ΙΚΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ  — Συνταξιούχοι περιμένουν 30 μήνες να πάρουν σύνταξη.

  — Σε διάλυση οδηγούνται οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στην Εύβοια, το οποίο παίρνει και το πανελλαδικό «βραβείο» καθυστέρησης στην απονομή συντάξεων, όπως αναφέρει σε ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου.

  — Ο Ευβοιώτης βουλευτής ζητάει την άμεση λήψη μέτρων από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ενώ στο κείμενο της ερώτησης του –μεταξύ άλλων- τονίζει τα εξής:

  — «Η κατάσταση του ΙΚΑ στην Εύβοια, μετά την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων είναι απαράδεκτη. Η διάλυση των υπηρεσιών του  σε όλο το νομό είναι προ των θυρών.
Η κατάργηση και συγχώνευση  υποκαταστημάτων, η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, ο αυξανόμενος αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης και ο πολλαπλασιαζόμενος φόρτος εργασίας στο εναπομείναν προσωπικό είναι μερικά μόνο από τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και αποδοτικότητας του ΙΚΑ στο νομό Ευβοίας.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται  ότι στην απονομή συντάξεων το ΙΚΑ Εύβοιας διεκδικεί το πρώτο «πανελλαδικό βραβείο» καθυστερήσεων! Μόνο 3 υπάλληλοι απασχολούνται στο τμήμα απονομής συντάξεων, ενώ οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 6.000, με αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις με τάσεις περαιτέρω επιβράδυνσης. Πρώην εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι του ΙΚΑ – χωρίς διαδοχική ασφάλιση– αναγκάζονται να περιμένουν έως και 30 μήνες μέχρι να πάρουν σύνταξη.» 

Αναρτήθηκε από ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ

 

1 Comment

  • Ο/Η steven λέει:

    ΟΛΑ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ , ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΜΕΝΑ Μ Ε Γ Α Λ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΕ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ (ΔΙΕΥΘΗΝΤΕΣ η ΑΛΛΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 2 ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΑ ΨΑΧΝΟΝΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ . ΥΠΑΡΧΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΖΟΝΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΠΥΡΕΤΟΥΝΤΕ ΑΛΛΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ??????????

Απάντηση