ΣΟΚ στην Κέρκυρα με τον άνδρα που κατέρρευσε από την πείνα!!!!

12 Ιανουαρίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΠΕΙΝΑ 1  — Παγωμάρα»  στην κερκυραϊκή κοινωνία, από την κατάρρευση ενός άνδρα, σε κεντρικό σημείο της πόλης, λόγω… πείνας. – “Πεινάω, δώστε μου κάτι να φάω, πεινάω”, ήταν τα πρώτα του λόγια.
— Πως το είπε ο Πρωθυπουργός Σαμαράς στο Ζάππειο την Τετάρτη, στην τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας; “Η Ελλάδα πέρασε απίστευτες δυσκολίες, κι έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει κανένας λαός από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης”… 

  — Ε, στην κερκυραϊκή κοινωνία, αυτό το παραπάνω έγινε αισθητό, μια μέρα νωρίτερα… Ανήμερα του Άη Γιαννιού.

  — Καθώς, ένας άνδρας, σε κεντρικό σημείο της πόλης, κατάρρευσε σε μια σκαλινάδα, παρουσία περαστικών μεταξύ, των οποίων, ευτυχώς, ήταν κι ένας γιατρός…
Και το πιο τραγικό της υπόθεσης; Όταν συνήλθε, κάπως, ο μεσήλικας άνδρας, οι πρώτες λέξεις που εκστόμισε ήταν “Πεινάω, δώστε μου κάτι να φάω, πεινάω”.

  — Το χρονικό της δυσάρεστης αυτής ιστορίας έφερε στο προσκήνιο μια σελίδα στο Facebook (Maistros Sarokos), που έδωσε στο φως και τη σχετική φωτογραφία, ενώ, αναφέρει παράλληλα και τα εξής:
   — 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ΩΡΑ 2 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΚΕΡΚΥΡΑ
Στα σκαλιά δίπλα στο ταμπλό όπου ο κινηματογράφος της Κέρκυρας αναρτά της ταινίες που θα προβάλει. Σ ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης ένας μεσόκοπος άνδρας γονατίζει και καταρρέει πάνω στα σκαλιά.
Μαζεύονται από πάνω του 3-4 περαστικοί, σταματά κι ένας γιατρός, μια γυναίκα καλεί το ΕΚΑΒ. Ο άνδρας δυσκολεύεται να επικοινωνήσει, μιλάει ασυνάρτητα, καταφέρνει να θυμηθεί το τηλέφωνο του αδελφού του, συνέρχεται λίγο.” Πεινάω, δώστε μου κάτι να φάω, πεινάω” είπε.Παγώσαμε. Όλοι το σκεφτόμασταν, κανείς δεν άντεχε να τ ακούσει απ το στόμα του. Φοβάμαι. Φοβάμαι πολύ. Φοβάμαι μήπως ακόμα κι αυτό το συνηθίσω…..

Για την ιστορία, τέλος, τον άτυχο άνδρα τον περισυνέλεξε στη συνέχεια το ΕΚΑΒ…

Γράφει  ο Μάνος Μεθυμάκης μέσω paganeli

Αναρτήθηκε από ΤΟ ΓΡΕΚΙ

1 Comment

  • Ούτε ένα θύμα δεν δέχομαι σε υποτιθέμενη, ευνομούμενη και συντεταγμένη πολιτεία. 450€ επίδομα επιβίωσης δίνει η Γερμανία. 400€ η Ισπανία, και μετά από πίεση της αντιπολίτευσης, και το συνέχισε και το ανέβασε στα 450€. Απαίτηση δική μου για 2.000.000 ανέργους Έλληνες 150 € ΤΩΡΑ. Δηλαδή 1.800 € το χρόνο, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΠΟΥ του ΖΗΤΑΕΙ με την φορολογική δήλωση του άνεργου.

Απάντηση