Τάσος Γκιάτης - πρόεδρος εργαζόμενων AlphaBank  — ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 9 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΒΑΡΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ, ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΤΗΣ ΜΕ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΨΕΥΔΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ.

  — Ο κ. Γκιάτης, πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank,  έγινε διάσημος στο ευρύ κοινό από το γνωστό video με την δωροδοκία Toμπόλογλου. Μας πληροφορούν λοιπόν ότι ο πολυπράγμων συνδικαλιστής έχει τον τρόπο του και στο Ταμείο  Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας (ΤΑΥΤΕΚΩ).!!!!!

  — Ακούγεται ότι  έχει στείλει στο συγκεκριμένο Ταμείο πολλά άτομα με απόσπαση από την Alpha Bank.

  — Mιλάμε για θέσεις φιλέτα μια και “σκοτώνονται” στην εργασία. Όπως άλλωστε και στον Σύλλογο Προσωπικού-φραπεδιά και σερφάρισμα/κατέβασμα απο ίντερνετ και ο μισθός να πέφτει κάθε μήνα απο την Αlpha.

  — Το Ταμείο έγινε διάσημο όταν πήρε φωτιά (!) με τουλάχιστο 9 υπαλλήλους του να αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο για υπόθεση απάτης με έκδοση ενταλμάτων πληρωμής, με βάση ψευδείς ιατρικές διαγνώσεις.
Ποινική δίωξη για απάτη κατά υπαλλήλων του ΤΑΥΤΕΚΩ
Σύφωνα με το ρεπορτάζ του EΘΝΟΥΣ  και του MEGA για την υπόθεση, διενήργησε έρευνα η επίκουρη εισαγγελέας Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, με αφορμή πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο διαπίστωσε ότι το Ταμείο πλήρωνε χρήματα για δήθεν παθήσεις ασφαλισμένων του, οι οποίοι, στην πραγματικότητα, δεν τα δικαιούνταν.

Στο πόρισμα αναφέρονταν ως ενδεικτικό παράδειγμα ποσό 900 ευρώ, που καταβλήθηκε σε ένα τρίμηνο για ενέσεις οστεοπόρωσης.

Σε βάρος των εννέα εμπλεκομένων στην υπόθεση έχει ασκηθεί δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου από κοινού και κατ΄εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που ορίζει ο νόμος 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν ιδιοποιηθεί ποσά που ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ, το 2012, όχι μόνο μέσω των ψευδών διαγνώσεων σε μη πάσχοντες ασφαλισμένους αλλά και μέσω «διπλοείσπραξης» ενταλμάτων πληρωμών.

Σημειώνεται ότι η έρευνα για την υπόθεση του ΤΑΥΤΕΚΩ επικεντρώθηκε σε ένα τρίμηνο του 2012, καθώς τα αρχεία του Ταμείου, που στεγάζεται στην Χαριλάου Τρικούπη, κάηκαν μετά από φωτιά που ξέσπασε στον τρίτο όροφο, όπου βρίσκονταν. Το περιστατικό η Πυροσβεστική το θεωρεί εμπρησμό.

Αναρτήθηκε από  kourdisto portocali

Απάντηση