ΣΕΛΙΜ ΙΝΤΡΙΣ -ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΣΥΡΙΑΣ  — Φαιδρές ή ενδεχομένως… προφητικές, είναι πλέον οι εξελίξεις στη Συρία τις τελευταίες ημέρες κι ενώ έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις συνομιλίες με στόχο την πολιτική λύση στον αιματηρό εμφύλιο που θα ξεκινήσουν στις 22 Ιανουαρίου, έχουν μείνει στη μνήμη ως «Γενεύη ΙΙ» (από την πρώτη απόπειρα των «μεγάλων» να βρουν λύση, χωρίς τους αντιμαχόμενους), όμως θα γίνουν στο θέρετρο Μοντρέ…

  — Η είδηση που σχολιάζεται ήδη δυσμενώς σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, είναι ότι ο Σελίμ Ιντρίς, ο «στρατηγός» των ανταρτών, την… κοπάνησε από τη Συρία, καθώς φέρεται να ανησύχησε για τις όλο και επεκτεινόμενες συγκρούσεις ανάμεσα σε αυτούς που ο ίδιος διοικούσε και τις ομάδες ισλαμιστών εξτρεμιστών… Πέρασε στην Τουρκία – που αλλού; – και από εκεί αεροπορικώς για τον «παράδεισο», την πρωτεύουσα του Κατάρ, τη Ντόχα.

  — Το να σχολιάσεις την… αποχώρηση των επιτηδείων δολοφόνων, έστω κι αν είναι ο διοικητής, δεν έχει πλέον νόημα. Φαίνεται βέβαια πόσο μεγάλη «ετερόφωτη φούσκα» ήταν οι αντικαθεστωτικοί. Τους έφεραν τους ψυχοπαθείς ισλαμιστές να τους βοηθήσουν και αυτοί, έχοντας διαφορετική ατζέντα, στράφηκαν εναντίον τους. Ποια είναι η μοναδική λύση; Φαίνεται πάντως, ότι ο πρώην διοικητής της CIA κάτι ήξερε να παρακαλάει ουσιαστικά να επικρατήσει ο Άσαντ.

Αναρτήθηκε από τα ΝΕΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Απάντηση