ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΛΠΙΚΗ ΛΙΡΑ  —Όλα τα αρνητικά συναισθήματα έστησαν χορό ….στο νου και τις καρδιές μας ….με πιο έντονα την απογοήτευση, την θλίψη και την αηδία.
   — Όποιος δεν τον άκουσε στην απαγγελία του πρωτογενούς πλεονάσματος ψεύδους ….ας τον διαβάσει εδώ:

  — «Τα δύσκολα πέρασαν – Το 2014 θα είναι το πρώτο έτος της νέας επίκυψης»

  — «Τα δύσκολα τα περάσαμε και αποφύγαμε το χειρότερα – το 2014 θα είναι χρονιά ανάκαμψης και ελπίδας», τόνισε ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.

  — Ο  Σαμαράς στο μήνυμά του σημείωσε ότι «δεν ζητάμε πια δανεικά, καταφέραμε αυτό που είναι αυτονόητο, να καλύπτουμε τις ανάγκες μας και αυτό με το πρωτογενές πλεόνασμα. Κάναμε το πρώτο βήμα για να σταθούμε στα πόδια μας, βάλαμε τέλος στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και το 2014 ανατέλλει με προοπτικές ανάκαμψης και ανάπτυξης».

Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι απλοί αριθμοί, είναι το θεμέλιο της ανεξαρτησίας μας και της ελπίδας μας, το δε μεγαλύτερο μέρος του θα το επιστρέψουμε στην κοινωνία, στους πιο αδύνατους και στους πιο αδικημένους. Η ανάκαμψη, είπε, θα αρχίσει να δημιουργεί θέσεις εργασίας και αυξήσεις αποδοχών – ήδη μετά από τέσσερα χρόνια υπογράφηκε η πρώτη συλλογική σύμβαση εργασίας.

«Η αντιστροφή του κλίματος άρχισε και η ανάκαμψη θα διαχυθεί παντού», τόνισε και σημείωσε ότι το 2014 η Ελλάδα θα βγει στις αγορές και θα γίνει φυσιολογική χώρα και ακόμη το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί βιώσιμο, χωρίς μνημόνια.

Τηρήσαμε, είπε ο πρωθυπουργός, τις δεσμεύσεις μας, θα τηρήσουν και οι εταίροι μας τις δικές τους, θα βγούμε από το μνημόνιο, στο δε τέλος του 2014 θα βλέπουν όλοι το φως στην άκρη του τούνελ.

Σημείωσε ακόμη ότι τα πολύ δύσκολα πέρασαν και επίσης «αποδείξαμε ότι χτυπάμε την διαφθορά παντού – όλο και περισσότεροι και επώνυμοι αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη».

Το 2014, είπε, θα αρχίσει το μεγάλο κύμα μεταρρυθμίσεων, θα αρχίσει επίσης η συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση που θα ανοίξει τον δρόμο για την συμμετοχή νέων ανθρώπων στην πολιτική με αξιοκρατικά κριτήρια, χωρίς οικογενειοκρατία.

Ειδική αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στην επίθεση στην οικία του Γερμανού πρεσβευτή:

«Είχαμε μία θρασύδειλη επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη – κάποιοι προσπαθούν να πλήξουν την πατρίδα, δεν θα τα καταφέρουν. Μισούν την Ελλάδα όσοι προσπαθούν να υπονομεύσουν την σταθερότητά μας. Η Ελλάδα άντεξε, η δημοκρατία άντεξε και αντέχει».

Ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό και τόνισε:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, ήταν η αξιοθαύμαστη ωριμότητα του ελληνικού λαού, που θα ανταμειφθεί. Υπήρξε πόνος τα τελευταία χρόνια και υπάρχει ακόμη, είναι κυρίως η ανεργία των νέων μας, έγιναν λάθη και αδικίες που θα αποκατασταθούν. Τώρα έχουμε το περιθώριο να τα διορθώσουμε. Αλλοίμονο αν αφήσουμε την χώρα να διολισθήσει στην αστάθεια. Κάποιοι στενοχωριούνται για τα επιτεύγματα της Ελλάδας. Εμείς δεν ασχολούμαστε με το παρελθόν, ασχολούμαστε με το μέλλον. Το 2013 βάλαμε τέλος στην κατρακύλα. Το 2014 θα είναι το πρώτο έτος της ανόρθωσης. Η Ελλάδα που χτίζουμε, χρειάζεται στέρεες βάσεις για να προχωρήσει μακριά και να αντέξει. Νικάμε, όταν στα δύσκολα είμαστε ενωμένοι και όχι διχασμένοι. Τώρα μετατρέπουμε την γκρίνια σε ελπίδα. Θερμές ευχές σε όλους και καλή χρονιά».

  — Ευ. Βενιζέλος: «Έτος στροφής προς την οριστική έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση το 2014»
«Ο ελληνικός λαός, μετά από πολλά χρόνια πίεσης, αγωνίας και σκληρών θυσιών, δικαιούται να νιώσει πιο ασφαλής και πιο αισιόδοξος», τονίζει στην πρωτοχρονιάτικη δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι «αυτά τα στοιχεία φέρνει το 2014 ως έτος στροφής προς την οριστική έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση».

Ο Βενιζέλος επισημαίνει ότι χάρις στην ελληνική προεδρία της Ε.Ε., το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, είναι επιπλέον «μια καλή ευκαιρία να προβάλλει η Ελλάδα όχι την εικόνα της κρίσης, αλλά το πρόσωπο μιας κανονικής, θεσμικά ισότιμης χώρας – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άποψη για το μέλλον τη Ευρώπης».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογραμμίζει ακόμα ότι «τώρα που φτάνουμε στο τέλος της δραματικής αυτής εμπειρίας» και που «καταφέραμε να φτάσουμε έως εδώ αποφεύγοντας τα τρισχειρότερα δίπλα από τα οποία περάσαμε», πρέπει «να προστατεύσουμε τις θυσίες και επιτεύγματα του λαού μας, με τα οποία κανείς δεν δικαιούται να παίζει για μικρούς κομματικούς λόγους» και «πρέπει να μη χάσουμε την υπομονή και την αντοχή μας». «Πρέπει να διαφυλάξουμε τη συνοχή μας ως κοινωνία και την ενότητα μας ως έθνος», συμπλήρωσε.

«Ας διαφυλάξουμε τη δυνατότητα μας να ευχόμαστε ο ένας στον άλλο για τα απλά και βασικά ανθρώπινα πράγματα και όλοι μαζί να ευχόμαστε και να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα ισχυρή, υπερήφανη, πραγματικά αυτοδύναμη μέσα σε ένα κόσμο ειρηνικό και μια Ευρώπη που ξαναβρίσκει τον ιστορικό της βηματισμό», κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Από Κέρδος online

Απάντηση