαι από τα ελάχιστα παραδείγματα συνδικαλιστών που δεν προέρχεται από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Κατά την διάρκεια της θητείας μου, ως Προέδρου της ΟΤΟΕ, συνέχιζα να αμείβομαι από την ιδιωτική τράπεζα της οποίας ήμουν υπάλληλος.
Όσον αφορά δε τα ακίνητα, η πλειονότητα των δημοσιευμάτων παρουσιάζει όσα ανήκουν εξ ημισείας σε έμενα και τη σύζυγό μου με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50%, ως δύο ακίνητα και όχι ως ένα, ερμηνεύοντας λανθασμένα τη δήλωση. Όλα τα ακίνητα προέρχονται από κληρονομιά. Το μόνο ακίνητο που αγόρασα στη ζωή μου εξ ημισείας με τη σύζυγό μου είναι αυτό της Βάρης με δάνειο στις αρχές του 2010.
Η ίδια λανθασμένη ερμηνεία γίνεται και στην περίπτωση των οχημάτων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα «έχω» τρία οχήματα και δύο μοτοσυκλέτες, ενώ στην πραγματικότητα ένα αυτοκίνητο έχω στην κυριότητά μου, ένα δεύτερο εξ ημισείας με τη σύζυγό μου, παλαιάς κυκλοφορίας και τα δύο, και μία μοτοσικλέτα.
Τέλος, ως μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, οι φορολογικές μου δηλώσεις είναι διάφανες μιας και δεν είχα ποτέ κάτι να κρύψω, όλα τα χρόνια πλήρωνα και πληρώνω την εφορία με τα ποσά που μου αναλογούν ως ίσος προς ίσο με τον κάθε φορολογούμενο πολίτη».

Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Ανεξάρτητα από όποιο κόμμα και αν ανήκει ο κύριος, τόσο η εξωφρενικά τεράστια για τα Ελληνικά εργατοϋπαλληλικά δεδομένα είσπραξη 1.000.000 € σαν ΕΦΑΠΑΞ αποζημίωση συνταξιοδότησης, όσο και η…. ΠΥΡΑΒΛΙΚΗ εκτόξευση του εισοδήματός του, από τα 102.670€ του 2010, στα 529.538€ το 2011 και στα  840.831,07€ το 2012!!! είναι σκάνδαλο ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, οι δε σαχλαμάρες που δηλώνει εκ των υστέρων, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είναι σοβαρές ενδείξεις φοροαποφυγής, διότι διαφοροποιεί το κείμενο της δήλωσής του!!!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση