ΒΕΡΟΛΙΝΟ (JTA)
– Εβραίοι ηγέτες στη Γερμανία, καταδίκασαν την προτεινόμενη από τις πολιτικές ομάδες καθιέρωση εθνικής ημέρας μνήμης, για τα 12 εκατ. Γερμανών που εκδιώχθηκαν από την Ανατολική Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η πρόταση επρόκειτο να ακουστεί στο κοινοβούλιο την Πέμπτη.
Ο Stephan Kramer, Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων της Γερμανίας, δήλωσε σε δημοσιογράφους, ότι “Κάποιος θα μπορούσε ίσως να αποκαλέσει [τη πρόταση], σαν ένα είδος αντιποίνων”, κατά της μνήμης των θυμάτων των γερμανικών εγκλημάτων πολέμου.

Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων του συνασπισμού -της συντηρητικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, του αδελφού αυτής κόμματος της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης, και του κεντροδεξιού Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος- πρότειναν την ετήσια Ημέρα Μνήμης για την 5 Αυγούστου. Την ημέρα αυτή το 1950, η ένωση των Γερμανών από διάφορες περιφερειακές χώρες, προσυπόγραψαν τον συνημμένο Χάρτη των Γερμανών Εκτοπισμένων, στον οποίο “αποκηρύσσονται η εκδίκηση και αντίποινα”!!!!!
Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, τα μέρη (που προτείνουν τη καθιέρωση) υποστήριξαν ότι η Ημέρα Μνήμης δεν θα χρησιμοποιηθεί από τους εκδιωχθέντες Γερμανούς για να διαχωρίσει τις Γερμανικές ευθύνες για τον πόλεμο και για εγκλήματα πολέμου, αλλά είπαν, ότι ήταν καιρός να σταματήσει ο στιγματισμός της Γερμανίας, και των εκτοπισμένων προσώπων καθώς και των απογόνων τους και να δοθεί ένα τέλος.
Όσοι αντιπολιτεύονται τη πρόταση των πολιτικών ηγετών και μια ομάδα ιστορικών, έχουν καταδικάσει την πρόταση ως ρεβιζιονιστική και (τη χαρακτηρίζουν) σαν μια προσπάθεια για την αποφυγή της γερμανικής ενοχής.
Ο Kramer δήλωσε ότι μια τέτοια Ημέρα Μνήμης θα μπορούσε να έχει «καταστροφικές επιπτώσεις» για την εικόνα της Γερμανίας στο εξωτερικό.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου των Γερμανών Εκδιωχθέντων, Erika Steinbach, είπε στη Deutsche Welle, ότι το 1950 ήταν ένα πέταγμα για (να ξεφορτωθούν) τους εκδιωχθέντες, (με πρόφαση) “να ξεπεράσουν κάποιοι τη δική τους δικαιολογημένη αγανάκτηση και για να πουν ότι (δήθεν) ήθελαν να κοιτάξουμε μπροστά και να αποκατασταθεί μια ειρηνική συνύπαρξη στην Ευρώπη”.
Είπε επίσης, ότι αναμένει να επιδειχθεί “η συμπάθεια του Γερμανικού κράτους…. για την ιδιαίτερη τύχη ενός σημαντικού τμήματος του Γερμανικού λαού”.
Ο Elan Steinberg, αντιπρόεδρος του Αμερικανικού Gathering των επιζώντων του Ολοκαυτώματος και των απογόνων τους, χαρακτήρισε τη πρόταση σαν “μια επαίσχυντη διαστρέβλωση της ιστορίας και κατάχρηση της αλήθειας και της μνήμης”.

“Στην πραγματικότητα, οι Γερμανοί που αποίκισαν την Ανατολική Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου ήταν το αχαλίνωτο μέσο του βάναυσου ναζιστικού σχεδίου για την κατάκτηση και λεηλασία της Ευρώπης. Αυτοί χρησίμευσαν ως πράκτορες ενός κακού σχεδιασμού”, συμπλήρωσε ο Steinberg μμ δήλωσή του.
“Για να συνδέσουν στη μνήμη τους τη Χάρτα των Εκδιωχθέντων της δεκαετίας του 1950, εκείνοι οι οποίοι δεν εκφράζουν τη συντριβή τους για τα θύματα των Ναζί, εμπαίζουν τη μνήμη όλων εκείνων που είχαν κακοποιηθεί από το καθεστώς του Χίτλερ, Εβραίων και μη-Εβραίων”, είπε.

ΠΗΓΗ:  JTA
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για να καταλάβουμε την εγκεφαλική σύγχυση των ναζιστοκομμουνιστοσιωνιστών, αρκεί να υπενθυμίσουμε τη πρόσφατη ανάρτησή μας, όπου η εικονιζόμενη και παραπάνω αλλοπρόσαλλη “συντρόφισσα” του Stephan Kramer, ζητά αφενός την …ομογενοποίηση των εθνών, αλλά και την ….εξαφάνισή τους, προς δόξαν του Ισραήλ της σιών!!!!!
Καλύτερα να κουρεύεις αυγά, παρά να ακούς τις ασυναρτησίες Εβραίων….

1 Trackback or Pingback

Απάντηση