ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΝΟΔΟΧΟ  — ….ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ, ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.

  — Τη φωτογραφία τη δανείστηκα από ανάλογο θέμα του e-thessalia.gr και ενώνω τη φωνή μου, απευθύνοντας έκκληση προς όλους όσους χρησιμοποιούν τζάκια και ξυλόσομπες, για να εκλογικευθούν και να περιοριστούν αυστηρά στη χρήση για την οποία προορίζονται και να σταματήσουν να καίνε σαβούρες και χημικά υποπροϊόντα.

  — Η θέση μου, ότι τα τζάκια και οι ξυλόσομπες, εφόσον καίνε φυσικό ξύλο χωρίς χημικές προσμίξεις, είναι ότι δεν αποτελούν κίνδυνο μόλυνσης, την επαναλαμβάνω, με τη προϋπόθεση βεβαίως, ότι οι χρήστες ακολουθούν και τους στοιχειώδεις κανόνες συντήρησης του παραδοσιακού μέσου θέρμανσης.

  — Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επιβεβαιώσω, ότι γίνονται πράγματι εκρήξεις και αναφλέξεις σε καπνοδόχους. Εν τούτοις έγινα και αυτόπτης μάρτυρας πριν από 20 μέρες περίπου. Επί 45 λεπτά, η καπνοδόχος ενός γείτονα στη κυριολεξία πυροβολούσε ασταμάτητα και ξερνούσε φωτιά!!!! Αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αν η εγκατάσταση είναι σωστή και αν συντηρείται επιμελώς και βεβαίως αν χρησιμοποιεί ο χρήστης ξύλα χωρίς χημικές προσμίξεις.

  — Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ότι πολλοί ασυνείδητοι, χρησιμοποιούν παράνομα πλαστικά σκουπίδια, υποπροϊόντα βενζίνης, καμμένα λάδια, νοβοπάν με μεγάλες ποσότητες κόλλας, έπιπλα με χημικές ρητίνες και λαδομπογιές και άλλα παρόμοια αλλά απαγορευτικά για χρήση σε τζάκια ή ξυλόσομπες.

  — Οι ασυνείδητοι αδιαφορούν για την υγεία, όχι μόνο των γειτόνων τους, αλλά και των οικογενειών τους. Δεν είναι απλά θέμα φτώχειας. Είναι θέμα βλακείας και εγκληματικής αδιαφορίας. Όχι μόνο βγαίνουμε έξω και μας έρχεται ο ουρανός σφοντύλι από τη μπόχα των καμμένων πλαστικών και χημικών, αλλά η μόλυνση εισχωρεί πλέον και μέσα στα γειτονικά σπίτια. Η χρήση απαγορευμένων χημικών ουσιών, σαν καύσιμο σε τζάκια και ξυλόσομπες είναι τόσο εκτεταμένη, που σε συνδυασμό με τις άλλες ρυπογόνες πηγές, πνίγει πλέον μεγάλες πόλεις και συμβάλει στη δημιουργία αιθαλομίχλης.

Αυτή η μπόχα δεν είναι μυρουδιά από καμένο ξύλο. Έχουμε εκτεταμένη καύση πλαστικών σκουπιδιών και σκουπιδιών με μεγάλη περιεκτικότητα σε κόλλες, χρώματα και χημικά. ΕΛΕΟΣ….

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ e-thessalia.gr

 

Απάντηση