ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΤΑ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ 1  — Με αφορμή σχόλια σε βάρος του Άρη Βελουχιώτη, τόσο εδώ, στην ανάρτηση Ο εμπνευσμένος λόγος του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία, στις 18 Οκρώβρη 1944…. (Βίντεο),  όσο και στην αντίστοιχη της σελίδας μου στο facebook, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ έχω σχηματίσει θετική άποψη για τον αρχικαπετάνιο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, διαβάζοντας έγκριτους ιστορικούς, όπως ο αείμνηστος πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ασχολήθηκα λίγη ώρα, με τον αποδιδόμενο στον Άρη Βελουχιώτη “Λόγο της Δεσφίνας.”

  — Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη, ότι ο Άρης Βελουχιώτης, είχε συγκροτήσει επίσης ειδικό σώμα προσωπικής φρουράς, τους αποκαλούμενους μαυροσκούφηδες, οι οποίοι ήσαν έτοιμοι να πεθάνουν για να προστατέψουν τον Βελουχιώτη, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΝ, ούτε από το ΚΚΕ, ούτε από την ΕΣΣΔ.

  — Επίσης θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη, ότι έχοντας ο Άρης, πλήρη επίγνωση της δύναμης της πληροφόρησης και αντιπληροφόρησης, είχε συγκροτήσει από νωρίς ομάδα καταγραφής και δημοσιοποίησης (διάδοσης) των δημόσιων εμφανίσεών του και των επιτυχιών των δυνάμεών του.

  — Ενώ λοιπόν διαπιστώνω, ότι για την εκφώνηση του ιστορικού λόγου του Βελουχιώτη στη Λαμία, 18 Οκρώβρη 1944, υπάρχει πλούσιο ηχητικό και φωτογραφικό κλπ πληροφοριακό υλικό της ομιλίας του, για τη περίπτωση της αποδιδόμενης σε αυτόν “ομιλίας της Δεσφίνας” κάποτε το…. 1943, όλο το “ιστορικό” περιστρέφεται σε ένα εντελώς ανώνυμο απόκομμα δημοσιεύματος, με καθαρά εμφυλιοπολεμικό περιεχόμενο, το οποίο κάποιος ευφάνταστος ιστορικός, που ονομάζεται Νικόλαος Αναγνωστόπουλος, χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΜΦΑΝΗ ΠΗΓΗ, το παρουσιάζει στο βιβλίο «Η Εύβοια υπό Κατοχήν», Τόμος Β΄ Τεύχος Α΄ σελίδες 367 – 368 (βλέπε παραπάνω πρώτη εικόνα), ισχυριζόμενος ΑΝΑΛΗΘΕΣΤΑΤΑ, ότι πρόκειται για απόκομμα του παράνομου επί κατοχής τύπου, και που συγκεκριμένα ΔΗΘΕΝ υπάρχει, στο 4ο φύλλο της εφημερίδας «Πατριώτης», που ήταν όργανο Απελευθερωτικής Επαρχιακής Κίνησης του ΕΑΜ / ΕΛΑΣ!!!!! Όμως ο… ποιητής, έχει φροντίσει να αποκόψει γύρω-γύρω το δημοσίευμα, κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μη μπορείς να το διασταυρώσεις!!!

  — Μέσα από την ανάρτηση δε του αντίστοιχου διαδικτυακού ψεύδους, μας παραπέμπει στη διεύθυνση  http://homepages.pathfinder.gr/nfinnos/velouhiotis/logos.jpg, με τη φράση ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ!!! Όποιο λινκ και αν ερεύνησα, με οδήγησε εκεί. Πηγαίνω και αντιγράφω και σας παρουσιάζω την δεύτερη εικόνα, τον οποία μπορείτε να αναλύσετε με όποιον τρόπο και μέθοδο επιθυμείτε. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, αυτό είναι το… “ντοκουμέντο” της δήθεν προδοσίας της Μακεδονίας, από τον Άρη Βελουχιώτη στη Δεσφίνα.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΤΑ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ 2  — ΕΥΤΥΧΩΣ, κάποιες ιστοσελίδες διατήρησαν τη σοβαρότητά τους και σημείωσαν στο τέλος, ότι το συγκεκριμένο απόκομμα και η ΟΜΙΛΙΑ, έχουν αμφισβητηθεί έντονα, από αντάρτες που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πολεμούσαν το 1943 μαζί με τον καπετάνιο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Πλήθος λέξεων και φράσεων αποδεικνύουν και υποδηλώνουν εχθρικό προς το ΕΑΜ έντυπο και εντονότατο εμφυλιοπολεμικό κλίμα και όχι Γερμανική κατοχή. Υποδηλώνουν χέρι προβοκατόρικο, χάριν στόχων εχθρικής προπαγάνδας.
Είναι ενδεικτικό, ότι λίγους μήνες πριν το υποτιθέμενο κείμενο, τη νύχτα 25-26 Νοεμβρίου 1942, γράφτηκε ένα πραγματικό έπος της Εθνικής Αντίστασης στον Γοργοπόταμο, με μια υποδειγματική συνεργασία Ζέρβα και Βελουχιώτη. Και όμως το κείμενο εμφανίζει τον Βελουχιώτη, να λέει τα χειρότερα για τον Ζέρβα, ενώ δεν έγινε κάτι ανάλογο το επόμενο έτος, στον ιστορικό λόγο που εκφώνησε ο Άρης Βελουχιώτης, κατά την απελευθέρωση της Λαμίας!!!
Η φράση “τότε σταμάτησε τον λόγο του και άρχισαν οι κομμουνισταί να ψάλλουνε την Γ΄ Διεθνή… ζητοκραυγάζοντας…” και να κλείνει στο τέλος με την αντιφατική φράση “Αποτέλεσμα του λόγου αυτού ήτανε να προκληθή κατάπληξι και δυσφορία.”  και πολλές άλλες ανοησίες, που δεν είναι φράσεις που μπορούν να συμπεριλαμβάνονται σε ένα κείμενο εντύπου του ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ.

=== Προκλήθηκε κατάπληξη και δυσφορία στους…. ψάλλοντες και ζητωκραυγάζοντες??? Αυτά συμβαίνουν όταν την αισχρή προπαγάνδα-προβοκάτσια την αναθέτουν σε ανίκανους.

ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ως δήθεν λόγια του Βελουχιώτη:

….Σκοπός μας δεν είναι να χτυπήσουμε τους Γερμανούς και τους Ιταλούς, γιατί και αυτοί είναι σαν κι΄ εμάς…..” όταν ιστορικά είναι αποδεκτό από όλους, ότι εκτός από τη συμμετοχή του στον Γοργοπόταμο, είχε επιτύχει τις μεγαλύτερες στρατιωτικές επιτυχίες κατά των κατοχικών δυνάμεων.

…..Μετά είπε για τους αξιωματικούς όλους του Ελληνικού στρατού, ότι είναι πουλημένοι και μάλιστα σήμερα στους κεφαλαιοκράτες του Λονδίνου και της Αιγύπτου…. …. ….” και ρωτώ αφελώς: Υπήρχε στη κατεχόμενη Ελλάδα Τακτικός αστικός στρατός και Έλληνες Αξιωματικοί, τον Σεπτέμβριο του 1943????? Θα τρελαθούμε τελείως με τέτοιες βλακείες, ενός παραχαράκτη της ιστορικής αλήθειας????

ΝΑΙ, είναι γεγονός, ότι στον εμφύλιο έγιναν δολοφονικά αίσχη και από τις δύο πλευρές. Αυτά τα αίσχη συνοδεύτηκαν με συκοφαντικά αίσχη της μιας πλευράς κατά της άλλης, με σκοπό την απομυθοποίηση των ηγετικών στρατιωτικών προσωπικοτήτων του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ. Οι προβοκάτσιες της εμφυλιοπολεμικής περιόδου όμως, δεν νομιμοποιούν κανέναν, να εμαυρώνει τη προσφορά των μετέπειτα πολιτικοστρατιωτικών αντιπάλων, κατά τη περίοδο της Εθνικής Αντίστασης κατά των δυνάμεων κατοχής.

Εγώ δεν πρόκειται να ξαναγράψω την ιστορία, την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών και Ιταλών και Βουλγάρων, την κατέγραψαν επιτυχώς, τα αντάρτικα σώματα του Ζέρβα και του Βελουχιώτη και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, από κανένα συμβάν του οδυνηρού εμφυλίου πολέμου. Ούτε σκοπεύω να μπω σε στείρες και αέναες αντιπαραθέσεις γύρω από ένα προβοκατόρικο κείμενο, το οποίο ένας έντιμος στρατιωτικός, με στοιχειώδη εκπαίδευση στον ψυχολογικό πόλεμο, θα χαρακτήριζε γελοίο με τη πρώτη ματιά.

Απάντηση