ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 3  — …. “ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΒΑΝΤΖΩΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ “ΨΙΛΑ” (1.000.000 €), ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΤΡΑΒΙΟΜΑΣΤΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!

  — Έκπληξη είχε προκαλέσει η δήλωση εισοδήματος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην προέδρου της ΟΤΟΕ, Δημήτρη Τσουκαλά ο οποίος στο «πόθεν έσχες» του δηλώνει εισόδημα για το 2012 840.831 ευρώ, το 2011 529.538 ευρώ και το 2010 102.670 ευρώ.
Μάλιστα, όπως ο ίδιος  είχε διευκρινίσει, στις καταθέσεις του, που ανέρχονται συνολικά σε 1.071.000 ευρώ, -από κοινού με τη σύζυγό του- 650 χιλιάδες ευρώ και 350 χιλιάδες ευρώ προήλθαν από εφάπαξ!
Το θέμα όμως δεν είναι τόσο απλό, αλλά λαμβάνει πολιτικές, ηθικές και οικονομικές διαστάσεις  σκανδάλου μετά την καταγγελία που κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του συλλόγου της εταιρίας.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι ενώ ο εργατοπατέρας Τσουκαλάς πήρε αμέσως την αποζημίωση-μαμούθ (1 εκατ.ευρώ) από την ασφαλιστική εταιρεία μόλις διαλύθηκε η Ampro Bank  και έγινε Αspis, αυτοί δίνουν έναν τιτάνιο δικαστικό αγώνα για να μπορέσουν να πάρουν αποζημίωση 50-70.000ευρώ!!!
Το 2002 που διαλύθηκε η Ampro Bank και έγινε Aspis ο κ.Τσουκαλάς παρέμεινε στην εταιρεία αλλά στην ναυτιλιακή της μορφή.  Μέχρι το 2010 ήταν πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων.
Μέχρι και σήμερα οι υπάλληλοι τραβιούνται στα δικαστήρια από το 2002 και έχουν φτάσει μέχρι τον Άρειο Πάγο για να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται. “Τα άρπαξε, κονόμησε και έφυγε”, μας είπαν πρώην εργαζόμενοι “χωρίς να νοιαστεί για τα δικά μας λεφτά”.

  — Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν στο makeleio.gr  και ζητούν:

α) Να καλέσετε τον κ.Τσουκαλά να μας εξηγήσει πως 42 άτομα δεν πήραμε όσα έπρεπε και πως εκείνος πήρε αποζημίωση ύψους 1 εκατ.ευρώ!
β) Πως είναι δυνατόν ο κ.Τσουκαλάς να πήρε σχεδόν αμέσως τα χρήματα χωρίς να τραβηχθεί στα δικαστήρια ενώ εμείς παλεύουμε 12 χρόνια τώρα;
γ) Ο κ.Τσουκαλάς έλεγε ότι δεν έπαιρνε μπόνους .Τα χρήματα του συλλόγου τότε που πήγανε;
δ) Γιατί όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας δεν είπε ποτέ για το 1εκατ. ευρώ που έλαβε εκείνος ως αποζημίωση από την εταιρία;

Το θέμα είναι μεγάλο και αξίζει προσοχής! Ένας εργατοπατέρας της ΟΤΟΕ εβγαλε νομίμως απ ότι φαίνεται από το ασφαλιστικό πρόγραμμα που είχε η εταιρία 1 εκατ. ευρώ αποζημίωση. Το ίδιο λοιπόν ασφαλιστικό πρόγραμμα γιατί δεν έβγαλε το ίδιο ποσό και για τους εργαζόμενους; Όχι μόνο δεν το έβγαλε αλλά παιδεύονται 12 χρόνια στα δικαστήρια μήπως και λάβουν το ποσό των 50.000!

  — Το makeleio.gr σε επικοινωνία που είχε με τον δικηγόρο των εργαζομένων κ. Βασίλη Αλαβάνο (αδερφό του Αλ. Αλεβάνου), ο ίδιος διερωτάται τα εξής:

“Πως έβγαλε η ασφαλιστική εταιρία αυτή την ασύλληπτη αποζημίωση και με ποιον τρόπο; Πως ο κ.Τσουκαλάς πήρε αμέσως τα χρήματα και μάλιστα 1εκατ.ευρώ χωρίς να μπλέξει σε δικαστικές διαμάχες; Χρησιμοποίησε μήπως κάποια άλλη μέθοδο; Όταν πήγε μάρτυρας για τους εργαζόμενους στο δικαστήριο γιατί ποτέ δεν έκανε λόγο για την αποζημίωση – μαμούθ που έλαβε από την εταιρία;”
Περισσότερες ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για το εν λόγω θέμα του εργατοπατέρα ΤΣΟΥΚΑΛΑ, θα δείτε σήμερα στις 11.00 το βράδυ μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό ZOOM και το “ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4″ με το Στέφανο Χίο. Μην το χάσετε…Το θέμα λαμβάνει πολιτικές , ηθικές και οικονομικές διαστάσεις ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ!

Διαβάστε επίσης:
Κροίσος ο εργατοπατέρας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλάς: 1,5 εκ. ευρώ εισόδημα, 1 εκ. εφάπαξ και βίλα στη Βάρη τις μαύρες μέρες του μνημονίου που ο λαός πέθαινε
Τι είπε ο εργατοπατέρας του ΣΥΡΙΖΑ Τσουκαλάς για τα “ψιλά” του 1εκατ. ευρώ που δήλωσε στο πόθεν έσχες!

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕLEIO.GR 
amro1
Δημοσιεύθηκε από Makelarisa – makeleio.gr όπου υπάρχουν και τα υπόλοιπα έγγραφα

Απάντηση