ΦΟΥΣΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ 1  — Ο “Θρίαμβος του λαϊκού καπιταλισμού” και η “Δημοκρατία των Μετόχων” ….έγραφε σκωπτικά -ίσως- η “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ” στις 5 Δεκ. του 2000 ….τι ήθελε άραγε να πει -αν και “παπαγάλιζε”- η “φρεγάτα” του Αλαφούζου ….μήπως -έλεγε- προσέξτε μακάκες  θα σας κλέψουν ….και τα ρέστα σας ….στο ΧΑΑ(;)
  —Όσο οι “Τραπεζο-Καρατζάδες” και οι “Τραπεζο-Στουρναραίοι” ….έβλεπαν -μετά την πρώτη ληστεία στο ΧΑΑ- ότι τα υπόλοιπα στις τράπεζες ….οι λαϊκές δηλαδή αποταμιεύσεις-καταθέσεις (και των ασφαλιστικών ταμείων βεβαίως-βεβαίως) ….είχαν ακόμα αντοχές ….είχαν ακόμα -ικανοποιητικά- υπόλοιπα ….δεν μπορούσαν να κοιμηθούν(όπως και τώρα ο επιζών πρ. Τραπεζίτης) ….έχαναν τον ύπνο τους ….έπρεπε -σύμφωνα με τις εντολές του Αρχιερέα- να τα “σαρώσουν” ….μέσω του ΧΑΑ”!
  — Έτσι λοιπόν ο “περιβόητος” Γιάννος ….μάζωξε ….τον πολιτικό συγκάτοικο του  Σημίτη ….τον συγχωρεμένο Θόδωρο Καρατζά της “Εθνικάρας”,  τον κουμπάρο του ….τον Γιάννη τον Στουρνάρα της  “Εμπορικάρας” και  τον συγχωρεμένο τον πρόεδρο της Ένωσης (μικρο)Μετόχων Δ. Καραγκούνη ….και του είπε ….χαράς ευαγγέλια:  “κ Δημήτρη ….στο εξής ….εσείς οι μέτοχοι θα κάνετε κουμάντο  στις κρατικές τράπεζες και όχι η κυβέρνηση και ο Σημίτης” ….λες και αυτός -ο Αρχιερέας- δεν είχε διορίσει τους “Στουρναρο-Καρατζαίους” ….στα κρατικομάγαζα
ΦΟΥΣΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ 2 -ΤΡΑΠΕΖΕΣ  —Όπως λέει η εφημερίδα σε ξεχωριστή στήλη ….”ευμενείς ήταν οι αντιδράσεις από Καρατζά-Στουρνάρα και κατά την άποψή τους θα επιδράσουν ευνοϊκά στην Κεφαλαιαγορά”….δηλαδή στην άνοδο του ΧΑΑ όπως διευκρίνισε ο πρώτος!
  — Εκεί φαίνεται ότι “τσίμπησα” -όπως και χιλιάδες άλλοι συμπολιτες’- ….μας τουμπάρανε οι φούστηδες!

  — Πήγα ο μακάκας τον Δεκ. του 2000 ….και αγόρασα μερίδια αμοιβαίου κεφαλαίου -ευτυχώς πολύ λίγα- από την ΑΕΔΑΚ της ΑΤΕ ….των Κατωμερίτιδων, των Λαμπρούχων, και των Μηλιακαίων ….και των εν γένει πράσινο-γαλάζιων βλαχολογιστών. 
Ποιος “έφταιγε”(;) ….κατ’ αρχήν η γυναίκα μου ….ιδέ σχετικά τη σχετική γελοιογραφία άνω (πάλι έξω είμαστε εμείς -από το ΧΑΑ– ….αχαΐρευτε!).
Όμως αυτό εν μέρει είναι  αληθές ….καθότι ο γράφων έχει -κατά 20%(;)- και Αρβανίτικη φλέβα ….είναι δηλαδή εν μέρει αγύριστο κεφάλι!
Περιττό να σας πω ότι τα “επενδυμένα εξαερώθηκαν” ….η Διαχείριση του αμοιβαίου ακολούθησε την “λογική” των Λαμπρόχαρτων ….και από το 2004 και μετά την λογική του κουμπάρου διοικητή των δομημένων τοξικών ….για τον οποίο δεν λέμε τίποτε ….μην τυχόν και πέσει η τιμή του  “καραμανλίδικου παστρουμά” που  “διαφημίζει” στο ΣΚΑΙ ο συμπαθέστατος σεφ Βησσαρίων “ο φτωχομάγειρας” -η Ψυχούλη, είπαμε, μαγειρεύει για τους πλούσιους- ….που με πέντε € “ταΐζει” καθημερινά μια τετραμελή οικογένεια!

ΦΟΥΣΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ 3 -ΤΡΑΠΕΖΕΣΑς επανέλθουμε όμως στο θέμα ….αυτή μου η ενέργεια,  να πάω δηλαδή ο βλάξ ο μισθωτός ….να γίνω “επενδυτής” στο αμοιβαίο του Λάμπρου ….δεν μου κάθετε καλά ….αντίκειται στην “ιδιοσυγκρασία” της σκέψης μου ….γι’ αυτό πήγα γυρεύοντας….”μεταφέρθηκα” δηλαδή στο 2000 ….ψάχνοντας να ερμηνεύσω αυτήν μου την οικονομική συμπεριφορά ….μη τυχόν και εξωτερικές “παπαγαλίστικες” δυνάμεις είχαν επενεργήσει πονηρά στις επιλογές  μου ….κάνοντάς μου “κλύσμα με λαμπρόσκ..τα” στον εγκέφαλο ….που  με οδήγησε να συμμετάσχω -έμμεσα- στο ρούστικο παιγνίδι των “δεύτερης γενιάς” Λαμπρόχαρτων, με τα οποία προσπαθούσαν τα σκ…όπαιδα του ΠΑΣΟΚ ….να κρατήσουνε τον  Σημίτη στην εξουσία της μάσας της δεύτερης δηλαδή τετραετίας ….των Ολυμπιακών έργων ….και της συνεχιζόμενης ρεμούλας των εξοπλιστικών!

 [ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]

Απάντηση