ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ ΟΙΚΙΑ -ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ -ΣΑΜΑΡΑΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  — ΣΑΛΑΜΙΝΑ : Εικόνες εγκατάλειψης …στην Οικία του Άγγελου Σικελιανού…

  — Η Οικία-Μουσείο του Άγγελου Σικελιανού ενώ θα μπορούσε  να είναι σημείο αναφοράς για την Σαλαμίνα παραμένει ένα από τα πιο παραμελημένα σημεία του νησιού. Τα τελευταία χρόνια, ο χώρος δεν υπήρξε ποτέ άψογα διαμορφωμένος τώρα όμως βλέπουμε εικόνες κατάδηλης παρακμής.

   — Η λέξη «εγκατάλειψη» φαντάζει ιλαρός χαρακτηρισμός μπροστά στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στο μουσείο- οικία του Άγγελου Σικελιανού στην παραλία Φανερωμένης στην Σαλαμίνα. Ανθρώπινες ακαθαρσίες παντού και αμέτρητα σκουπίδια έρχονται να συμπληρώσουν το σκηνικό της αποσύνθεσης. 

ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ ΟΙΚΙΑ -ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ -ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ -ΚΟΥΡΑΔΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  — Τη νύχτα η  οικία  μετατρέπεται σε απαγορευμένη ζώνη, αφού το σκοτάδι γίνεται ιδανική κάλυψη περιθωριακών στοιχείων και ανομίας.

  — Τραγικότερο, όμως, είναι το γεγονός πως πλήθος κόσμου πραγματοποιεί πλησίον αυτού του χώρου τις προγραμματισμένες επισκέψεις του στην Μονή Φανερωμένης, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο  και την υγεία των επισκεπτών-προσκυνητών.

  — Όλα αυτά βεβαιώνουν το “μεγαλείο” της απαξίωσης των υπευθύνων του δήμου Σαλαμίνας (και του υπουργείου πολιτισμού) καθώς  η οικία του Άγγελου Σικελιανού θα μπορούσε να αποτελεί ασφαλή και ποιοτικό χώρο πολιτισμού για τους πολίτες της Σαλαμίνας και τους επισκέπτες … 

http://neakeratsiniou.blogspot.gr
Αναρτήθηκε από ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Εδώ κοντεύουν να εξαφανίσουν την Ακρόπολη από προσώπου γης (ακόμα και τις κολώνες ξήλωσαν) θα ασχοληθούν με την ιστορική οικία του Σικελιανού. Στο φινάλε θα τη γκρεμίσουν και θα στήσουν μνημείο του εβραϊκού ολοκαυτώματος…!

Τα ιστορικά μνημεία είναι στην ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης…

1 Comment

  • Ο/Η DANAOS λέει:

    ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΟΟΟ.. ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΝΗΜΟΝΑ ΛΑΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ. ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΔΙΕΦΥΛΑΞΑΝ ΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΤΣΑΡΩΝ (ΕΡΜΙΤΑΖ) ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΕΙΧΝΑ ΣΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ. Ο ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ΕΚΑΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ…..

Απάντηση