Οι φωτοβολταϊκές μπίζνες της Γκρίνπις με τη ΠΑΣΟΚοκρατία….

21 Ιανουαρίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

GREENPEACE ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 1  — Αμ΄ έτσι κυρ-Βερνίκο μας, με τέτοιες “οικολογικές” πλάτες και μπίζνες, να σου αυτοδημιουργηθώ κι΄ εγώ εντός 24ώρου….
Η κα Βάσω Παπανδρέου ….τα φωτοβολταϊκά -εν έτει 1997-  και ο κ. Γ. Α. Βερνίκος (Γ.Α.Β)  της Γκρίνπις.

  — “….έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης για την επιχορήγηση μιας εξαιρετικά αμφισβητούμενης ενεργειακής επένδυσης  φωτοβολταϊκού σταθμού στην Κρήτη, την οποία η Γκρίνπις προωθεί πάση δυνάμει.”
 
  — Η ιστορία για την πράσινη ανάπτυξη είναι παλιά ….δεν την “άνοιξε” ο ΓΑΠ το 2009 (η ΝΔ, ως συνήθως, τελούσε υπνώττουσα) ….την είχε “σακουλευτεί” το ΠΑΣΟΚ  ….από την εποχή Σημίτη !
 
  — Δώδεκα χρόνια μετά, το ΠΑΣΟΚ του  Γ.Α. Παπανδρέου ….πρόλαβε -πριν ψοφίσει- και μοίρασε πράσινες άδειες σε δικούς του -ο καθένας γνωρίζει στην περιοχή του-  άσχετα αν μετά κι’ αυτή η ιστορία “σκάτωσε” ….δυστυχώς δεν προκόβει τίποτε σ’ αυτό τον τόπο.
 
[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]

Έτσι λοιπόν η “φρεγάτα” του κ Αλαφούζου “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ” έγραφε στις 13.06.1997.

“Πανηγύρισαν Γκρίνπις και Βάσω Παπανδρέου….. Για έγκριση αμφισβητούμενης επένδυσης

Ο «Φλοίσβος» δεν φέρνει τύχη στην κ. Βάσω Παπανδρέου. 

H επίσκεψή της στο πλοίο «Σείριος» της Γκρίνπις, που έχει ελλιμενισθεί στη μαρίνα του Φλοίσβου, το επιβεβαιώνει.

Έγινε, προκειμένου να «πανηγυριστεί» η έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης για την επιχορήγηση μιας εξαιρετικά αμφισβητούμενης ενεργειακής επένδυσης στην Κρήτη, την οποία η Γκρίνπις προωθεί πάση δυνάμει. Επένδυση, την οποία τόσο η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης του υπουργείου όσο και οι υπηρεσίες της E.E., θεωρούν εξαιρετικά προβληματική ως προς την πραγματοποίησή της. H σχετική πρόταση έχει υποβληθεί από την αμερικανική εταιρία IXECO Solar και αφορά στη δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 5 MW στην περιοχή των Μοιρών Ηρακλείου. H κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε χθες τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχέδιο και δήλωσε ότι εγκρίθηκε υπό όρους, για λόγους πολιτικής.   Λίγο αργότερα η Γκρίνπις με ανακοίνωσή της ουσιαστικά διέψευσε τα περί όρων.”

Ο κ.  Γ.Α. Βερνίκος, απάντησε με επιστολή του στην δημοσιογράφο, στις 20.06.1997 – ιδέ συνημμένη εικόνα.

GREENPEACE ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 2Επικίνδυνα “ανοιχτοχέρα” η κα Β.Π ….πάντοτε!

ΣΗΜ.:  Ο κ.  Γ.Α. Βερνίκος, πάει -ελέω Βενιζέλου- για δήμαρχος στον Πειραιά ….έτσι για να είναι κοντά στον Ελ. Νηογνώμονα (κύριος μέτοχος)

Σχετικό:   http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/43591

Απάντηση