Σημείωμα για τον Χριστόδουλο Ξηρό, από τη wikipedia.

21 Ιανουαρίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΕΟ 17Ν -ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ 1   — Χριστόδουλος Ξηρός, ο «Μανώλης” της Ε.Ο. 17Ν

   — Γεννήθηκε το 1958 στην Ικαρία και είναι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Ξηρού.

  — Εντάχθηκε στην οργάνωση από τον Δημήτρη Κουφοντίνα το 1983 -με τον οποίο ήρθε σε επαφή μέσω του Γιάννη Σερίφη- αφότου είχε μετακομίσει στην Αθήνα.

  — Ο ίδιος στρατολόγησε τον Βασίλη Τζωρτζάτο το 1985 και τον αδερφό του Σάββα Ξηρό το 1986.

  — Μετά από την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού στα χέρια του αδελφού του Σάββα στον Πειραιά στις 29/06/2002, ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για συμμετοχή στην Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη. Η προσαγωγή του στην ασφάλεια έγινε από τον Ευαγγελισμό, όπου βρισκόταν, προκειμένου να επισκεφθεί τον τραυματία αδελφό του, για τον οποίο έως εκείνη τη στιγμή υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα πλεκτάνης.

  — Ομολόγησε τη συμμετοχή του στις 17/07/2002. Στις καταθέσεις του περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο δράσης της 17Ν, αναφέρθηκε σε μέλη της οργάνωσης που γνώριζε και παραδέχθηκε ότι έλαβε μέρος σε σειρά επιθέσεων.

  — Κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της Ε.Ο. 17Ν. Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.

  — Στις 6 Ιανουαρίου 2014 ο Χριστόδουλος Ξηρός κηρύχθηκε καταζητούμενος από την αστυνομία αφού δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα όπως όφειλε ύστερα από άδεια που έλαβε την 1η Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ:  el.wikipedia.org

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Διαδίκτυο και επαναστατική κινητοποίηση, δεν συμβαδίζουν Χριστόδουλε Ξηρέ.
Κινητή τηλεφωνία και επαναστατική κινητοποίηση, επίσης δεν συμβαδίζουν.

Απάντηση