Από τον Scott Shifrel , που έγραψε προσωπικά για την DAILY NEWS

Ο ραβίνος Milton Balkany καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 4 εκατομμυρίων δολαρίων από hedge fund (επενδυτικά κεφάλαια), αλλά τη Παρασκευή η δικαστής έλαβε υπόψη της “τον προηγούμενο έντιμο βίο του”, για να καταλήξει στη καταδίκη του σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση (αντί των 9 που προβλέπει ο νόμος).

Ο Milton Balkany, 64 χρονών, ο οποίος ήταν επικεφαλής σε ένα ημερήσιο θρησκευτικό σχολείο για κορίτσια στο δημοτικό πάρκο, αντιμετώπιζε έως και εννέα χρόνια φυλάκισης, αλλά η δικαστής Denise Cote, στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν, είπε ότι έλαβε υπόψη τις καλές πράξεις του ραβίνου.
Σε χαμηλούς τόνους η Denise Cote είπε: “θα ήταν σκόπιμο να βασιστούμε στη διάρκεια μιας ζωής από τα καλά του έργα και στη γενναιοδωρία του σε όσους είχαν ανάγκη και σε ανθρώπους, οι οποίοι είναι οι ξεχασμένοι της κοινωνίας, οι πιο άτυχοι ανάμεσά μας”, επικαλούμενη 87 επιστολές (που “κάποιοι” της έστειλαν) για λογαριασμό (υπεράσπισης) του Balkany!!!!.
Κι όμως, θα ήταν παράλογο, να μην επιβληθεί καμιά ποινή φυλάκισης στον ραβίνο, είπε η Denise Cote. Κάποια ποπινή φυλάκισης θα πρέπει να του επιβληθεί, για να πάρει ένα μάθημα.
“Θα υποστεί κάποια ποινική δίωξη επειδή ασχολήθηκε με τις αξιόποινες πράξεις”, είπε. “Μπορεί να σήκωσε το τηλέφωνο και να προσπάθησε να αποσπάσει 4 εκατομμύρια δολάρια από ένα hedge fund, αλλά δεν το χωρά το μυαλό μου, ότι δεν ένιωσε συντριβή, τύψεις και βαθύ αίσθημα ευθύνης”.
Ο Balkany ήταν “πνευματικός σύμβουλος” σε έναν τρόφιμο των ομοσπονδιακών φυλακών, ο οποίος του είπε, για το πως να εκμεταλλευτεί εμπιστευτικές πληροφορίες της “SAC” Capital, του δισεκατομμυριούχου Στιβ Κοέν, δήλωσε ο εισαγγελέας…….
………….Η
“SAC” Capital είναι μια αμφιλεγόμενη διαχειρίστρια κεφαλαίων hedge fund, με πολλές περίεργες “ιστορίες” εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών…….
………Είναι χαρακτηριστικό, ότι τόσο ο Κοέν, όσο και η εταιρεία του δεν δήλωσαν παράσταση στη δίκη εναντίον του
Balkany, και επέδειξαν περίεργη συμπεριφορά……….
Διαβάστε τη συνέχεια: http://www.nydailynews.com/news/ny_crime/2011/02/18/2011-02-18_brooklyn_rabbi_sentenced_to_four_years_for_extorting_4_million_from_hedge_fund.html#ixzz1ESRsVIkB
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση